reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Maria: dziecko musi miec wize, ale jesli chociaz jedno z rodzicow juz ma, to tylko papiery sie zanosi do okienka i nie trzeba isc na spotkanie - oliwier dostal na 10 lat w zeszlym roku. a w NY zawsze u znajomych sie zatrzymujemy - pewnie jak bysmy za hotel mieli placic to tak czesto bysmy nie jezdzili :) . chociaz hotele tez da sie w rozsadnych cenach znalezc (oczywiscie nie na manhatanie), stopi ostatnio w hotelu byla bodajze w styczniu

reklama
As - witaj :-)
peperka - dziękuję :-*
Asia - ach, będziesz mała pciową równowagę, więc znów będzie Ci się chciało ją zburzyć? :-D
Jagoda - jak było podczas Twojego wyjazdu? chłpaki wytrzymali? :-)
lolkak - to masz teraz niezłą jazdę z budową obwodnicy?!! nie zazdroszczę...
dziubasek - macie jeszcze jakieś plany na wakacje?

mnie się bardzo podoba to, co teraz nazywa się moim życiem zawodowym :-) czuję, że robię coś dobrego i przydatnego!!
dzięki za powitanie :-)

gratuluje dziewczynki :) Może ja też kiedyś doczekam się księżniczki.

A u nas jest pierwszy ząbek. Dziś mam wolne od dzieci. I tak do środy. Są u mojej mamy na wsi. Trochę mi do nich tęskno a nie widzę ich dopiero kilka godz.
Gratuluję ząbka :tak::tak:

Witam nowe dziewczyny na forum :)

As, ja jestem w zoo przynajmniej raz w tygodniu ostatnio ;) może kiedyś się tam spotkamy.

Iza, fajnie, że czujesz tak swoje zajęcie! Pozytywnie zazdroszczę :) a jak godzisz pracę i zajmowanie sie Gają?
Co do planów wakacyjnych to w sierpniu jedziemy na tydzień do Jastarni :)

Peperka, zazdroszczw lotu do Stanów, szczególnie, że znowu sezon wyprzedażowy obstawisz :)
Ile trwa Oliwiera drzemka?

Filipek mi sie uregulował...spi 2 razy dziennie, musze sie przestawic bo teraz wiecej juz opieki i zabawy potrzebuje :)
Dzięki za przywitanie. :tak:
Teraz w Zoo raczej tylko w weekend.
Z racji tego,że organizujemy 2 tygodniowe półkolonie w fundacji to pracuję od 12 do 18 i cały dzień tak naprawdę mam rozwalony.
Najważniejsze jednak,że dzieci są tak zadowolone ,że do domów nie chcą wracać :-D:-D:-D:-D
Mój syn jest niepełnosprawny ,więc my wejście do Zoo mamy za FREE :tak: dlatego w wakacje zwykle korzystamy ile się da :-D:-D:-D

Uciekam dziewczynki ,bo robi się późno ,a młody nie wyszykowany.:szok::szok:
Jak któraś z Was mieszka w okolicy Marek to zapraszam do nas do fundacji .:tak:;-):-):-)

Patewka, w piątek mamy się spotkać w 100 pociechach z Zaklentą i jej synkiem Wiktorem. Jeśli któraś ma ochotę dołączyć do nas to zapraszamy :)
Iza, smsowałam z Maliną ze 3 tygodnie temu. Zaczęła nową pracę i raczej trudno jej zorganizować czas na spotkanie. A tak to u nich wszystko w porządku :)
Maria, będziemy w Jastarni w drugiej połowie lipca.
As, a co to za fundacja? Mieszkam na Pradze więc do Marek mam blisko ;)

Dziubasku co do piatku - niestety nie bede mogla bo Szymek wraca z obozu i musze go przepakowac na wyjazd do babci w nastepny dzien (w tym poprac ciuchy ...) zamieszania wiec sporo. Moze kolejny tydzien? co ty na to ?

Dziubasku co do piatku - niestety nie bede mogla bo Szymek wraca z obozu i musze go przepakowac na wyjazd do babci w nastepny dzien (w tym poprac ciuchy ...) zamieszania wiec sporo. Moze kolejny tydzien? co ty na to ?
Nie ma sprawy :) Napisz który dzień Ci pasuje, do środy jestem wolna bo później wyjeżdżam do rodziców z dziećmi.

Patewka, w piątek mamy się spotkać w 100 pociechach z Zaklentą i jej synkiem Wiktorem. Jeśli któraś ma ochotę dołączyć do nas to zapraszamy :)
Iza, smsowałam z Maliną ze 3 tygodnie temu. Zaczęła nową pracę i raczej trudno jej zorganizować czas na spotkanie. A tak to u nich wszystko w porządku :)
Maria, będziemy w Jastarni w drugiej połowie lipca.
As, a co to za fundacja? Mieszkam na Pradze więc do Marek mam blisko ;)
To fundacja Nasza -Bajka tu gdzie obecnie pracuję.:tak:
Do tej pory pracowałam też w Markach ,ale w fundacji Pomocna ręka.
Nasza -Bajka dopiero rusza i jesteśmy pełne zapału do pracy.
Zorganizowałysmy dzieciom z okolicy takie kolonie właśnie .
Niby są dla dzieci od ) do 6 klasy ,ale mamy też szkraby po 2,5 roczku :-D:-D:-D
Dzieciaczki są przesłodkie,ale czasami trudno zapanować nad taką gromadką .;-):-):-)
Dziś było 12 osób i zjedli 50 naleśników z dżemem i bitą śmietaną na obiad :szok::szok::szok::-D:-D:-D
Zaliczyliśmy też salę zabaw przez 3 godzinki (nie udało mi się wytargować rabatu na dzieci niepełnosprawne ,ale wytargowałam godzinkę dłużej dla wszystkich ) i na koniec zajęcia muzyczne już w budynku fundacji.:tak:;-):-):-)
Znów dzieci nie chciały wychodzić do domów.:-D:-D:-D:-D
W zależności od zasobów portfela rodziców koszty są od 0 do 250 zł za 2 tygodnie.
W tym ciepły posiłek i podwieczorek + 4 wycieczki w ciągu całego turnusu .
Oto ulotka wakacyjna

Załączniki

• NaszaBajka_wakacje_A4.jpg
    NaszaBajka_wakacje_A4.jpg
    60 KB · Wyświetleń: 23
Peperka to fajnie masz z tymi znajomymi w NY:)ja mam wojka w Bostonie.ale na NY zawsze bardziej zalezy i tam drozej. Dziubasek no to nie wiem czy sie spotkamy bo ja dopiero 31 dojezdzam:) ale to pod konie mi daj znac jak pogoda:) chociaz zaaaaaawsze leje jak ja jestem:). As-swietnie ze sie zajmujesz takimi organizacjami- podziwiam:). A do zoo chce isc w sobote, ale my to zawsze problem mamy bo nasz maluch sypia ok 12-13 i spi do ok14-15 wiec akurat najwazniejsza czesc dnia:(

Mozecie mi polecic jakies tabletki do ssania dla dziecka 3,5 letniego, takie w miare smaczne i oczywiscie efektywne? :) Musze kupic troche lekow jak bedziemy jechac do stanow dla kolezanki, bo u nich nic nie mozna kupic bez wizyty u lekarza i recepty. Zadnych syropow, tabletek, kropli.

A zelki mogły by byc - bo one najcchetniej sa zjadane? Pewnie nie ale ... zapytalam
I chodzi o witaminowe preparaty, tak/
moje dzieci jadły te:
SANOSTOL x 30 tabletek do ssania | Witaminy i minerały | Witaminy dla dzieci | i-Apteka.pl
no i wibovit ale to proszek do sporządzenia roztworu, a mi :-Dnajbardziej smakował taki żel KINDER BIOVITAL Gel 175g | Witaminy i minerały | Witaminy dla dzieci | i-Apteka.pl
o po nim pamiec była lepsza ale dzieci tego ruszyc nie chiały
Gama dostępnych witamin jest teraz o niebo wieksza.

reklama
bardziej chodzi mi o takie o dzialaniu leczniczym ;) jest junior angin ale to od 4 lat (chociaz 3,5 letnie dziecko to juz chyba by moglo?) - nie wiem czy granica 4 lat nie jest po prostu odgorna, zeby zbyt male dziecko sie nie zakrztusilo itp

Do góry