reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2015

Milia my tez chodzimy prywatnie, moze od września dostaniemy sie na NFZ. Moze. My jeździmy do przychodni sami, nikt do nas nie przyjeżdża. U nas jest duzy rozlany brzuszek, słabe napięcie mięśniowe w ramionach i bioderka lekko odbiegającej od normy. Generalnie nieduży problem ale jest.

Dziewczyny zapomniałam sie pochwalic. Wczoraj Piotruś podniósł smoczka i włożył go sam do ust. Byłam w szoku, zrobił to normalnie bez zastanowienia jak dorosły. Myślałam, ze sie przewidziałam. Hehe....

reklama
milia witaj :-)

Agawaa super ! bystrzak po mamusi :tak:

a moja wczoraj tak zaczęła gdakać śmiać się w głos że aż oniemiałam :-) i na boczek się ładnie obraca ... co do pleków- brzuszka to leniuszka :-) czekamy cierpliwie ;-)

Ja też marze, żeby sobie Franek sam smoczka znajdywał i sobie do buziaka wkładał:) ale i tak nie jest źle :)

Milia- witamy:) Chyba tu jeszcze wcześniaczka nie mamy:)

Agaawa - też się boję być mamą. Na początku byłam wręcz przerażona, ciężko mi było ogarnąć kolki i karmienie. Ale teraz widzę, że z każdym dniem poznajemy się z Franiem. Wiem często o co mu chodzi, rozpoznaje powód płaczu, znam jego ulubione zdjęcia i przyzwyczajenia- jest dużo łatwiej:) Obawiam się najbardziej chorób i przypadłości wszelkich. Ale to też trzeba przeżyć:) a też chodzę zgarbiona ale chyba bardziej mnie piersi ciągną. Noszę codziennie pas prostujący:) Agaawa - będzie dobrze! !:)

Charlie Sliczna Dziewczynka a jakie duze oczka ma cudoo:):):)
Milia Witaj
My jutro mamy pierwsze szczepienie. Mam nadzieje ze bedzie wszystko po szczepieniu dobrze zadnych goraczek itp. A i kontrola kolejna bioderek. 4 tygodnie temu miala mala usg bioderek i jedno bioderko nie jest w pelni na swoim tak jak by miejscu i miala zalecone szerokie pieluszkowanie przez 4 tygodnie 24 godziny na dobe. Moja kruszynka bardzo mi ulewa co zje zaraz wszystko zwroci dziennie trzeba ja z 5 razy przebierac a sliniaki to z 10 dziennie a o pieluchach tetrowych to nawet nie wspomne. Pranie musze jej ciuszkow co drugi dzien robic i zawsze cala suszarka.Prasujecie jeszcze rzeczy swoich maluszkow czy juz nie.

Elżbietka ale masz zdolne dzieci! Hoho.... Ja tez gram na fortepianie - skończyłam szkole muzyczna II stopnia:)) ciekawe czy dziecko talent po mamusi odziedziczy? Tatuś nie zachęca do tego.... Buuuu....

Niestety ty akcja ze smoczkiem była jednorazowa:-D Ale mam nadzieje, ze sie bedzie powtarzała coraz częściej.

Juz si troche ogarnelam z tych myśli. Uwazam, ze radzimy sobie super, tylko tak czasem zauważam, ze jestem przewrażliwiona. Moze to przez krzyki małego podczas ćwiczeń?

U nas nas chyba bol brzuszka przeszedł. Ale tez zmieniłam sposób karmienia - daje tylko jedna pierś do jedznia, po prostu mniej karmie glodomora. Od razu lepiej na brzuszku, nie ulewa, nie wymiotuje jak sie go przełoży na brzuszek, a głodny nie jest, bo nie marudzi o jedzenie.

A ja dla odmiany sie złe czuje, coś mi mdło dzisiaj po śniadaniu, moze sie czymś strulam? Ale czym?

reklama
Do góry