reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

reklama
Ja wybieram się do zoo w przyszłym tygodniu, jak będzie ładnie to w poniedziałek. Tyle, że będę miała całą ferajnę. Troje dzieci + nastoletnia bratanica więc nie wiem czy dam jeszcze radę na pogaduchy ;-). Będziemy do 21.07 w Pruszku i zamierzam głównie zwiedzać. Ale do sto pociech to te moje dzieci (po za Ignaśkiem) za duże już.

Mozecie mi polecic jakies tabletki do ssania dla dziecka 3,5 letniego, takie w miare smaczne i oczywiscie efektywne? :) Musze kupic troche lekow jak bedziemy jechac do stanow dla kolezanki, bo u nich nic nie mozna kupic bez wizyty u lekarza i recepty. Zadnych syropow, tabletek, kropli.
Dla mnie najlepszy jest Citrosept w kroplach na wzmocnienie. ;-)
Na kaszel stosuję od zawsze Drosetux i Rutinacea Junior
Na przeziębienie Lipomal (działa na stany podgorączkowe,przeziębienie i kaszel)

Ja wybieram się do zoo w przyszłym tygodniu, jak będzie ładnie to w poniedziałek. Tyle, że będę miała całą ferajnę. Troje dzieci + nastoletnia bratanica więc nie wiem czy dam jeszcze radę na pogaduchy ;-). Będziemy do 21.07 w Pruszku i zamierzam głównie zwiedzać. Ale do sto pociech to te moje dzieci (po za Ignaśkiem) za duże już.
My z dziećmi z fundacji jedziemy do Zoo w środę ,bo w poniedziałek wybieramy się do kina na "Auta 2".W piątek mamy zamiar odwiedzić muzeum etnograficzne ,a niech dzieci mają co wspominać :tak:;-):-):-):-)

Witajcie.
Jeszcze żyję.;-):-):-)
Wczoraj nie miałam czasu do Was napisać nic konkretnego.
Dziś w zasadzie też mam tylko chwilkę.
Wczorajszy dzień był w mega biegu :-p:-p:-p
Rano spacer z psami ,potem zakupy na bazarku ,jakieś śniadanie ,spacer z psami potem obiad .
Po obiedzie spacer z psami ,odebrałam młodego od kolegi i pojechałam do mamy.
Z mamą na cmentarz ,potem na zakupy i przywiozłam mamę do nas.Wyszłam na spacer z psami w międzyczasie :-D:-D
Posiedzieliśmy w altanie przy butelce ;-) do 21.30 .
Mama poszła do domu ,a ja się wziełam za kolację .
Hamburgerów nam się zachciało :sorry2::sorry2:
Ponajadaliśmy się jak bąki , zaliczyłam ostatni spacer z psami i poszliśmy spać ok.24 ;-);-);-);-)
pozdrawiam i miłej niedzieli

peperka - moje nie umiały w takim wieku nic ssać. a co do leczniczeg działania to najlepiej u nas działa chlorchinaldin. Warto pamiętać, że wiele tabletek do ssania nie ma działania bakteriobójczego, tylko nawilżające. Nawilżająca jest np isla. Ale najlepiej nawilża gardło przegryziona kapsułka witaminy A+E :-)
as - ja wczoraj te miałam szybki dzień, na szczęście nie mam psów, bo poza domem byliśmy od rana do nocy zmieniając kilkakrotnie miejsca i towarzystwo ;-) a dzień zaczęłam od konsultacji w plenerze - tatusia i mamusię nauczyłam nosić w chuście. Inni rodzice rozłożeni na trawniku po sąsiedzku najbardziej zaszokowani byli nami, jak wyciągnęłam z torby lalę - ona wygląda jak prawdziwe dziecko ;-)

a u nas znów ciemno się zrobiło i burza przeszła.. a ja tyle pranie mam do wyschnięcia, jutro dzieciaki jadą na obóz, muszę ich spakować!!!

Ostatnia edycja:
Słuchajcie a ja mam takie pytanie - bo czytam i czytam informacje w necie i nie całkiem rozumiem. Może ma któraś z was własną działalność gospodarczą? bo co jeśli ja, mając własną działalność gospodarczą pójdę na urlop macierzyński ? bo już wiem że mi coś zapłacą ale nie wiem ile? normalnie jak bylam zatrudniona jako pracownik to mi 100% płacili a jak to jest na własnej działalności - czy któraś z was wie?

szukam namiarów na miejce wakacyjne - pod Julcie, moze cos znacie/polecicie - na priva ...
Kierunek: Słowenia, chorwacja albo czarnogóra ale może byc tez w zupelnie innym miejscu w Europie ;)

maria - wszystko zależy od tego, jaką płacisz składkę. Jeśli płacisz minimalną, to dostaniesz też minimalny zasiłek macierzyński. To coś ok. 300 zł brutto :-( a jeśli wyżsżą skłądkę, to dostaniesz więcej. Wysokość skłądki jest dobrowolna.

Patewka - my się do Chrorwacji chcemy wypuścić w przyszłym roku, z zapartym ttchem będę śledzić odpowiedzi na Twoje pytanie :-)
edit - a nie, nie będę śledzić - doczytałam, że na priva ;)

Witam, nie przeczytałam całego wątku, bo to setki stron, przepraszam :( Ale mam pytanie i prośbę - może któraś z Was wie, gdzie w Warszawie można kupić świeże warzywa powiedziemy ekologiczne - takie które śmiało można po ugotowaniu i zmiksowaniu podać niemowlęciu - zamiast słoiczka.
Będę wdzięczna za odpowiedzi.

A to muzeum etnograficzne jest takie atrakcyjne dla dzieci?

My jutro do Kopernika jedziemy, do zoo być może w środę. Wtorek mamy już zabukowany inaczej.

reklama
Do góry