reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2015

Ja podejrzewam, że póki Franek robi w nocy kupę, będzie się budził. Bo czasem spina się przez sen i kopie nóżkami, wierci się i ewidentnie się skupia aż w końcu się budzi. A wiadomo- w brzuszku się coś wierci- trzeba zjeść:) no i o tej 4.00 już mu tak głośno burczy w brzuchu że szok:)

reklama
Czesc Dziewczynki!

widze, ze nie tylko u mnie problem brzuszkowy. U nas od wczoraj troche lepiej. Wczoraj były dwie kupy, mniej prezenia, dzisiaj jedna kupa. A dzisiaj był dzien z rehabilitacją, mały krzyczał mocno, nie podoba mu sie to obecne ćwiczenie. W domu próbowałam po raz pierwszy z nim poćwiczyć wieczorem. Dałam rade, ale było trudno, musze opracować sobie inny kącik do ćwiczeń. No i musimy dobrze opanować to ćwiczenie, żeby poprawnie wykonywać. Ale pani rehabilitant nas dzis znowu wychwaliła, ze robimy postępy.

Zat a to co chodzi z tą antykoncepcją przy karmieniu? Bo przecież nawet ostatnio mnie uświadamiała ginekolog, ze nie ma czegoś takiego.

Xenian &&&& za odstawianie kropelek.

Piotrus tez tez spory śpioszek. Wczoraj spał od 21 do 5 rano, a potem jeszcze do 8.

Rurka weź dłuższą, jej się sporo używa do oplatania. Ja przykładowo mam rozmiar 36 i mam chustę ponad 5 metrów a po @ kieszonki zostaje mi pół metra z każdej strony na supel.
AgaMonika dla mnie 3-4 godziny snu dziecka w dzień to norma Ale w chuście, moje potomstwo nie wyspi się w wózku;-) już nie pamiętam jak to jest pchać wózek, ale z koleji nie ma miejsca gdzie nie mogłabym nie pójść:-)
Agawa ja od ginekologow zawsze słyszę że pół roku karmienia z zaxbowanjem zasad to 98 procent skuteczności i nigdy nie wpadłam. Trzeba karmić wyłącznie piersią( żadnych mm, wody, herbatek) w dzien nie robić dłuższych przerw niż 4 godziny w nocy 6. Karmić conajmnjen 8 razy na dobę. Nie wiem skąd wiedza ze to nie dziala. Ja dostawlam okres zwykle po 16 miesiącach od porodu. Zresztą to jest powszechna wiedza tylko trzeba przestrzegać tych zasad. Oksytocyna blokuje owulacje, owulacja wpływa negatywnie na ilość pokarmu więc samo przez się znaczy że natura nie chce abyśmy teraz były płodne. Słyszałam o wpadkach ale to zawsze złamanie którejś z żelaznych zasad:albo dokarmianie, dopajanie wodą albo za długie przerwy bądź ściąganie i podawanie z butli. Ściąganie nie zwiększa ilości oksy.

Ostatnia edycja:
Xenian , u nas podobnie - po kupie jedzenie. My się z mężem już śmiejemy, że po kupie robi się miejsce w brzuszku ;)
Rurka, ja myślę, że 4,6 Ci starczy, ale może niech dziewczyny jeszcze powiedzą jak myślą.

Co do snu w nocy - dzieciaki na mm śpią generalnie dłużej, bo to mleko jest bardziej ciężkostrawne i dłużej dziecko nie potrzebuje jeść.

Ok Zat dzieki za info o tej antykoncepcji. Brzmi to bardzo rozsądnie, ja jednak bym nie zaryzykowala bez dodatkowego zabezpieczenia. Zresztą od początku łamie jedna z zasad, bo mały spi często dłużej niż 6 h w nocy. Inne zasady przestrzegam. Bałabym sie tak wczesnej wpadki po CC. Dlatego planuje brać tabletki przez 6 miesiecy, zaczynam w przyszłym tygodniu, a potem idziemy na żywioł. Jesli sie uda, to bedziemy mieli dwójkę dzieciaczkow, jesli nie wracam do pracy i Piotruś bedzie jedynakiem. I tak cud, ze mamy Piotrusia w ogóle.

z tą antykoncepcją laktacyjną, to co lekarz, to inna teoria. Mój mówi, że przerwa nie może być dłuższa niz 4-5 godz.
ale jakby tam nie było, mnie to nie dotyczy, bo i przerwy bywają dłuższe niż 8 godz, daję odciągnięte mleko z butelki.
ale antykoncepcji nie stosuję. tzn sam poziom libido jest wystarczającą antykocepcją ;-).
tzn patrząc na moje poprzednie prędkosci z zachodzeniem w ciążę, nie mam się czego obawiac.

od wczoraj me dziecię zupełnie świadomie przewraca się na brzuch. ale ile przy tym nerwów. i tak dziewnie zaczyna to przewracanie - podnosi nogi i tyłek do góry i zarzuca ten odwłok na bok. a później rączka mu przeszkadza, to krzyczy na nią normalnie:-D

Elzbietka chciałabym to zobaczyć :-D

ZAMÓWIONA !!!!!!!!!! :rofl::rofl::rofl::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::-):-):-) WYBRAŁAM TĄ Z BAMBUSEM ... MAM NADZIEJĘ ŻE DAM SOBIE Z NIĄ RADĘ

Ostatnia edycja:
reklama
Rurka ja też radziłabym ci dłuższą. Sama zastanawiałam się nad 4,6m -M, a noszę rozmiar 42 i mam 172 cm wzrostu. Wzięłam 5m -L i wcale jakaś długa nie jest, a uważam, że lepiej za dużo materiału jak za mało.

AgaMonika dla mnie 3-4 godziny snu dziecka w dzień to norma Ale w chuście, moje potomstwo nie wyspi się w wózku;-) już nie pamiętam jak to jest pchać wózek, ale z koleji nie ma miejsca gdzie nie mogłabym nie pójść:-)
Z@t i własnie to jest fajne idziesz gdzie chcesz, nie musisz się szarpać z wózkiem między alejkami np. w sklepie:tak: a co do snu to u nas to samo, bez chusty pośpi góra godzinę.

Elżbietka własnie to sobie wyobraziłam :-D

Do góry