reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2015

Franek tak robi jak go boli brzuszek. Wierzga nogami i bardzo się spina. Czasem też jest bardzo niespokojny jak jest zmęczony a nie potrafi zasnąć. Zwykle wystarczy przytulić ale czasem jak jest bardzo zmęczony to co chwila się budzi i ewidentnie się męczy.

Sprawdziłabym też czy mu nie jest za zimno albo za gorąco.

reklama
Elzbietka moja wieczorem tez tak usypia i budzi się .. o właśnie się obudzila znowu identyko jak u Ciebie. .... tyle że w nocy śpi ładnie od razu po karmieniu. Ale jak miałam zapaloną lampkę w pokoju to tez noc zmieniała sobie na dzień skubana ... może to tylko kwestia uregulowania rytmu dobowego. ... a może tak jak Xenian pisze jest za zimno/ gorąco ? Nie wiem sama może mamusi potrzebuje po prostu :-D

Właśnie my na początku musieliśmy Franka otulac bo mu było zimno. Potem mu nagle było za gorąco i spał w bodach z długim rękawem. Teraz śpi albo w śpiworku albo przykryty cieplejszym kocykiem.

Niestety tak z tymi maluszkami jest że trzeba zgadywać. Też czasem nie wiem o co chodzi i próbuję po kolei. Czasem chodzi o pierdołe. Kiedyś mu nie pasowały spodnie. Zmieniłam na inne i szafa gra.

Elżbietka a próbowałaś go jednak na plecki lub bok układać?? Moze zaczelo byc mu nie wygodnie na brzuchu..

Rafałkowi jak gorąco to sie poprostu rozkopie.. Zawsze go opatulam.. Bo wiem ze jak sie za ciepło zrobi to sam sobie poradzi.. Przekreci sie na boczek i po sprawie

jak kłade go na brzuch do spania to patrzy na mnie zdziwiony:-D:-D i leży w milczeniu dopóki nie obrócę go na brzuszek - momentalnie zasypia.

a właśnie - jak to jest z obracaniem samodzielnym waszych dzieciaczków?
mój jak leży na brzuchu to kręci piruety i bardoz czesto znajduję go w nocy w poprzek łóżeczka. ale jako takiego przewracania sie z pozycji plecy na bok nie zauważyłam. napewno z boku na brzuch umie i z boku na plecy też umie. ale czy robi to świadomie to nei wiem, czy jak tak się macha to sie niechcący przewraca

Moja tez mocno ruchliwa jest ale jeszcze za wcześnie na przewracanie. Pod koniec 3 miesiąca zuzia się świadomie przekręcała z pleców na brzuszek ... zobaczymy jak będzie z Lili. A dzisiaj udało mi się złapać końcówkę uśmiechu w końcu bo co brałam aparat to przestawały się uśmiechać

Załączniki

• 1430814307026.jpg
    1430814307026.jpg
    13,5 KB · Wyświetleń: 38
Ja nie zauważam żeby Franek się jakoś szczególnie przewracał. Jest bardzo spokojny, zazwyczaj sobie leży po prostu. Muszę mu kupić mate edukacyjną bo widzę że coraz więcej czasu potrafi spędzić na zabawie a tem zawsze z każdej strony coś ciekawego. W bujaczku wcześniej się tylko przyglądał i czasem nieumyślnie uderzał w zabawki a teraz ewidentnie wyciąga rączki i sobie w zabawki puka. Nawet mu się wczoraj udało parę razy chwycić.

No piękne śmiechy:) Rafałek taki drobniusi przy moim mężnym Franciszku.
Przed nami zadanie bojowe. Musimy zrobić Frankowi zdjęcie do paszportu. Miałam iść do fotografa ale chyba zrezygnuje bo Franek po dwóch minutach w wózku zasypia jak kamień i nie ma szans żeby go obudzić bez niezadowolenia na twarzy. A po drugie jak mu zrobić zdjęcie skoro nie siedzi i nie trzyma głowy? Na wisząco:p? Wiem, że u fotografia robią też czasem na leżąco, ale złapać dobry moment u takiego maluszka to jest wyczyn. Przede wszystkim muszą być otwarte oczy i wyraz twarzy bez grymasu. A to chyba graniczy z cudem:) Więc chyba spróbuję zrobić mu zdjęcie w domu. Może się uda. Mamy już za sobą kilka mini sesji i uhhh.... wymagający model:)

reklama
Super Justynka ja za cholerę nie mogę mojej takiej fotki trzasnąć chyba się krępuje telefonu :-D

Do góry