reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Wołomina

Brejka to rzeczywiscie masz klopot:( Kurcze, moze te bebiko zda egzamin...przepraszam Cie, ale ja juz u tej mojej szwagierki zamowilam, wiec nie bede potrzebowala. A zamowilam 3 puszki (mi jedna idzie na miesiac) i powiedzialam jej, ze ewentualnie poprosze ja o jeszcze jedna puszke dla Ciebie. 3 puszki to dla mnie maks, bo to jest do 6 miesiaca, a w domu mam jeszcze pol otwartej.
Wiesz co, to moze nie mieszaj, tylko daj jej swoje z piersi, jak juz sie piersi napelnią, najwyzej bedzie miala wysypke, ale najedzona bedzie...no chyba, ze przy skazie sa jeszcze jakies powazniejsze konsekwencje...naprawde nie wiem, co poradzic:(

reklama
Brejka, nie wiem co poradzić, bo my na razie na cycu jesteśmy. Ale jakby co to mam te próbki z Gerber2, aha ale to Twoja mała za mała jest... wiesz na edziecko są fora eksperckie Eksperckie - Forum - Gazeta.pl ja tam pisałam jak miałam problem z rozszerzaniem diety, tam pomagają lekarze więc może i tobie coś podpowiedzą.

Dziewczyny, czy będziecie u mnie jutro? Pasek, jak tam Twoje koła? Rozumiem że na letnich może być kiepsko.
Pytam, bo dzwoniła do mnie babka z Wieści Podwarszawskich i chce do nas wpaść na spotkanie i zrobić wywiad. i pomyślałam, że super jakbyście wy też były. Bo w końcu jesteście ekipą założycielską :) na razie tę laskę odwiodłam od spotkania, ale mam jej powiedzieć gdybyśmy się spotkały. to jak? dacie radę jutro? czy dopiero na przyszły tydzień?

no ja dam radę :) mam nadzieję że inne mamy też :) Mag ale mnie zestresowałaś tym wywiadem :D daj znać czy ta babka będzie to sobie włosy zakręcę i oko podmaluję :D

Pasek ja jej cały czas daję cycka tylko tam już jest niestety za mało i jest na moim i na sztucznym tzn prawie tylko na moim. jeszcze się przemęczymy ten tydzień bo w poniedziałęk mamy kontrolę i zobaczymy. Wydaje mi się że to nie skaza tylko coś innego bo ja już 2 tyg jestem na tej diecie i nic jej nie schodzi. Skórę nadal ma taką szorstką, może to tak jak Mag pisała że to też od zimna. W każdym razie jak zjadłam jogurt naturalny to miała krosty ale tylko po jogurcie po jajku nie, a teraz nie ma krost tylko te suche place. Miałam iść z nią dziś do dermatologa ale jak mi zaśpiewali 90 zl za wizytę to stwierdziłam że poczekam jeszcze ten tydzień i zobaczę wtedy.

Brejka, moja tez ma suchą skore na policzkach i nawet troche jej sie luszczy, wiec moze rzeczywiscie to od zimna u Lenki jest...zwlaszcza, ze Ty nic takiego nie jesz, co mogloby jej zaszkodzic.
My 2 tygodnie temu bylismy u ortopedy to wizyta 140 pln, i usg bioderek kolejne 140pln, wszystko bardzo profesjonalnie, ale ceny maja naprawdę niekiepskie...na szczęście ubezpieczenie mojego M pokryło ten koszt.

No ja nie dojadę...kurde tak mi szkoda, ze szok, ale boje się jechać z Zuzia...sama to bym jeszcze powoli przyjechała, ale z małą to się nie odważę. Będę z Wami myślami:)

Brejka, nic się nie bój - razem damy radę i tak pięknie Pani z gazety opowiemy o klubie, że potem drzwiami i oknami będą się chętne mamy pchały do nas :) Szkoda Paseczku, że nie dasz rady dojechać. Właśnie widzę, że przez zimę to jest problem ze spotkaniami, bo laski nie mają jak dojść przez te śniegi, albo się boją z dziećmi na spacery wychodzić ...
a ja już mam chętną panią do poprowadzenia warsztatów z zakresu poszukiwania pracy i pisania cv i listu motyw , i jeszcze położną i doradcę laktacyjnego, i babkę z agencji nianiek, aby opowiedziała jak szukać opiekunki itp. ale muszę mieć pewność że zbiorę choć z 5-7 dziewczyn, aby zaprosić tych ekspertów.

Pasku, a gdzie byłaś u tego ortopedy? bo ja byłam państwowo u nas w szpitalu i to była masakra - badanie trwało 3 sek...

dobra dobra, chciałoby się powiedzieć - spijemy cię, to wywiad pójdzie jak z płatka :) ale jeśli jesteś matką karmiącą, to mogę cię spić co najwyżej inką lub słabiutką herbatą. spoko, ja mogę gadać (gadułą to ja jestem)

Bardzo żałuję, że mnie nie będzie na dzisiejszym spotkaniu, ale na następnym się pojawię, choćby zasypało moją wieś :) Moja Maja też miała czerwone i suche policzki, ale odkąd podaję jej probiotyk to przeszło. Powiedzcie mi gdzie jest dobry ortopeda. Jak bylismy na usg bioderek w szpitalu to wszystko było ok, ale wiemy jak to jest państwowo :(

Renia, ja byłam w szpitalu ( masakra totalna ) i niby wszystko ok tylko fałdki nierówne i kazali pieluchować . Ja tego nie robiłam, założyłam jej pieluchę jak do gabinetu wchodziliśmy na wizycie kontrolnej a pani dr oo jak ładnie tu nam się wszystko wykształciło już może pani przestać pieluchować ,:D Jęsli usg wyszło dobrze to wydaje mi sie wszystko ok , ale nie pomogę co do ortopedy bo nie znam :(
MI p dr powiedziała że jak karmię piersią to nie ma sensu podawać probiotyków bo ona dostaje je z mlekiem. Ale może spróbuję nie zaszkodzi a może pomoże :)

reklama
Witam,
Brejka a może spróbuj Lence podać krople BioGaia.. tylko nie oczekuj poprawy po jednym dniu :)
Fajnie macie z tym klubem.. mi do Wołomina nie po drodze, szczególnie w taką pogodę, a poza tym obecnie autka brak :(
Dzieci co raz starsze a ja już myślę o powrocie do pracy 27 grudnia kończy mi się macierzyński buu...

..

Do góry