reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Wołomina

Mag, w razie pomocy pisz :-)

Brejko, a jak wyglądają te zmiany na główce?
Lenka przyzwyczaiła się do mleczka mamusiowego i gardzi innymi ;-)

Maksio kima, a ja biorę się za sprzątanie.

reklama
Hej. Dawno mnie nie było, zaglądam dziś a tu takie zmiany :) Chętnie przyłączę się do klubu mam z wołomina. Super sprawa. Szkoda, ze nie mogę 7.12, ale na stępnym chętnie pzrybędziemy z Mają. Mag strona super. Cieszę się że coś się w Wołominie dzieje. Maja rośnie zdrowa, nie dokucza mamusi i oby tak dalej.

Renia fajnie że się odezwałaś :) Super że będziesz mogła do nas dołączyć :) Dobrze że Maja taka grzeczniutka, ja swoją przechwaliłam i teraz jest niedobra jak cholera :) Teraz jak ktoś się pyta to mówię że nie dobra jest :D

Celka ciężko opisać te zmiany podobne to do strupa jest :/

eh no i jest tak jak myślałam, mała nie chce tego mleka. Zrobiłam jej na wieczór z kaszką malinową to zjadła z 10 łyżeczek bo z butli to nie chciała, a ja zrobiłam aż 150 ml :/ wiecie co te zmiany na buźce to jednak wydają mi się nie być od nabiału bo ja jadłam w zeszłym tyg 3 naleśniki z serem a ona jeszcze ma tą suchą skórkę na buzi i to są place a nie krosty. Chyba w poniedziałek pójdę do dermatologa prywatnie, może wiecie gdzie taki przyjmuje ? Jejku strasznie się stresuje tymi jej zmianami bo kurcze to wygląda tak jakbym jej higieny nie utrzymywała a ona jest kąpana codziennie a buzie jej myję wodą przegotowaną, nie mam zielonego pojęcia od czego ona tak ma :(

hmmm a może to coś ma związek z zimnem. u mnie młody ma policzki czerwone jakbym go burakiem wysmarowała. i do tego sucha skóra - a go smaruję kremem na każdą pogodę :(

aha, przyszła do mnie paczka z mlekiem gerbera więc pewnie i do was jakoś wkrótce dotrze.

a jeszcze w kwestii kaszy, to ja robię jackowi na gęsto i daję łyżką, ale on zjada ok 100 -120 ml. i daję mu takie nie owocowe - bo te jak widzę nie bardzo mu smakują. najlepiej to on pałaszuje zwykły kleik ryżowy albo kaszkę nestle zdrowy brzuszek. więc może i lena nie będzie chciała owocowych... tu trzeba utrafić w gust :)

Brejka kochana strasznie Cie przepraszam, ale nie wyslalam tych zdjec, bo moj wybitnie zdolny malzonek przez przypadek skasowal je z aparatu, jak zgrywal mi na kompa...ale sie wkurzylam:/ :/
Przykro mi z powodu niepowodzen mleczkowych, ale moze mala zalapie i sie przekona, moze troche czasu potrzebuje:) A to na glowce, to kiedy wyskoczylo?

Dziewczyny my nadal z letnimi oponami, bo juz ktorys z kolei wulkanizator nam odmowil z powodu zatrzesienia zlecen:( No i nie wiem czy odwaze sie przyjechac na letnich we wtorek...u nas w Pasku jajo, a moja ulica zasypana na maksa:(

W czwartek przyjechala do mnie moja siostra, wiec fajnie mamy, bo mam pomoc i pogadac jest z kim:)

Mag no ja też podaję łyżeczką ale nie chce jeść :/ w poniedziałek pójdę do dermatologa prywatnie to się dowiem od czego te policzki bo w sumie 1,5 tyg jestem na diecie bezmlecznej wiec te krostki powinny zejść już dawno jakby były od mleka. Kurcze już tyle kasy wydałam na te mleka bo i nan i bebilon pepti i kaszka a ona nie chce a ja nie mam mleka i ona głodna strasznie i już nie wiem co mam robić. Jak mi dermatolog powie że to nie skaza to spróbuję jeszcze enfamil kupić

Dziewczyny a Wy jakie mleka dajecie swoim dzieciom ?

Pasek szkoda z tymi zdjęciami no i szkoda że nie przyjedziecie we wtorek :( Wiesz ona to ma już od kilku tygodni tylko ja myślałam na początku ze to ciemieniucha. Wątpię żeby to było zaraźliwe bo ona też nie mogła się od nikogo zarazić, czapkę ma nową i zawsze piorę i prasuję nowe rzeczy :/ Oj na letnich oponach to lepiej nie jedź, troszkę się ludzie spóźnili ze mianą opon :) My zmieniliśmy już w październiku bo ja już raz jechałam na wiosnę na letnich i jakoś śnieg spadł a Łukasz sobie popił i z grodziska maz całą drogę płakałam jak jechałam :D Koszmar :)

Brejka nawet przez mysl mi nie rzeszlo, ze to zarazliwe i ze Lenusia mogla przekazac to Maksiowi czy Zuzi:) Ja raczej wyluzowana jestem w tej kwestii:) Zapytalam, bo Zuzia tez od jakiegos czasu ma cos co przypomina mini ciemieniuszke i wlasciwie jej to nie znika...hmmm, moze to jest to samo?
Kurcze z tym mleczkiem, to nie wiem co poradzic...moze rzeczywiscie kup Enfamil...ja mam mozliwosc zalatwienia tanio, bo szwagierka kupila przez net bardzo duzo i jej corka dostala uczulenie na to, wiec ma do sprzedania za 20 pln, mi sie konczy, wiec wysle mojego Lukasza po te mleko. Daj znac czy wziac dodatkowa puszke Tobie.
Tylko najpierw zadzwonie do niej i zapytam czy rzeczywiscei jeszcze te mleko ma, ok?

reklama
Pasek ja na razie muszę odawać bebilon pepti :/ Już mi się normalnie płakać chce bo ona nie chce tego pić nawet jak pomieszam z moim gdzie mojego jest 60 ml a sztucznego 30, próbowałam też ze zwykłą kaszką tak jak Mag pisała ale trgo też nie chce, płacze aż się zanosi i w rezultacie nie chce nawet cyca. A głodna jest strasznie bo jak ją przytulę to mnie je :( a ja nie mam mleka i nie wiem co mam dać jej do jedzenia :( jestem załamana. jak jutro dermalotog mi powie że to nie skaza a np mróz to od razu kupię enfamil i jej dam, jak nie będzie też chciała to czy byś w razie czego ode mnie odkupiła bo szkoda mi będzie wyrzucać całego opakowania a już tyle tych mlek mam w domu że szok. W ostatecznym razie spróbuję bebiko bo podobno najsłodsze a jak nie będzie też chciała to mnie zamkną w wariatkowie bo naprawdę już odchodzę od zmysłów .

Do góry