reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

reklama
Ja wybieram się do zoo w przyszłym tygodniu, jak będzie ładnie to w poniedziałek. Tyle, że będę miała całą ferajnę. Troje dzieci + nastoletnia bratanica więc nie wiem czy dam jeszcze radę na pogaduchy ;-). Będziemy do 21.07 w Pruszku i zamierzam głównie zwiedzać. Ale do sto pociech to te moje dzieci (po za Ignaśkiem) za duże już.

Mozecie mi polecic jakies tabletki do ssania dla dziecka 3,5 letniego, takie w miare smaczne i oczywiscie efektywne? :) Musze kupic troche lekow jak bedziemy jechac do stanow dla kolezanki, bo u nich nic nie mozna kupic bez wizyty u lekarza i recepty. Zadnych syropow, tabletek, kropli.
Dla mnie najlepszy jest Citrosept w kroplach na wzmocnienie. ;-)
Na kaszel stosuję od zawsze Drosetux i Rutinacea Junior
Na przeziębienie Lipomal (działa na stany podgorączkowe,przeziębienie i kaszel)

Ja wybieram się do zoo w przyszłym tygodniu, jak będzie ładnie to w poniedziałek. Tyle, że będę miała całą ferajnę. Troje dzieci + nastoletnia bratanica więc nie wiem czy dam jeszcze radę na pogaduchy ;-). Będziemy do 21.07 w Pruszku i zamierzam głównie zwiedzać. Ale do sto pociech to te moje dzieci (po za Ignaśkiem) za duże już.
My z dziećmi z fundacji jedziemy do Zoo w środę ,bo w poniedziałek wybieramy się do kina na "Auta 2".W piątek mamy zamiar odwiedzić muzeum etnograficzne ,a niech dzieci mają co wspominać :tak:;-):-):-):-)

Witajcie.
Jeszcze żyję.;-):-):-)
Wczoraj nie miałam czasu do Was napisać nic konkretnego.
Dziś w zasadzie też mam tylko chwilkę.
Wczorajszy dzień był w mega biegu :-p:-p:-p
Rano spacer z psami ,potem zakupy na bazarku ,jakieś śniadanie ,spacer z psami potem obiad .
Po obiedzie spacer z psami ,odebrałam młodego od kolegi i pojechałam do mamy.
Z mamą na cmentarz ,potem na zakupy i przywiozłam mamę do nas.Wyszłam na spacer z psami w międzyczasie :-D:-D
Posiedzieliśmy w altanie przy butelce ;-) do 21.30 .
Mama poszła do domu ,a ja się wziełam za kolację .
Hamburgerów nam się zachciało :sorry2::sorry2:
Ponajadaliśmy się jak bąki , zaliczyłam ostatni spacer z psami i poszliśmy spać ok.24 ;-);-);-);-)
pozdrawiam i miłej niedzieli

peperka - moje nie umiały w takim wieku nic ssać. a co do leczniczeg działania to najlepiej u nas działa chlorchinaldin. Warto pamiętać, że wiele tabletek do ssania nie ma działania bakteriobójczego, tylko nawilżające. Nawilżająca jest np isla. Ale najlepiej nawilża gardło przegryziona kapsułka witaminy A+E :-)
as - ja wczoraj te miałam szybki dzień, na szczęście nie mam psów, bo poza domem byliśmy od rana do nocy zmieniając kilkakrotnie miejsca i towarzystwo ;-) a dzień zaczęłam od konsultacji w plenerze - tatusia i mamusię nauczyłam nosić w chuście. Inni rodzice rozłożeni na trawniku po sąsiedzku najbardziej zaszokowani byli nami, jak wyciągnęłam z torby lalę - ona wygląda jak prawdziwe dziecko ;-)

a u nas znów ciemno się zrobiło i burza przeszła.. a ja tyle pranie mam do wyschnięcia, jutro dzieciaki jadą na obóz, muszę ich spakować!!!

Ostatnia edycja:
Słuchajcie a ja mam takie pytanie - bo czytam i czytam informacje w necie i nie całkiem rozumiem. Może ma któraś z was własną działalność gospodarczą? bo co jeśli ja, mając własną działalność gospodarczą pójdę na urlop macierzyński ? bo już wiem że mi coś zapłacą ale nie wiem ile? normalnie jak bylam zatrudniona jako pracownik to mi 100% płacili a jak to jest na własnej działalności - czy któraś z was wie?

szukam namiarów na miejce wakacyjne - pod Julcie, moze cos znacie/polecicie - na priva ...
Kierunek: Słowenia, chorwacja albo czarnogóra ale może byc tez w zupelnie innym miejscu w Europie ;)

maria - wszystko zależy od tego, jaką płacisz składkę. Jeśli płacisz minimalną, to dostaniesz też minimalny zasiłek macierzyński. To coś ok. 300 zł brutto :-( a jeśli wyżsżą skłądkę, to dostaniesz więcej. Wysokość skłądki jest dobrowolna.

Patewka - my się do Chrorwacji chcemy wypuścić w przyszłym roku, z zapartym ttchem będę śledzić odpowiedzi na Twoje pytanie :-)
edit - a nie, nie będę śledzić - doczytałam, że na priva ;)

Witam, nie przeczytałam całego wątku, bo to setki stron, przepraszam :( Ale mam pytanie i prośbę - może któraś z Was wie, gdzie w Warszawie można kupić świeże warzywa powiedziemy ekologiczne - takie które śmiało można po ugotowaniu i zmiksowaniu podać niemowlęciu - zamiast słoiczka.
Będę wdzięczna za odpowiedzi.

A to muzeum etnograficzne jest takie atrakcyjne dla dzieci?

My jutro do Kopernika jedziemy, do zoo być może w środę. Wtorek mamy już zabukowany inaczej.

reklama
Do góry