reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2015

Polecam olejuszke na ciemieniuche- skarb matki.
Szumiś to miś który szumi i imituje szum z brzucha. Dobra alternatywa dla dzieci suszarkowych;-)

reklama
Fajna lista kawał dobrej roboty
Zgutek swego czasu dzialalyscie też na Fb coś tam się dzieje ja jeszcze nie założyłam sobie konta na Fb ☺
Na liście widzę po dacie logowania ze dziewczyny pewnie zaglądają i podczytuja a loguja się bo inaczej fotek nie widać
Prosba dobdziewczyn czytających zameldujcie się kochane nie chcemy Was odciąć od podglądanie
Wiem czasem trudno się zmobilizować do pisania każda chyba z nas tak miała
Dajcie znać że jeszcze nas kochacie

Sunajka897 no dobra ja podczytuje. ;) Krzys ma 9 tygodni.

Sealpup- fajnie, że się odezwałaś:) opowiadaj co słychać:)

Coś mnie tknęło i przeglądam pobieżnie nasz wątek od początku. Ale fajnie, że te nasze przemyślenia, radości i smutki są gdzieś zapisane. Pysk mi się cieszy jak poczytałam o moim początku ciąży. Już zapomniałam jakie to było szaleństwo:) i mdłości, praca w upalnej pralni, przeprowadzka.

Rurka - nie wiedziałam że miałaś dwa pęcherzyki!!!!

Franek dziś przespał w południe 3,5 godziny ciągiem. Po czym zjadł, walnął dwie kupy, poczytaliśmy książeczki i teraz uskutecznia pochłanianie piąchy. Jednym okiem już śpi. Chyba wrqca mój synek bezbólowy:)

Dziś M. zaczyna tygodniowy urlop i bierzemy się za remont. Odkąd tu mieszkamy, praktycznie cały czas coś dłubiemy. Tym razem odnowimy sypialnie i wymienimy tam podłogi. I w końcu będę mogła złożyć szmacianą szafę i zamówić wnękową kolumbrynę wyczekaną:) tylko jeszcze kolor ścian nie został wybrany.

Następny w kolejce pokój Frania:) może będzie już wtedy lepiej spał i będziemy mogli go przenieść do swojego pokoju na noc. Chociaż myślę że on dałby radę już teraz, ale ja nie jestem jeszcze gotowa:p

bachuta - ja pisałam że na zdjęciu jestbez brzucha ciążowego to było z grudnia 2014 ... noo cos już by było widać

na ciemieniuchę w szpitalu dali mi z emolium taki płyn smaruje się pół godz przed kąpielą a potem spłukuje... świetne to bardzo rozmięka ciemieniucha i wystarczy spłukać ... można delikatnie palcem zdjąć tą ciemienuchę ewentualnie. i nie jest tłusta ja oliwka wystarczy wodą zmyć ;)

Sunajka897 no dobra ja podczytuje. ;) Krzys ma 9 tygodni.

nooo to co się nie odzywasz ??? :-D:-p opowiadaj jak tam u was ??? :-)

xenian taaak!!! byłam przerażona :-D ale to był dopiero począteczek ciąży i w sumie to nie wiem czy były dwa i jeden się wchłonął czy był jeden a lekarz omyłkowo uznał że dwa nie wiem ale na pierwszym usg mam napisane że dwa pęcherzyki ...

wiecie co ... a ja widzę że kryzys w naszej grupie zaowocował większą integracją ... mam wrażenie że odżyłyśmy wszystkie i zacieśniły się więzi między nami ... nie wiem czy to tylko moje spostrzeżenie ale tak myślę.

Ostatnia edycja:
A bo tak nawet nie wiedzialam czy mnie kojarzycie w koncu troche czasu minelo. Krzys urodzil się 19 marca 9 dni po terminie. Porod prawie naturalny bo nie mogłam go wypchnac przez 1.5 godziny I okazalo sie ze jest kregoslup do kregoslupa I musieli mi go przekrecic. Nadal karmimy piersia nocki takie rozne. Jedynym osiągnięciem w temacie spania jest ze zaczal chodzic spac w miarę o tej samej porze. I tak to u nas...

Sealpup - ja Cię pamiętam i fajnie, że wszystko jest ok. Współczuję przekręcania podczas porodu. Musiało boleć.

U nas wielki sukces butelkowy!!!! Podałam moje mleko i na początku w ogóle nie mógł załapać. Układał usta jak do piersi i trochę się denerwował. Na szczęście nie czekałam aż będzie bardzo głodny więc udało mi się go nakłonić do kilku prób i w końcu zaczął pięknie ciągnąć. Zjadł 140 ml i ma teraz brzuch jak balonik:p Dumna jestem, że hej.

Rurka - ja na pewno czuję się swobodniej i już nie muszę się krępować w obawie, że ktoś na mnie wyskoczy z irracjonalną uwagą:)

reklama
to ja szumisia nie będę potrzebowała mój usypia zawinięty w rożek ręce wzdłuż ciałka kręci główką na prawo i lewo zerka oczkami i smyra się po buźce rożkiem a jest taki długi że stopy mu wystają :-D

sealpup a jednak nas kochasz :-) i jesteś uzależniona :-D

Do góry