reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

reklama
Cześć! Ja w pędzie przyleciałam tylko napisać Wam że byłam na usg połówkowym. Wszystko jest w najlepszym porządku i w normie.
No i wiemy już kim jest nasz pasażer na gapę :-D Będziemy mieli córeczkę :-D Wszyscy zadowoleni, najbardziej ucieszył się Paweł ;-) A Łukasz stwierdził że on chciałby małego braciszka :-D choć do tej pory mówił o dziewczynce ;-) Ach te łobuzy... wolałabym żeby nie liczył na mnie w tym temacie ;-)
gratuluje dziewczynki :) Może ja też kiedyś doczekam się księżniczki.

A u nas jest pierwszy ząbek. Dziś mam wolne od dzieci. I tak do środy. Są u mojej mamy na wsi. Trochę mi do nich tęskno a nie widzę ich dopiero kilka godz.

Witam nowe dziewczyny na forum :)

As, ja jestem w zoo przynajmniej raz w tygodniu ostatnio ;) może kiedyś się tam spotkamy.

Iza, fajnie, że czujesz tak swoje zajęcie! Pozytywnie zazdroszczę :) a jak godzisz pracę i zajmowanie sie Gają?
Co do planów wakacyjnych to w sierpniu jedziemy na tydzień do Jastarni :)

Peperka, zazdroszczw lotu do Stanów, szczególnie, że znowu sezon wyprzedażowy obstawisz :)
Ile trwa Oliwiera drzemka?

Filipek mi sie uregulował...spi 2 razy dziennie, musze sie przestawic bo teraz wiecej juz opieki i zabawy potrzebuje :)

dziubasek - :-) godze wszystko z dużym wysiłkiem, ale da się, bo też mój mąż przykłada do sprawy duży wysiłek. Konsultacje i spotkania warsztatowe umawiam na popołudnia i weekendy, jak wróci niania z urlopu, będę mogła cały dzień obstawić.. no a nad sklepem pracuję w nocy, dlatego on prawie jest, ale nie działa jeszcze.. sprzedaję z niego bez witryny ;) myślę, że na całego rusze z końcem lipca, może z początkiem sierpnia..
Moja niania tylko do końća sierpnia, coraz szerzej się rozglądam.. Jagoda - jak u Ciebie z poszukiwaniami?

My wybywamy w poniedziałek, dwa tygodnie nas nie będzie, martwi mnie pakowanie, które mnie niedługo czeka, oddzielnie starszaki, a oddzielnie my.

dziubasek: tez sie ciesze ze lecimy, szczegolnie ze musze kilka zakupow dla siebie zrobic :) Jednak tyle godzin w samolocie moze okazac sie ciezkie do zniesienia dla Oliwiera, a do tego powrot bedzie w nocy. No i zmiana czasu :/ Ale poki co musze nowy paszport malemu zrobic, bo poprzedni juz sie konczy, a tomek jeszcze wize odnowic i dopiero bedziemy bilety kupowac. A Oliwier teraz wstaje 6.30-7 i potem spi od 10.30 gdzies do 13-13.30, a potem o 19 go kladziemy (chociaz nie zawsze chce spac :-) )

Jagoda: daj znac jak meitai przyjdzie

peperka nie wiem czy nie przyszło ale zapomnieliśmy na pocztę iść, bo coś do mnie było. Spytam męża czy był na poczcie, bo ja w piątek zapomniałam a dostaliśmy awizo.

izabk moje poszukiwania chwilowo w zawieszeniu, bo na tydzień wyjechałam z chłopakami na wieś. Ale też moja faworytka coś się nie odzywa. Próbowałam się do niej dodzwonić w zeszłym tygodniu i też mi się nie udało.
Ale w razie czego mam 9 zgłoszeń, tylko nie wiem czy wszystkich poumawiam na spotkania w przyszłym tygodniu, bo będę mieć dodatkowe dzieci i będziemy zwiedzać.
Po za tym trochę się boję, że teraz sobie nianię znajdę a przez miesiąc się rozmyśli i będę musiała od nowa szukać. Najlepiej chyba od razu znaleźć i zacząć adaptację.

Hej kochane, wrocilam z wojazy, ale bylo wrazen i miejsc odwiedzonych - - teraz z niecierpliwoscia czekamy na dalsza czesc, poki co 2 tygodnie jestem na miejscu z Jula, a starszaki w rozjazdach. Moge wiec (i to bardzo chetnie) spotkac sie chetnymi, dziubasku - dasz znac smsem kiedy???
Wszystkim na walizkach - spokojnej podrozy i slonca i wypoczynku, moje wakacyjne fotki - pare na blogu wiecej ew. na picasie, jak juz obrobie.:-D
Iza fajnie ze sie odnajdujesz i realizujesz, i oby tak dalej,
peperka
... Stany - oj, to marzenie mojego m.
Asia - ale fajnie ze dziewuszka, parka podwojna to po prostu pasowalo :) trzymaj sie i uwazaj na siebie:tak:

Patewka - super, że znów jesteś :-)

tęsknię już tylko za stopi...

ciekawe, co u Maliny- dziubasek - masz z Nią jakiś kontakt?

Patewka: sama bym chetnie bardziej pozwiedzala stany, ale jako ze wszedzie tam daleko to poki Oliwier jest maly nie ma szans (marzy mi sie drugie wybrzeze, ale tam sie leci z ny prawie tyle co z warszawy do ny). a tak to siedzimy przewaznie w NY - tym razem moze pogoda bedzie lepsza, bo ostatnio polowe pobytu padalo, i uda nam sie zwiedzic jakies bardziej dziecinne miejsca np Bronx Zoo - podobno jest gigantyczne.

Iza: Stopi juz w warszawie, dzis bylysmy na spacerze :)

Nie wiecie czy w Smyku sa jakies wyprzedaze? mam karte prezentowa i bym cos moze kupila ;)
A z innej beczki - czy ktora z was zbierala z danonkow zwierzaki puzlaki i ma ktores podwojne i moze chce sie wymienic? brakuje mi pare literek

reklama
Peperka też ci zazdroszcze tych stanów. to też marzenie mojego M. a w NY masz jakis w miarę znośny cenowo hotel? bo ja słyszałam że tam ceny za hotel z kosmosu. I wizę maluszki też muszą mieć?
Dziubasek- ja w pierwszym tygodniu sierpnia będę w Jastarni - a ty ?
Iza - najważniejsze to pracować z pasją - super że coś takiego znalazłaś.

Do góry