reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2015

Iman, Anulka, Zarunia, Żgutek, dopisuje się do klubu zmarzluchów.

Ja mam po wykończeniu góry naszego domu do wykorzystania dużo przestrzeni. Jak na razie swoje i męża rzeczy mieścimy w jednej dużej szafie. Ale już kupiliśmy komodę na rzeczy dla maluszka. Mamy dużą sypialnie więc lozeczko i wszystkie sprzęty będę miała pod ręką, ale mamy jeszcze do skończenia i zagospodarownia trzy pokoje więc teoretycznie możemy szaleć :)

Dziś miałam dzień wolny, ale bardzo aktywny. Dużo pracy się nazbierało w domu i owoce pomrozilam bo lubię zimą zrobić świeży kompot, nie taki zę sloika- dziś były mirabelki. Duuuużo :)

Do pracy zamierzam chodzić co najmniej do 15.12. Mam nadzieję że będę się dobrze czuła.

reklama
Zimno bo temperatura ciała jest wyższa w ciąży.
Ja już po usg. Moja na 60 procent trzecia corenka:-Dma 64 milimetry, przeziernosc w normie 16 mm i machala do nas rączką. Kocham ją, jest taka śliczna i malutka, wszystko ma na sswoim miejscu...ja już chcę ją przytulić:-) usg trwało godzine

Kradz zazdroszczę metrażu...ja mam cztery pokoje jakieś 80 m wszystko, ogródek ale teraz przy ttrójce dzieci w przyszłości porwiemy się kiedyś na sprzedaz tego lokalu i budowę domu, bo m planuje czwarte- póki co beze mnie, ale jak ponaciska kilka lat to nie wiem czy się nie zgodzę, u mnie instynkt odżywa co chwila

Patrycja piękny kotek, ja żeby nie było cudze kotki lubię ale po prostu jakoś tak ich się boje nie umiem się z nimi obchodzić. Zawsze mnie drapią
PrincessSara ja czasem w mojej pracy pracuje w weekendy a później to odbieram, wiec wszystkie wolne typu majówki, Boże ciała z tego odbierałam i jeszcze miałam tyle nadgodzin że cały tydzień wolnego się nazbierał. Teraz chill out ani weekendy ani nadgodziny ani praca w weekendy chyba że inna dodatkowa.

Zarunia Kochana jak ja Cie rozumiem mi każdy też mówi że chłopak, chłopak. Pewnie ładnie wyglądasz to dlatego :-)

Sunajka taa mdłości przechodzą ha ha ja mam od 6 tygodnia a już mam 13 tydzień i 2 dni i nadal je mam pffffff i to jeszcze intensywniejsze
BTW By the way à a tak przy okazji tak jak piszesz Sunajka

Anulka tak założymy klub taki przeciwny do Morsów, zmarzluchów

Z@t świetnie wieści, że wizyta udana i że Mamusia cała szczęśliwa i kolejne dzieciątko machało rączką , super że przezierność ok., cieszę się ogromnie.

Z tym L-4 ja to jestem cholerny pracoholik dopiero ciąża Mnie spowolniła, też ciężko mi siedzieć w domu. W domu w sumie zawsze się coś znajdzie jakieś generalne porządki w szafach, komodach, regałach. Był okres kiedy szukałam pracy i 9 miesięcy siedziałam w domu, chociaż całkiem bezrobotna nie byłam bo miałam po południami wykłady i to one właśnie powodowały, że frustracji nie było bo po pierwsze trzeba było je napisać a po drugie jak piszecie trzeba było o siebie zadbać i jak ludź wyglądać .

Ja jak pisałam w listopadzie się wybieram jeśli będzie to możliwe na wolne już bo nie mam zamiaru zamarzać , jest sierpień a ja dzisiaj marzyłam żeby siedzieć przy biurku w śpiworku takim kondomie. Żeby nie sfisiować to pewnie zapodam sobie jakieś ćwiczenia dla kobiet w ciąży, pooglądam filmy, poczytam, pospaceruję nieco jak pogoda pozwoli. Pewnie będę pichcić obiady i sprzątać.

z@t - super, że wszystko dobrze! i gratuluję córci :-).
może i dla mnie jest szansa, że w piątek zobaczę COŚ :-)

ja mam pokój przeznaczony dla drugiego dziecka. i wszystko było by ok, gdyby nie narożnik, który tam stoi. a którego mąż nie chce się pozbyć:confused2:. a to wielkie skórzane bydle. ładne, ale wielkie i niepasujące do mej koncepcji. no ale jeszcze mam kilka miesięcy, by popracować nad zmianą zdania mojego m ;-). bo poza tym pkój pusty, ma tylko białą szafę w zabudowie.

z@t super, dzidzia rośnie i wszystko w porządku to jest najważniejsze.
Kradz to będziesz pracować do moich urodzin :-)
Zarunia ze zdwojoną siła to idealne określenie na te mdłości'
Cofam prośbę o pomoc ze zdjęciem to trzeba avatar wkleić, anie zdjęcie profilowe. wszystko git zajmę się tym później.
Na razie spadam zmywarka prosi o wymianę naczyń, przydały by się dwie, nie trzeba było by wypakowywać i wkładać potem brudnych :-D

z@t bardzo się cieszę,że na usg wszystko wyszło dobrze. Gratuluję ewentualnej córki :-)

Powiedzcie mi o co chodzi z tą przeziernością? Muszę chyba jeszcze sporo poczytać o tych wszystkich badaniach :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry