reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

reklama
U mnie różnie to bywa raz wystarczy jedna a raz deserek z drugiej
Oj zaśnięciem też czasem cyrki u mnie rozbudza się przez przewijanie bo oczywiście kupa musi byc☺ ale staram się aby zasypiam w łóżeczku czasem smoczek pomoże czasem glaskanie

moja z jednej piersi i zasypia od razu .... nad ranem ciężej i wtedy po prostu jej nie odkładam do łóżeczka tylko zostawiam w łóżku nooo ale dzisiaj skowronek mój wstał o 4 rano :confused2:

O, jakaż jestem wyspana:) Franek wstał w nocy tylko dwa razy i po obudzeniu się o 7.00 zasnął ze mną w łóżku. Dziewczyny, sprzespalam pierwszy raz od porodu ponad 8 godzin z przerwami na jedzenie. Mam banana na twarzy:)

W nocy zwykle karmie i podobnie jak u Sunajki kupa zwykle przy każdym karmieniu. Ostatnio już rzadziej ale nie mam pewności więc i tak muszę go rozgrzebać, żeby sprawdzić. trochę się rozbudza, ale potem go przytule przez kilka sekund i odkładam do kołyski. Chwilę się porozgląda, czasem funduje sesje najpiękniejszych uśmiechów i leży sobie aż zaśnie. Czasem boli go brzuszek to trzeba mu trzymać nóżki w górze. Czasem się nagle rozpłakuje, biorę go na ręce i chwilę przytulam. Ale najczęściej sam zasypia. Smoczka w nocy nie chce. Żeby zasnął, głaskam go czasem po główce.

U nas raczej z jednej piersi starcza ..dziecko w amoku.. Buzia w mleku .. Wygląda jak żul a zachowuje sie jak mlekoman na głodzie.. Czasem zaśnie przy cycku ale na chwile .. Transport do łóżeczka go budzi.. Ale klade go wtedy i tak i gaszę swiatlo jak juz się po przeciąga , wystęka przy tym to sam zasypia:)

Ostatnia edycja:
Ja karmie jedną na raz. Sporadycznie Franek chce drugą ale pociągnie trzy razy i zasypia. Czasem po jedzeniu chce sobie po prostu possać więc daję mu smoka.

Xenian my tak jak ty dzis, wysypiamy sie codziennie.. :) tylko śpimy 10 godzin z 2 karmieniami.. Chodzimy spać o 22 (maly juz godzinę półtorej spi) potem w okolicy 2godziny jemy ok. 20 minut i potem okolo 4-5tej tez i śpimy do 7 z groszami :)

ImageUploadedByForum BabyBoom1430214350.582713.jpg
Hej dziewczynki a to nasz miesięczny przystojniak [emoji3][emoji3]

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1430214350.582713.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1430214350.582713.jpg
    32 KB · Wyświetleń: 50
reklama
Do góry