reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

reklama
Milia ale ci zadanie zadali, to prawie ńiewykonalne! Trzymam kciuki, żeby jakos ci sie udało to zrobic.

Elżbietka piekny jest Michas! Tez niezły kluseczek!

Sunajka - jaki przystojniak elegant! Hoho!

Sorry, że się nie odzywam ale za każdym razem jak napiszę coś dłuższego niż kilka zdań, kasuje mi wiadomość i wyświetla, że nie mam uprawnień.

Nie wiem dziewczyny, jak to zrobić, tym bardziej, że Małgosia będzie już większa, to i mniej snu na dobę niż teraz. Koleżanka na kwietniówkach napisała, że mieli to samo badanie i 3 podejścia robili ze starszą córeczką... :(

Dziś ponowne pobranie krwi i we wtorek konsultacja z lekarzem, mam nadzieję, że białe krwinki się unormowały...

Milia Lili miała eeg tez w głębokim śnie ale była dużo mniejsza i w sumie musiałam ją przetrzymać od rana do 12 co też nie było łatwe bo ona wtedy jeszcze ciągle spała. I jeszcze w miedzy czasie pobierał i jej krew i odśluzowywali wiec z tego płaczu padła o 11 jak nie żywa ale to było w szpitalu wiec poleciałam do lekarza ze albo teraz robimy albo jutro no i jako tako wyszło. Ale to trudne zadanie bardzo! Mała będzie płakała marudzila. .. ale może się uda hmmm za dwa miesiące to już inne zapotrzebowanie na sen ... trzymam kciuki nie wiem co Ci doradzić

Milia trzymam kciuki za misję brak snu ja jak karmię małego ok 2 to padam na pysk on też ciumka szybko i dalej matka do łóżeczka bo chce dalej spać swoją drogą mogliby przetrzymać na noc i w nocy badanie robić
Mój jak jest super zmęczony to też śpi i żaden hałas nad uchem mu nie przeszkadza ostatnio się przekonałam gwizdek nad wózkiem i paluszki dzieciaków trykajace w boki śpi no śpi trudno
Fajne zdjęcia dzieciaków tylko chrupac te nasze szkraby

Milia - trzymam kciuki za badanie.

Kurcze, już tyle razy pisałam tłustego posta, ale mi kasuje i zarzuca brak uprawnień:/ może tym razem się uda.

Sunajka - zazdroszczę reakcji poszczepiennej. Aż po prostu jestem w szoku, że dziecko może tak pięknie zareagować patrząc na przebojowe trzy dni, które zaserwował nam Franek. Ale przecież nie jego wina :p Mój syn zmienił się w ciągu ostatnich dwóch dni nieziemsko. Cały czas spędza z rękami wyprostowanymi przed sobą. Wygląda jakby kibicował :p Jak się go trzyma na kolanach i da pieluszkę, chwyta ją i przesuwa na bok, puszcza, znowu chwyta na środku i przesuwa aż mu się pielucha skończy. Ma zabawkę na wózek na której elementy kręcą się wokół osi a na środku zabawka ma przycisk do melodyjek. Do tej pory tylko się przyglądał, albo pukał ręką w boczne elementy a teraz za wszelką cenę stara się walnąć w nos tygryska żeby włączyć melodyjki. Wścieka się przy tym solidnie :) Właśnie zaczyna być coraz bardziej intencjonalny.

Od kilku dni płacze podczas ulubionych do tej pory kąpieli. W ogóle nie wiedzieliśmy o co chodzi. Bo głodny nie, zmęczony nie i woda ok. I dziś jak zaczął płakać, posadzilismy go w wanience i o to chodziło... nie ma już ochoty kąpać się na leżąco. Trudno, kąpiele i tak są ekspresowe to mam nadzieję, że wielkiej krzywdy td 5 minut nie zrobi.

Hej a co z tym zamkniętym? W sensie dostępu? Może chociaż na zamknięty nasz dział się przeniesiemy? Zawsze to zamknięty jednak ?

reklama
Dziewczyny której odchodził czop przed porodem? I jak to wyglądało? Pamiętam ze Elzbietka pisała trzy tyg przed porodem chyba?

Do góry