reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Maria: dziecko musi miec wize, ale jesli chociaz jedno z rodzicow juz ma, to tylko papiery sie zanosi do okienka i nie trzeba isc na spotkanie - oliwier dostal na 10 lat w zeszlym roku. a w NY zawsze u znajomych sie zatrzymujemy - pewnie jak bysmy za hotel mieli placic to tak czesto bysmy nie jezdzili :) . chociaz hotele tez da sie w rozsadnych cenach znalezc (oczywiscie nie na manhatanie), stopi ostatnio w hotelu byla bodajze w styczniu

reklama
As - witaj :-)
peperka - dziękuję :-*
Asia - ach, będziesz mała pciową równowagę, więc znów będzie Ci się chciało ją zburzyć? :-D
Jagoda - jak było podczas Twojego wyjazdu? chłpaki wytrzymali? :-)
lolkak - to masz teraz niezłą jazdę z budową obwodnicy?!! nie zazdroszczę...
dziubasek - macie jeszcze jakieś plany na wakacje?

mnie się bardzo podoba to, co teraz nazywa się moim życiem zawodowym :-) czuję, że robię coś dobrego i przydatnego!!
dzięki za powitanie :-)

gratuluje dziewczynki :) Może ja też kiedyś doczekam się księżniczki.

A u nas jest pierwszy ząbek. Dziś mam wolne od dzieci. I tak do środy. Są u mojej mamy na wsi. Trochę mi do nich tęskno a nie widzę ich dopiero kilka godz.
Gratuluję ząbka :tak::tak:

Witam nowe dziewczyny na forum :)

As, ja jestem w zoo przynajmniej raz w tygodniu ostatnio ;) może kiedyś się tam spotkamy.

Iza, fajnie, że czujesz tak swoje zajęcie! Pozytywnie zazdroszczę :) a jak godzisz pracę i zajmowanie sie Gają?
Co do planów wakacyjnych to w sierpniu jedziemy na tydzień do Jastarni :)

Peperka, zazdroszczw lotu do Stanów, szczególnie, że znowu sezon wyprzedażowy obstawisz :)
Ile trwa Oliwiera drzemka?

Filipek mi sie uregulował...spi 2 razy dziennie, musze sie przestawic bo teraz wiecej juz opieki i zabawy potrzebuje :)
Dzięki za przywitanie. :tak:
Teraz w Zoo raczej tylko w weekend.
Z racji tego,że organizujemy 2 tygodniowe półkolonie w fundacji to pracuję od 12 do 18 i cały dzień tak naprawdę mam rozwalony.
Najważniejsze jednak,że dzieci są tak zadowolone ,że do domów nie chcą wracać :-D:-D:-D:-D
Mój syn jest niepełnosprawny ,więc my wejście do Zoo mamy za FREE :tak: dlatego w wakacje zwykle korzystamy ile się da :-D:-D:-D

Uciekam dziewczynki ,bo robi się późno ,a młody nie wyszykowany.:szok::szok:
Jak któraś z Was mieszka w okolicy Marek to zapraszam do nas do fundacji .:tak:;-):-):-)

Patewka, w piątek mamy się spotkać w 100 pociechach z Zaklentą i jej synkiem Wiktorem. Jeśli któraś ma ochotę dołączyć do nas to zapraszamy :)
Iza, smsowałam z Maliną ze 3 tygodnie temu. Zaczęła nową pracę i raczej trudno jej zorganizować czas na spotkanie. A tak to u nich wszystko w porządku :)
Maria, będziemy w Jastarni w drugiej połowie lipca.
As, a co to za fundacja? Mieszkam na Pradze więc do Marek mam blisko ;)

Dziubasku co do piatku - niestety nie bede mogla bo Szymek wraca z obozu i musze go przepakowac na wyjazd do babci w nastepny dzien (w tym poprac ciuchy ...) zamieszania wiec sporo. Moze kolejny tydzien? co ty na to ?

Dziubasku co do piatku - niestety nie bede mogla bo Szymek wraca z obozu i musze go przepakowac na wyjazd do babci w nastepny dzien (w tym poprac ciuchy ...) zamieszania wiec sporo. Moze kolejny tydzien? co ty na to ?
Nie ma sprawy :) Napisz który dzień Ci pasuje, do środy jestem wolna bo później wyjeżdżam do rodziców z dziećmi.

Patewka, w piątek mamy się spotkać w 100 pociechach z Zaklentą i jej synkiem Wiktorem. Jeśli któraś ma ochotę dołączyć do nas to zapraszamy :)
Iza, smsowałam z Maliną ze 3 tygodnie temu. Zaczęła nową pracę i raczej trudno jej zorganizować czas na spotkanie. A tak to u nich wszystko w porządku :)
Maria, będziemy w Jastarni w drugiej połowie lipca.
As, a co to za fundacja? Mieszkam na Pradze więc do Marek mam blisko ;)
To fundacja Nasza -Bajka tu gdzie obecnie pracuję.:tak:
Do tej pory pracowałam też w Markach ,ale w fundacji Pomocna ręka.
Nasza -Bajka dopiero rusza i jesteśmy pełne zapału do pracy.
Zorganizowałysmy dzieciom z okolicy takie kolonie właśnie .
Niby są dla dzieci od ) do 6 klasy ,ale mamy też szkraby po 2,5 roczku :-D:-D:-D
Dzieciaczki są przesłodkie,ale czasami trudno zapanować nad taką gromadką .;-):-):-)
Dziś było 12 osób i zjedli 50 naleśników z dżemem i bitą śmietaną na obiad :szok::szok::szok::-D:-D:-D
Zaliczyliśmy też salę zabaw przez 3 godzinki (nie udało mi się wytargować rabatu na dzieci niepełnosprawne ,ale wytargowałam godzinkę dłużej dla wszystkich ) i na koniec zajęcia muzyczne już w budynku fundacji.:tak:;-):-):-)
Znów dzieci nie chciały wychodzić do domów.:-D:-D:-D:-D
W zależności od zasobów portfela rodziców koszty są od 0 do 250 zł za 2 tygodnie.
W tym ciepły posiłek i podwieczorek + 4 wycieczki w ciągu całego turnusu .
Oto ulotka wakacyjna

Załączniki

• NaszaBajka_wakacje_A4.jpg
    NaszaBajka_wakacje_A4.jpg
    60 KB · Wyświetleń: 27
Peperka to fajnie masz z tymi znajomymi w NY:)ja mam wojka w Bostonie.ale na NY zawsze bardziej zalezy i tam drozej. Dziubasek no to nie wiem czy sie spotkamy bo ja dopiero 31 dojezdzam:) ale to pod konie mi daj znac jak pogoda:) chociaz zaaaaaawsze leje jak ja jestem:). As-swietnie ze sie zajmujesz takimi organizacjami- podziwiam:). A do zoo chce isc w sobote, ale my to zawsze problem mamy bo nasz maluch sypia ok 12-13 i spi do ok14-15 wiec akurat najwazniejsza czesc dnia:(

Mozecie mi polecic jakies tabletki do ssania dla dziecka 3,5 letniego, takie w miare smaczne i oczywiscie efektywne? :) Musze kupic troche lekow jak bedziemy jechac do stanow dla kolezanki, bo u nich nic nie mozna kupic bez wizyty u lekarza i recepty. Zadnych syropow, tabletek, kropli.

A zelki mogły by byc - bo one najcchetniej sa zjadane? Pewnie nie ale ... zapytalam
I chodzi o witaminowe preparaty, tak/
moje dzieci jadły te:
SANOSTOL x 30 tabletek do ssania | Witaminy i minerały | Witaminy dla dzieci | i-Apteka.pl
no i wibovit ale to proszek do sporządzenia roztworu, a mi :-Dnajbardziej smakował taki żel KINDER BIOVITAL Gel 175g | Witaminy i minerały | Witaminy dla dzieci | i-Apteka.pl
o po nim pamiec była lepsza ale dzieci tego ruszyc nie chiały
Gama dostępnych witamin jest teraz o niebo wieksza.

reklama
bardziej chodzi mi o takie o dzialaniu leczniczym ;) jest junior angin ale to od 4 lat (chociaz 3,5 letnie dziecko to juz chyba by moglo?) - nie wiem czy granica 4 lat nie jest po prostu odgorna, zeby zbyt male dziecko sie nie zakrztusilo itp

Do góry