reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja dzisiaj byłam na zakupach spożywczych takich dużych (jakies 1.5h..) ulozylam i posprzatalam w szafce po turecku iii umieram .. nie mogę przejść 5krokow do łazienki bo w pół mnie zgielo.. także u mnie aktywność już 1/10.. [emoji22][emoji22][emoji22] mam nadzieję że to nie wina tego że przez jakies 6mies w ciazy zapierdzielalam w pracy [emoji57]

A przytyłam 13kg.. ale się tym nie przejmuje.. po będę dramatyzowac pewnie bardziej [emoji111][emoji108] jak to ja..

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jolka z opisu obstawiam, że to albo fragment czopu śluzowego albo szyjka Ci się otwiera, wtedy też są plamienia. Obserwuj bo jakby krew była jasna, taka żywo czerwona to szybko na IP bo to może być objaw odklejenia łożyska. A jak brudzenie/plamienie to norma.

Wszystkozajete ale to taka woda była. I do tej pory nic się nie dzieje. Tzn brzuch mnie boli lekko i czuję jak dziecię pcha główką bo spojenie łonowe doskwiera. Brudzenie to norma czyli, że nic nie robić :p?
Coś tam na wkładce się pojawia ale to dosłownie takie milimetrowe plamki i to czasem, podejrzewam, że to może być tez od tabletek dopochwowych. I jakos tak mi dzisiaj dziwnie niedobrze było :/
No nic. Czekam.

Jolka mozna wklejac linki.chyba nie usuwa.

Ewciik jaki miły. ..niech sie zamknie lepiej jak nie wie co mówi. ..
U mnie u rodziny P kstatnio w niedziel tydz temu podsmiechy byky ze balon polknelam i w koncu cos widac ijak mowilam ze nie chce kanapek bo sie juz najadlam to kuzyn P "no widac widac".niby tak pyk w glowie"po co to mówisz "ale w sumie oblecialo to po mnie bo dlugo nic nie bylo widac i teściowa mi mowila ze za malo przytylam i czy lekarz o tym wie a teraz im odpowiadam ze w polowie 8miesiaca to pasuje zeby bylo cos widac bo gdzies to dziecko musi byc[emoji12]
Ostatnio z P sie smialismy przy wciaganiu przezembie brzucha bo sie nie da od dawna i takie głupie bo nic nie widze tam[emoji12]no normalnie jakby byl brzuch tluszczu to go przycisniesz i zobaczysz majty a tu nie zobaczysz bo nie wcisniesz[emoji12]

Baby tak ci wredna powiedziala?!!!! Rrrr!!!

Co do macania brzucha to maja wiekszy pociag do niego chyba nasi koledzy[emoji12] i gadaja z nim hahaha wczoraj kolega"masz byc chlopakiem ale jak bedziesz dziewczynka to tez bedzie fajnie i wujek Świnka bierze cie na pierwszy tatuaz"(on caly w tatuazach bo nawet na twarzy ma)[emoji23] a kolezanki pytaja czy moga dotknac.wkurza mnie w sumie jak tesciowa chce.dotykac ale to pewnie dlatego ze mam do niej dystans zdeka od zawsze...

Ehh ja caly dzien przed kompem i randka z praca mgr...blagam o koniec!!!a zaraz idzieny do kina. Jakas rozrywka!

Nikt nam narazie nie mowi ze nie ma zycia jak jest dziecko czy cos w tyn stylu.mowia tylko ze duzo rzeczy sie nam zmieni i zeby korzystac z.chwili ze nie musimy myslec z kin dziecko zostawimy zeby cos zrobic gdzie dziecka sie nie bierze jak kino np czy cos gdzie chcielibysmy byc sami.

f2w3d5qppdk8cfc5.png

Ostatnia edycja:
Ja się boje wychodzić, żeby się nie przeziebic bo rankami się dziwnie czuje. Ja mam 160 wzrostu i przytylam 14 kg, ale nie widać tego tak po mnie i raczej wszyscy pytają jak to zrobilam, ze tylko piłeczka na brzuchu jest. Stopy już zaczęły puchnać, powoli ciężko mi kozaki dopiać :\

Babymamusia to trochę porobilas. Ja miałam przedwczoraj słabszy dzień i wieczorem brzuch mnie bolał :/ nie ma co szaleć. A chciało by sie:)

Dziewczyny przypominam o kciukasach za mnie jutro o 14:40 mam wizytę w szpitalu! Już trochu mam stresa.

Jolka a jaki kolor? Jak nie taki mocno krwisty to bym nie panikowała. To pewnie efekt otwierania się szyjki. Ale pamiętaj, że to Twoja ciąża i rady z forum jedno, ale jak czujesz, że coś może być nie tak to szybciutko lekarz. Lepiej trzy razy za dużo na izbę jechać niż raz za mało.

Babymamusia to trochę porobilas. Ja miałam przedwczoraj słabszy dzień i wieczorem brzuch mnie bolał :/ nie ma co szaleć. A chciało by sie:)

Dziewczyny przypominam o kciukasach za mnie jutro o 14:40 mam wizytę w szpitalu! Już trochu mam stresa.
Kciuuuukiiiii !! Będzie wszystko dobrze :) Daj znać !

Jolka a jaki kolor? Jak nie taki mocno krwisty to bym nie panikowała. To pewnie efekt otwierania się szyjki. Ale pamiętaj, że to Twoja ciąża i rady z forum jedno, ale jak czujesz, że coś może być nie tak to szybciutko lekarz. Lepiej trzy razy za dużo na izbę jechać niż raz za mało.

Kolor brązowy. Właśnie nie czuję, że powinnam panikować, jakaś taka spokojna jestem.
Wiem, wiem spoko mam swój rozum :p :)

Ewciiik kciuki beda!:)
Ja musze jutro mocz zebrac[emoji12] i we wtorek gbs bedzie pobierane. Ciekawe jaki wynik i mam nadzieje ze sie da go na necie zobaczyc bo 2czy3tyg nie chce czekac do nastepnej wizyty[emoji12]

f2w3d5qppdk8cfc5.png

reklama
Do góry