reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2015

reklama
Dziś pierwszy dzień bez kropelek. Kolek póki co brak ale też szału nie ma. Widzę, że Franek ma wzdęcia i się męczy. Jeszcze sobie z nim poszłam do miasta i jak nigdy tak marudził, że go musiałam wyjąć z wózka. Nakarmiłam go godzinę po ostatnim karmieniu i trochę z niego powietrza zeszło. Zasnął a za godzinę znowu to samo. Chyba jednak jeszcze przez jakiś czas będę mu podawać 2-3 kropelki dziennie. Normalna dawka to 20, więc chyba nie będzie to przesada.

Kładziecie dzieci w wózku na brzuszku? Bo właśnie jak się tak Franek spina i położę go na brzuszek to dla niego ulga. Ale w wózku jakoś nie mam odwagi.

20150601_151554.jpg

Załączniki

• 20150601_151554.jpg
    20150601_151554.jpg
    14,8 KB · Wyświetleń: 50
Spoko :) nasza ma w środku 80 cm i Franek jeszcze ma trochę miejsca, ale bez szału. Myślę, że do pół roku powinno być ok, chyba że już po prostu nie będzie chciał w niej jeździć. podczas wakacji będę używać spacerówki i może już mu się potem w gondoli nie podobać. Chociaż w naszej można podnieść oparcie do siedzenia. Mnie jest z gondolą bardzo wygodnie:)

Elżbietka na styk ;-)
ja tez mam gondolę 80 i jakoś szału nie ma :baffled:
u mnie też podnosi się do siedzenia ale czy zdążymy ją w ten sposób wykorzystać to nie wiem
A więc skończyliśmy pieluchy nr 2 bo nam pupka już się nie mieści :-)
w 3 więcej wchodzi
nasz mały sukces to nauczyliśmy się jeść z cyca bez kapturka :-) jest super
są małe problemy w nocy jak piesi są przepełnione bo Hubcio za długo pośpi
przez 3 noce postanowił zmienić rytm i odpuścił jedzenie o 1
ogólnie śpioszek jak przytnie komara na dworze to trudno go dobudzić
a jak karmie go na dworze to się naje i dalej śpi
mój na brzuszku to za bardzo nie lubi czasem jak się przytuli na mnie to mu się tak uśnie więc my nadal walczymy z brzuszkiem
piąstki u nas też są ostatnio wyśmienitym przysmakiem nawet ma ślady na paluszkach pozdzieraną skórkę
czasem jest to irytujące o 4 nad ranem gdy głośno ciumka
Xenian trzymam kciuki za odkropelkowywanie Frania

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry