reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

reklama
Dzięki Iza - no nie wydaje mi się że księgowa najniższe pewnie płaci - ale to podpytam ją ( chociaż ona taka słaba jest ).
Co do chorwacji to ja też za rok chcę ale z przyczepą więc na jakiś camping.

Aha co do warzyw - to nei wiem, powiem tylko tyle że dość długo pracowałam w laboratorium i badaliśmy warzywka i nie ma warzyw eko w polsce więc słoiki zawsze wygrawały w ilości pestycydów, polecam słoiki przez przynajmniej pierwsze kilka miesięcy.

Iza, Maria - w Chorwacji bylam parę razy ale ze starszymi dziecmi wiec wymagania lokalowo/polożeniowe mielismy zupełnie inne. Chętnie podziele sie tamtymi wrazeniami tudziez fotkami i poradami. Teraz calkiem rozdarta jestem - starszaki potrzebuja przede wszystkim towarzystwa do zabawy +animacji, a Jula małego placu zabaw .. a ja - spokojnego cichego miejsca bez tlumu turystow i .. plaza malutka, paszczysta i kawałek morza tez by sie przydał :-D. Rok temu spedzilismy cudowny urlop w Hiszpanii ... własnie niczego nie brakowalo, tylko cena była jakas okrutna, bo za Misie jak za dorosłego placimy :-(
peperka to ful wypas ci się trafia :-), ja taki samolot tylko na filmie widzialam :-p.

Peperka udanego lotu :-) Kiedy wyjeżdżacie?

Jagoda ja również słyszałam,.że ciężko się dostać. Czas oczekwiania na bilety strasznie długie.

My dziś byłyśmy u lekarza. Maja ma 74 cm i 8660. A wydaje się większym klocuszkiem;-) Zaszczepiłam ją na pneumo,bo ostatnio widziałam dziecko z powikłaniami po tym i okropność ;no:

A to muzeum etnograficzne jest takie atrakcyjne dla dzieci?

My jutro do Kopernika jedziemy, do zoo być może w środę. Wtorek mamy już zabukowany inaczej.
Tyle można obejrzeć w tej chwili
Wystawy stałe
Ja byłam kiedyś i mi się podobało bardzo.:tak::-):-)
A ja się rozłożyłam na maxa...
Byłam dziś u lekarza i lekarka nie wie co mi jest ...:szok::szok:
Na razie dostałam 2 niesteroidowe leki przeciwzapalne i za 2-3 dni ma być lepiej...:baffled::baffled::baffled:
Do pracy dziś nie poszłam ,ale jutro do Zoo z dzieciakami się wybieram :tak::-D:-D

lolkak: lecimy 24.08 i wracamy 9.09 :) Wage Maja ma sluszna, Oliwier jeszcze wiecej wazyl - teraz ma 13 kg ;)

tez mam w planach pneumokoki, ale to jak wrocimy bo poki co sie na meningo zapisalam a w polowie sierpnia jeszcze mam jakies z kalendarza szczepien. jak wroce to jeszcze o ospie mysle.

Patewka: samolot w sumie fajny, ale jak z niego wysiadzie 550 osob i wszyscy pojda do kolejki w Imigration na lotnisku, to bedzie duuuuuuuuuuuuuuzo stania. Tam nikt z dzieckiem nie przepuszcza. A nie daj boze jeszcze jakis duzy samolot w tym samym czasie.. Poki co widze ze dosc zapchany, bo dzis rezerwowalam konkretne miejsca i ciezko bylo cos znalezc. Na dolnym pokladzie jest 57 rzedow siedzen, po 10 siedzen w kazdym (liczac od chyba 12 rzedu), a my jestesmy w 34, wiec przed nami troche ludu bedzie do wyjscia.

reklama
Czesc

Wrocilam.. ale nie mialam chwili nic napisac... w sumie zaraz jzu wyjezdzam, bo w piatek na Mazury, a w poniedzialek juz do Holandii nad morze czarne, pod namiot.. :-) teraz tez spalismy w Niemczech ostatnie 2 dni pod namiotem i akurat caly czas lalo...

Z Lena bylam w Niemczech u okulisty, 2h trwala wizyta prywatna i nie chcial kasy od nas wziac!!- na kazde pytanie lekarz mi odpowiedzial.... wytlumaczylm dal duzo nadziei.. (ja wam nie pisalam, ale przed wyjazdem mialam ciezkie dni , bo zaczelam zaklejac oczko Lenie i ona na poczatku nawet mnie nie widziala, a stala 1m ode mnie, Wtedy sie zalamalam... to byl ciezki okres dla mnie i dla malej.. Niestety nasi okulisci ,a bylam juz u kilku, maja duzy brak wiedzy!! zwlaszcza tej najnowszej.... i nie dawali mi nadziei... a mozna sensownie popracowac nad oczkiem Lenki!!! I mam duzy zal, ze zaden okulista nie wyslal mnie z mala na rehabilitacje czy do ortoptysty, tyflopedagoga czy nawet do optometryka... wogole nie wiem czy uda mi sie znalezc terapie w Polsce, taka na jaka nam w Niemczech polecil okulista...Ku mojemu zaskoczeniu , odradzil mi szczepic mała, dał fajna literature i na temat oczka i na temat szczepien... uspokoil mnie,ze wiele dzieci w Niemczech nie jest szcepionych (bo u nich nie ma obowiązku), maja sie dobrze, sa zdrowe i nie choruja , tak jak w Polsce starsza.U nas brakuje takich lekarzy z powołaniem...

LOLKAK a jakie to powiklania??? tez jestem ciekawa...

IZA
stronkę widzialam!! gratuluje odwagi otwarcia wlasnego biznesu!!! Powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PEPERKA nie koniecznie, bo nie kazdy lecacy z Francji musi przejsc Imigration... ja jak lecialm z Paryza Jambo Jet to malo osob musialo to przejsc.. wtedy z Polski lecialam tylko ja i kilka osob co musialy miec wizy.. wiec moze nie bedzie tak zle

Ostatnia edycja:
Do góry