reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Wołomina

oo super że takie miejsce w bibliotece jest, może tam się kiedyś razem wszystkie przejdziemy :)

Mag ja się zapiszę z chęcią :)

Pasek ale miło mi się z Tobą i Celką gadało :) chyba nawet się zasiedziałam aż głupio :) Moja mała właśnie zasnęła niestety przy cycu, mam nadzieję że troszkę pośpi bo od rana nie spała :/

reklama
Mag Ty jestes niesamowita...rozkrecisz ten Wolomin na 102! Tak sie ciesze, ze tu bedzie sie cos dzialo:):) Dzieki! Moja znajoma tez chcialaby nalezec do naszego klubu...jest z Otwocka.

Brejkano kochana teraz to juz koniecznie musisz zostac stala bywalczynia:) Nie widze inaczej, bo mi rowniez gadalo sie wysmienicie i teraz to sie od nas nie opedzisz:)Ciesze sie, ze mala padla:) Moja tez teraz spi i niestety na rekach:/

NO to super :) Szkoda tylko że Celka tak krótko posiedziała bo chciałam się jeszcze podpytać jak w szkole jej idzie i takie tam :(

Pasek a mogłabyś wysłać mi zdjęcia naszych dziewczynek na maila :) marta07.07.07@gmail.com :)

Już się nie mogę doczekać wtorku kiedy się znów wszystkie spotkamy :)

Mag ja się zarejestrowałam na tej stronie a mój login to też brejka :)

Brejko, spotkamy się na herbatkę :) w końcu ta sama branża (no jak mi się uda ;-) )

Pasku, dzięki, dzięki również :-)

o to super że wam się udało spotkać. ja dziś z młodym miałam raczej drogę przez mękę - chyba mu idą wszystkie zęby na raz ...

a żeby coś optymistycznego powiedzieć, to zajrzyjcie na stronę Strona WWW - Strona główna - dajcie znać, jak coś tu uważacie jest do zmiany na stronie. na piątek mam umówionego grafika, aby poprawił jakość obrazków i zmienił mi menu (żeby zamiast szkolenia było spotkania, a zamiast dokonania - polecamy) - moje umiejętności nie idą tak daleko :) ale stronę będziemy mieć jak się patrzy :)

to będę dalej szukała firm które nas zechcą wesprzeć, ciekawa jestem co z tego wyjdzie.

i jutro zgłoszę was do streetcomu aby wam przesłali mleko :)
bo teraz młody krzyczy że czas na drugą kolację

pa,
mag

Brejka dzis przesle zdjecia:) Jaak inela nocka? Lenusia grzeczna byla?

Celkanastepnym razem to koniecznie musisz zostac dluzej, bo ja taj jak Brejka czuje niedosyt:)

Mag wielkie WOW! Jestem pod coraz większym wrażeniem:) Strona super!No własnie jak Ty to robisz, ze masz na to czas...ja to czasem nawet nie mam czasu obiadu zrobić, albo znaleźć chwile, aby na maile odpisać...a raczej należę do ogarniętych osób i dobrze zorganizowanych:)
aaa i ja tez zarejestrowałam sie na STREETCOMie i moj login to również Pasek.

Wczoraj wypiła mleczko z tej butelki tommee tippee aż 90 ml i to ode mnie, chyba wcześniej nie odpowiadała jej butelka i smok :) dostała mleczko dopiero o 18 , zasnęła ładnie o 20.30 później troszkę przez sen marudziła no ale na jedzenie obudziła się dopiero po 3 nad ranem :) już dawno takiej długiej przerwy nie miała. Wydaje mi się że ona już się nie najada moim mleczkiem tzn na noc, bo w dzień to je tak co godzinkę, 1,5 h w dzień mi to nie przeszkadza ale w nocy koszmar tak wstawać. teraz będę ją właśnie dokarmiała wieczorkiem i jeszcze dam cycy żeby się poprzytulała no i żeby mama się poprzytulała :D

Pasek a jak wróciłyśmy od Ciebie to spała 2,5 h :)

Wiesz Brejka, Lenka na prawdę może się nie najadać samym mlekiem. Zapytaj lekarza jak możesz, ale ja pamiętam, że gdy Jacek skończył 4 mies to zaczęliśmy na noc robić mu kaszkę - aby zjadał coś bardziej sytego. Trochę to pomogło - tzn nadal się budził w nocy, ale powiedzmy co 3 h. a jak wieczorem się karmicie? dajesz jej więcej na noc? U nas młody w dzień je co 3 h, potem na wieczór to o 17 cyca, o 19 kaszę, budzi się o 22-23 na cyca i potem śpi do 6.

A co do czasu, to ja po prostu jestem wygodnicka - młody je słoiczki (moją kuchnią gardzi - może to i lepiej, bo bym siedziała i pichciła cale dnie), a my z mężem jemy szybkie dania - zapiekanki z cyklu śmietnik pod beszamelem, albo coś na winie (tzn cokolwiek, co się nawinie), polubiliśmy makarony ze wszystkim co znajdziemy w domu no i wszechobecne piersi kurczaka i indyka bo nie wymagają czasu :)
o no właśnie możemy nop na naszych spotkaniach pogadać o przepisach, bo ja cholibcia ciągle to samo gotuję i już mi weny brak ...

a cyklu klub Mam:
Dziś poszłam do urzędu aby się wprosić do burmistrza, ale było tak sobie. pani sekretarka mnie spuściła na bambus, ale wrócę tam po wyborach, to może będą mniej zarobieni. no i czekam na info z biblioteki - może tam uda się coś zdziałać, mają podobno jakąś salkę, w kt. ew. mogłyby się odbywać nasze spotkania (no bo gdy nas będzie więcej, to fajnie byłoby mieć więcej miejsca).

kończę bo mi oczy wysiadają, buziaki
magda

reklama
no właśnie dziś mi się budziła znów co 1,5h i jestem wykończona. Byłyśmy dziś u lekarza dała rp na bebilon pepti bo jest podejrzenie skazy białkowej ale nie wiem jak ona to będzie piła jak nanem pluje dalej niż widzi, raz tylko zjadła przez sen :/ no właśnie te kaszki muszę chyba dodawać do tego mleka. Mam zacząc podawać jej jeszcze stałe pokarmy no ale nie wszystko na raz. Poszłyśmy do lekarza po mleko a się okazało że mała ma coś na główce. Myślałam że to ciemieniucha i smarowałam oliwką ale dr powiedziała że to nie ciemieniucha a coś poważniejszego, długo się zastanawiała w końcu dała travogen krem na zmiany bakteryjne i grzybicze skóry i kontrola za 10 dni. Nawet nie wiem od czego się jej mogło to zrobić :/ podobno przede mną była pani z dzieckiem które miało to samo. A najlepsze że powiedziała że jak nie zejdzie to trzeba iść do dermatologa a w wołominie dermatolodzy nie przyjmują małych dzieci i trzeba jechać do CZD , skomentowałam to tak że Ci dermatolodzy to pewnie umieją leczyć tylko trądzik młodzieńczy :/

Do góry