reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Iman85 przeziernosc karkowa bada się między 11 a 13,6 tc i określa ryzyko zespołu Downa, norma jest między bodajże 11 mm a 35 mm z cczego im większa tym gorzej, niemniej 35 mm nie oznacza zespołu Downa ostatecznie tak jak 16 mm nie wyklucza, to jest szacowanie ryzyka, do tego dodaję się wiek kobiety i wylicza

reklama
z@t gratuluję udanej wizyty i kolejnej córci :tak:
Ja coś czuję że u mnie też będzie druga córcia, ale zobaczymy czy mam dobre przeczucia:-)
A teraz do Was zmarzluchy :-D Jak przeczytałam o Was to mi się samej zimno zrobiło i złapałam skarpety męża :-D
W pierwszej ciąży pamiętam że mi było ciągle gorąco, ale może te dni dopiero przede mną :-)

Iman jesli chodzi o tą przezierność karkową to dzieci które np mają zespół Downa mają dodatkową fałdkę na karku i dlatego taki pomiar pomaga to ocenić

Mnie już spiączka ogarneła więc dobrej nocy wszyskim Marcóweczkom

Z@t, super, gratuluję!!! Ależ wam dziewczyny zazdroszczę tych machających rączek... Je jeszcze ponad tydzień... Ech, masa czasu...

Kobita, ja też tak coś czuję, że będzie drugi chłopak... A już myślałam, że będę miała dziecko dla siebie, bo na razie synek jest cały tatusia;-)

Żgutek, ja już zaczęłam ćwiczyć. Jak się ćwiczy całe życie, to w ciąży też, ha, ha. Tylko, że na spokojnie, bez wysiłku i na razie żadnych brzuszków. Bardziej skupiam się na pośladkach, biodrach i nogach. Brakuje mi ruchu jak diabli...

I po wizycie :-) Wszystko z kropeczką dobrze. 58 mm i przezierność w normie. Jak przyciskał mi lekarz głowicę usg do brzucha to chwilami czułam delikatne ruchy :-D Chciał mi dalej dać L4, ale jednak idę już jutro do pracy. Jak zacznę im biegać do wc, to wrócę do domu. Zachęcał, że jakby się coś działo, to szybko dzwonić i przyjechać, nawet na dyżur. Nie ma się co męczyć. Kolejna wizyta za 5 tyg.

I mi tak zimno, że aż dygoczę, a mam sweter i kapcie. Ale to tylko w ciąży mnie tak ziębi.

Udało się na zakupy wyrwać: dla mnie długi rozciągliwy sweter, w sam raz do leginsów ;) w dzinsach nie wytrzymam w robocie, a dla młodego kilka bluzek na jesień :) Niestety w naszym H&M nie mają działu ciążowego :dry:

Temat ze zdjęciami fasolek jest już zamknięty?

A z ta temperatura wlasnie nie powinno byc odwrotnie?w ciazy kobieta ma wieksza temp wiec jest jej cieplej???mi tez jest ciagle zimno i mega to mnie dziwi bo w pierwsze ciazy bylo mi ciagle goraco nawet maz sie dziwil bo. Ja zmarzluch cale zycie a wtedy umieralam z goraca tylko glownie.pamietam ze bylo tak pod koniec ciazy wiec dziewczynki.zmarzluchy jest szansa ze w styczniu bedzie nam goraco

reklama
Do góry