reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

reklama
Zarunia... Nie strasz... Ja mam czasem mdłości wieczorem. Któregoś dnia zjadłam kawałek kiełbasy z grilla i o mało się nie pochorowałam. Staram się więc jeść lekkie posiłki, nic smażonego i ciężkostrawnego. No a jak jestem głodna to też mnie mdli, ale w miarę nad tym panuję.

kochane jeśli mogę się wtrącić btw tak mi się wydaję,że to skrót, slang z angielskiego znaczy nawiasem mówiąc
Gadamy jakiś tekst"Byłam ostatnio u gina i cię widziałam" po czym na końcu wtrącamy
"Btw super brzuszek ci rośnie"
czyli nawiasem mówiąc super brzuszek ci rośnie

Takie jest moje zdanie, wytłumaczenie skrótu, nie wiem jak w całym kontekście

Sunajka, masz rację. Jeśli oczywiście o to chodzi, jest to skrót od "By the way" i oznacza coś w stylu "a tak poza tym".

reklama
Mnie też dziś wyjątkowo zimno. zanim zaszłam w ciąże byłam zmarzluchem, potem ciągle mi ciepło, a dziś już temperatura mnie pokonała i ubrałam w mieszkaniu sweter :)

Do góry