reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2015

Z@t fajnie ze się wybawilas :-D
Bachuta moja tez ma takie dni ze prawie nie śpi no chyba ze u mnie na rękach ... ale jak ją dołożę to zaraz się budzi ... od początku tak było dwa dni spała mało później kilka dni drzemki trzy czterogodzinne i tak jej zostało :)

Rany jak ona cudnie się śmieje normalnie w głos tak głośno rechocze zwłaszcza mój Maniek doprowadza ją do takiego śmiechu :) i nigdy nie udaje mi się nagrać jak włączam tel to przestaje no i lipa
My dzisiaj grillowalismy i taka burza nas złapała ze aż ja się bałam ! Uciekalismy z działki w mega deszczu wszyscy przemoczeni poza Lili bo była w wózku pod folią ... oby zuz mi nie odchorowała bo jeszcze stany podgoraczkowe ma ... ale mam nadzieję że będzie ok :-)

reklama
Z@t - zazdroszczę Ci tego wesela:) ja od kilku dni spędzam wieczory sama bo Franek zasypia po 19.00 a M. odsypia tydzień, ogląda mecz u kolegi albo umiera z powodu kaca. Jeden taki wieczór był dla mnie super- pobyłam sama ze sobą ale już powoli mi się to nudzi:)

U nas podczas weekendu rytmu znowu brak. W tygodniu raczej wstajemy o tej samej porze, spacery też raczej są podporządkowane pod Franka i zajęcia w domu (gotowanie obiadu, powrót M. z pracy?). A jak jest weekend i piękna pogoda, szkoda siedzieć w domu. Przez te kilka dni wstawaliśmy ok 9.00 i wtedy Franek miał trzy drzemki. Ale dziś z samego rana zebraliśmy się do parku więc wstaliśmy przed 7.00. No i drzemki były jednak cztery. Fakt, że pół dnia Franek spędził w wózku spacerując, więc to też trochę usypia ale ze dwie godziny miętosił motylka Fredzia. Nigdy wcześniej mu do wózka zabawek nie wkładałam oprócz jakimś dyndającym drobiazgiem nad głową- zaskoczył mnie, że już się potrafi tak "bawić" i zająć się czymś na dłużej.

Poza tym jest trochę marudny i nie wiadomo o co mu chodzi. Chyba mu za gorąco i nie służy mu temperatura. A wieczorem jest zmęczony ale nie może zasnąć. Potem budzi się co kilka minut z płaczem aż w końcu zapada w sen.

Co to moze byc. 20150608_065104.jpg

Załączniki

• 20150608_065104.jpg
    20150608_065104.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 63
Sofi - nie mam pojęcia, co to może być. Franek też miewa różne skórne niespodzianki. Ostatnio się wyciszyło. Jedynie ranki w zgięciach łokci mu zostały ale walczymy i z nimi :) jest to jakaś wysypka, szorstkie, czy po prostu czerwone?

sofi, a długo to już ma? moze do czegoś dotknęła nóżką i taka lokalna reakcja alergiczna? albo odcisnęła i jakiś krwiaczek się zrobił? nie mam pojęcia.

u nas druga noc z rzeu jakas masakra. dziś spokojnie spał od 21 do 3. a później do 8 co chwila pretensje zgłaszał. on niby spał, ale ja wstawałam chyba z 50 razy. w końcu usnął o 8.15. a u mnie 8.50 budzik, bo starszy do szkoły.
aaaaaaaaaaaaaaaaaa
mam nadzieję, ze to z powodu temperatury otoczenia. musze czym redzej nabyć moskitiere, zeby w nocy okno u niego móc otworzyć. tylko że u niego w pokoju są drzwi balkonowe i okna dachowe tylko.
jeszcze dzis mam protetyka wieczorem, cementowanie wkłądu pod koronę ceramiczną.:baffled:
piję białą kawę na przekór czarnym myślom, jak mawiał prof. Falkowicz w serialu na dobre i na złe ;-)

My dziś kolejny dzień niespania i krzyku w wózku zaliczamy. Dziewczyny, mam kryzys! Nawet na spacer nie mogę wyjść!!!!
Rurka, jakiej firmy w końcu ta chustę nabylas? Jak idzie motanie?
Elzbietko, a co z naszym działem zamkniętym?
Sofi, jak to już tyle trwa to ja bym poszła do lekarza.

Bachuta pisałam już :) Lenny lamb ale ją odsyłam i zamawiam krótszą bo masakra z długością jest.
Sofi nie mam pojęcia co to

A ... okres dostałam buuuuuuuuuu

Ostatnia edycja:
Sofi - ja bym poszła do lekarza. Być może to bzdura a tak będziesz się martwić.

Rurka - ja też bezskutecznie próbuję nagrać glupawki Franka. Nawet statywu używam, żeby się nie dekoncentrował ale nic z tego.

reklama
Dziewczyny jak u was z usypianiem na noc? Moja juz tak ładnie usypiala przed 21 juz kimala a od kilku dni cyrku odstawia i w dzień kiepsko śpi tez ... może pogoda ? Za gorąco? Czy co? Hmmmm

Do góry