reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie gotują - przepisy

reklama
Moja mama KOCHA zapiekankę z cukinii ja zjem choć nie szaleję za nią ;-)
ja mam ochotę na domową pizzę a nie mam piekarnika :-(
 
Edis-ty mi sie zawsze bedziesz kojarzyc ze slodkosciami-cudownie wygladaja te rurki:tak:Moja mama czasem jezdzi do buska (bo ty jestes z buska,tak>? do sanatorium,chyba ja namowie by do ciebie na jakies wypieki wpadla jako kuracjuszka-lasuch:-D
 
reklama
madzik - here you are

Składniki
p2.gif
500 gram mąki pszennej
p2.gif
150 gram masła
p2.gif
150 gram cukru
p2.gif
cukier waniliowy
p2.gif
2 jaja
p2.gif
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Ciasteczka maślane
zdjecie.php
Masło utrzeć na puszystą masą z cukrem i jajkami. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, szybko zagnieść.
Ciasto wywałkować na grubość około 4 mm i foremką lub radełkiem wykrawać dowolne kształty. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując półtoracentymetrowe odstępy. Każde ciastko ponakłuwać przed pieczeniem widelcem. Piec ok. 10-15 minut, w temperaturze ok. 160 stopni.
Wierzch ciasteczek powinien pozostać dość jasny, spód delikatnie przyrumieniony, dlatego warto w połowie pieczenia wyłączyć grzanie od góry, jesli piekarnik posiada taką opcję.
Można po wystudzeniu zamknąć w puszce i dłużej przechowywać.
Na zdjęciu posypane przed pieczeniem cukrem trzcinowym.
 
Do góry