reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2015

No Rafalek drobne chłopie:) lekko ponad 4 kg będzie... Jutro sie szczepi.y wiec lekarz bedzie ważył.. Zobaczymy.. Rurka no ja mam kilka usmieskow już.. On już. Strasznie się cieszy do nas.. Jak w nocy wyjmuje go z lóżka na karmienie to zawsze sie cieszy :) jakby mnie poznawal..

reklama
Justynka, to szybko jakoś te uśmiechy u Was. My cały czas czekamy na taki świadomy prawdziwy uśmiech - na razie pojawia się jego "cień". Już nie mogę się doczekać, bo taki mimowolny uśmiech ma nasz syn przepiękny!
My dzisiaj bylismy na ważeniu - 5170 :) jestem zadowolona, przybiera 200-300 na tydzień, cieszę się, bo martwiłam się o to karmienie piersią, a baaaaardzo mi na nim zależy. Ale jest dobrze.

Elzbietka, na tym etapie lepiej niech ważą więcej niż za mało :-)
dziewczyny, a ja mam dziwne pytanie. Umówiłam sie do mojej gin, a później dostałam pseudookres. Pseudo bo on raz jest raz go nie ma i generalnie ciężko powiedzieć. No i teraz sie zastanawiam czy isc z plamieniem/ krwawieniem czy poczekać aż minie (czy i kiedy minie nie wiem, może w ogole warto sprawdzić co to). Niby w normalnym okresie sie nie chodzi, ale np. po poronieniu badała mnie przy sporym krwawieniu więc już nie wiem. Co radzicie?

Ja bym poszła.. Sama bylam ostatnio z okresem i nic nie powiedziała.. Kazala normalnie wleźć na fotel i sie tam gapila po swojemu..

Dziewczyny znacie te metodę z kapusta na cycki..? Bo chyba przeziebil mi sie prawy.. Nie mogę nim karmić bo boli jak s..... No musze go ciągle podtrzymywać reka , bo grawitacja tez boli strasznie.. No i najdziwniejsza rzecz które nie widziałam u siebie od 2011 - mam 38 stopni gorączki i pęka mi Glowa...

Ostatnia edycja:
justynka może masz zastój...przy zapaleniu temperatura jest zwykle dużo wyższa a cycek boli jak stąd do Afryki...może robi się zapalenie.
Ale macie z tymi okresami, ja zwykle karmiac dostawalam po 15 miesiącach od porodu, chociaż teraz zdarzają mi się plamienia...mam nadzieję że to sprawy hormonalne a nie oznaka płodności i nie urodze czwartego bobasa...o zgrozo!!!
My z Gosia zaczęliśmy fizjoterpie, ma zdeformowana czaszkę, asymetrię i idzie w kierunku oslabionego napięcia...ale już znam potwora więc aż tak się nie martwię.
Powiem wam że bywa ciężko z trójką, jak mi dwie najmłodsze włącza alarm to mam ochotę spakować się i uciec do lasu. Poza tym masa obowiązków w domu, pranie, gotowanie, sprzątanie...czuję się jak kuchta, a nie kobieta, moja przyjaciółka właśnie wróciła do pracy po dzieciach, nosi fajne ciuchy, szpilki-ok,ja nie lubię szpilek-ale ja nie mam po co się stroic:-( nie mam czasu żeby się jakiejś pasji poświęcić, chociaż moje dzieci to jedna z nich, dół normalnie mnie dopadł...

Justynka to zapalenie piersi chyba jak z gorączką. Kapusta super jest stosowałam przy Zuzi. Musisz zimny listek stluc młotkiem do mięsa i przyłożyć i zmieniać te okłady jak się nagrzeje ten liść i paracetamol na temp. sprawdź czy ta pierś nie jest czerwona zaogniona w którymś miejscu tam gdzie najbardziej boli. A jak nie pomoże to do lekarza.

Bachuta ja też bym poszła tym bardziej ze to taki dziwny okres a ginekolodzy juz się napatrzyli na różne rzeczy i trochę krwi nie robi na nich żadnego wrażenia
.. czasami specjalnie w okres każą przyjść do jakiegoś zabiegu. ..

Wow Elzbietka! :-D U nas w zeszły czwartek czyli 7 tygodni i 3 dni było 4450 :)

Z@t mam nadzieję że to przejściowe i lada moment wrócisz do równowagi :-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny tragedia! Mały cała noc był nieswoj i marudzil, rano okazało sie ze ma temp. 38,5 st. Polecielismy do lekarza i... Zapalenie ucha. Prawdopodobnie zarazil sie od babci. Jestem zalamana i przerażona!!! Pocieszcie!

Justyna, jesli te dolegliwosci spowodowane są zastojem a nie zapaleniem, spróbuj przystawiania z pod pachy. w tej pozycji pierś jest lepiej opróżniana

z@t, ja też miewam takie mysli. ale już jest lepiej. jednak marzę o spokojnym wyjściu do galerii na zakupy dla siebie

reklama
Bachuta ... spokojnie!!! Wiem ze jak takie maleństwo choruje to człowiek podminowany jest ale nie jest tak źle ... mały dostanie coś przeciwbolowego i temp spadnie i uszko nie będzie bolało ... spokojnie szybko dojdzie do siebie na szczęście to aż ale i tylko zapalenie uszka choć bolesne i dokuczliwe to leki szybko zniosą ból a ta choroba nie zagraża małemu jakoś poważnie ... więc głową do góry ... jednakże współczuję bardzo ze was dopadło to świństwo :(
A co do zapalenia ucha to z doświadczenia na Zuzi wiem ze leki naprawdę szybko działają niemal od razu ... będzie ok zobaczysz!

Ostatnia edycja:
Do góry