reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Patewka: oblewania nie bylo, bo kto by do malego wstawal? :)
ciesze sie ze w koncu mam odpoczynek - tylko najpierw musze nadrobic prace domowe, wczoraj prasowalam 30 koszul! a jeszcze sprzatanie calego mieszkania mnie czeka.

moje dziecko zasypia juz godzine, z kazda minuta wyglada na mniej spiacego ;>

mozecie polecic jakis dobry fotelik ale taki 0-25 kg albo 0-18 bo z tych 0-25 to chyba za bardzo nic nie ma na rynku ? chce kupic cos porzadnego, bo z tego co mam 0-9 to Oliwier prawie juz wyrosl :)

Ostatnia edycja:
reklama
patewka - no wiem, ale jakoś tak przez pryzmat tamtego syfu widzę całe forum.. no ale przecież zaglądam tutaj mimo wszystko ;-) tylko trochę rzadziej..
jagoda - zazdrościmy!!!
Maria - nic szokującego - Gaja jest 1,5 miesiąca starsza niż Bartuś, a w tym wieku to bardzo duża różnica :-D

stopi - na biodrze najlepiej nosić w kółkowej. Musimy się spotkać w końcu, to obejrzę, jak motasz. Obstawiam, że ból kręgosłupa bierze się z niewłaściwego dociągnięcia... nie gniewaj się ;-)
Ja mam coś z lordozami szyjną i lędźwiową, skoliozę i przepuklinę w lędźwiowym. Jesli porzadnie dociągnę to i 4 godziny mogę nosic bez przerwy, Jesli cos niegokładnie zamotam, a nie daj boże lekko niesymetrycznie, to po 10 minutach już mam dość..

Iza - sprzedajesz jeszcze jakąś chuste ??? może ja kupię i mi pomożesz sie tak zamotac zeby nie bolało :)
Peperka, Czechow - a ja słyszałam same złe opinie o tym recardo od 9-18 kg bo rzeczywiscie dziecko tam sztywno siedzi i zeby je troche odchylic ( bo te niby pozycje lezace to w ogóle nie lezace ) to samo siedzisko dolne sie przesuwa w recardo i trzeba to robic oburącz. Peperka ponieważ masz malucha 3 miesięcznego to masz "podobnie" jak ja, bo mój Bartek sztywno jeszcze nie siedzi - przewala się na boki- a musze kupić nowy fotelik bo wyrósl z tego szczególnie w szerz. Obejrzałam w zeszłym tygodniu z 100 fotelików i na takiego grubasa najlepszy jest od 9-18kg ( podobno te inne nie warto kupować) maxi cosi priori - to stary model więc nawet nie za drogi - jest szeroki i najlepiej da się odchylić do tyłu. Albo jest fajny od 0 - 18 kg chicco z wkładka dla niemowląt i tez jest szeroki - ale podobno źle wyszedł w testach ( o ile cię to interesuje - bo ja trochę uważam, że jak się coś zdarzy to i tak ten fotel nic nie daje), coneco od 9-18 też fajny ale według mnie odrobinę węższy od maxi i ma welur przez co się dzieci pocą strasznei w lato :) to tyle się dowiedzialam o fotelikach dla małych grubasów .

Iza - sprzedajesz jeszcze jakąś chuste ??? może ja kupię i mi pomożesz sie tak zamotac zeby nie bolało :)
Peperka, Czechow - a ja słyszałam same złe opinie o tym recardo od 9-18 kg bo rzeczywiscie dziecko tam sztywno siedzi i zeby je troche odchylic ( bo te niby pozycje lezace to w ogóle nie lezace ) to samo siedzisko dolne sie przesuwa w recardo i trzeba to robic oburącz. Peperka ponieważ masz malucha 3 miesięcznego to masz "podobnie" jak ja, bo mój Bartek sztywno jeszcze nie siedzi - przewala się na boki- a musze kupić nowy fotelik bo wyrósl z tego szczególnie w szerz. Obejrzałam w zeszłym tygodniu z 100 fotelików i na takiego grubasa najlepszy jest od 9-18kg ( podobno te inne nie warto kupować) maxi cosi priori - to stary model więc nawet nie za drogi - jest szeroki i najlepiej da się odchylić do tyłu. Albo jest fajny od 0 - 18 kg chicco z wkładka dla niemowląt i tez jest szeroki - ale podobno źle wyszedł w testach ( o ile cię to interesuje - bo ja trochę uważam, że jak się coś zdarzy to i tak ten fotel nic nie daje), coneco od 9-18 też fajny ale według mnie odrobinę węższy od maxi i ma welur przez co się dzieci pocą strasznei w lato :) to tyle się dowiedzialam o fotelikach dla małych grubasów .

Mamy właśnie od 9-18 i nie jest na 90 stopni tylko dziecko jest lekko odchylone - chyba zależy od modelu. Nie kupiłabym takiego pod kątem prostym.

Tu możecie sobie looknąc i zobaczyć jak wypadają poszczególne foteliki

http://fotelik.info/pl/error_500.html

niestety w tych testach malo takich fotelikow 0-18 czy 0-25.
moj nie tyle jest szeroki maluch, co jakos taki dlugi, bo na szerokosc to on sie miesci spokojnie. najchetniej to kupilabym taki fotelik co i dobry w testach i wygodny itd ale ciezko bedzie znalezc :)
a kupowac mysle gdzies za max 2 miesiace. czy dla 5 miesiecznego malucha moze byc montowany przodem do kierunku jazdy? poza tym pomimo ze bedzie mial te 9 kg to powinien miec chyba fotelik taki bardziej pol lezacy? nie mam pojecia na co powinnam zwrocic uwage. jestem sklonna pukic taki drozszy fotelik bo czesto jezdzimi w dalsze trasy - w prawie kazdy weekend prawie 300 km robimy

a co powiecie np o jane racing team?

niestety w tych testach malo takich fotelikow 0-18 czy 0-25.
moj nie tyle jest szeroki maluch, co jakos taki dlugi, bo na szerokosc to on sie miesci spokojnie. najchetniej to kupilabym taki fotelik co i dobry w testach i wygodny itd ale ciezko bedzie znalezc :)
a kupowac mysle gdzies za max 2 miesiace. czy dla 5 miesiecznego malucha moze byc montowany przodem do kierunku jazdy? poza tym pomimo ze bedzie mial te 9 kg to powinien miec chyba fotelik taki bardziej pol lezacy? nie mam pojecia na co powinnam zwrocic uwage. jestem sklonna pukic taki drozszy fotelik bo czesto jezdzimi w dalsze trasy - w prawie kazdy weekend prawie 300 km robimy

a co powiecie np o jane racing team?

Tego fotelika nie znam, ale ---- za dwa miechy to kupę czasu , więc jeśli możesz poczekać to tak zrób, normalny fotelik możesz kupić jak mały będzie już swobodnie siedział.

Iza a to dlaczego wysprzedajesz swoje chusty? Planujesz jakiś większy zakup? :)
Rzeczywiście na listopadówkach jest specyficznie, ja na szczęście się tam bardzo mało udzielam i piszę z doskoku więc nie przejmuję się tak tym, a te posty, które mnie nie interesują omijam :) Nie ma co się denerwować... A w ogóle to Patewka ma rację wątek warszawski to nie listopadówki :)
Brawo dla Gaji! Może podrzucisz nam jakąś fotkę stojącej i raczkującej GAji. Dawno jej nie widziałyśmy :) No i do tego ZOO przyjeżdzaj bo coś trudno Ci trafić z nami :)
Patewka ZOO bardzo chętnie, jak zawsze :) Daj znać. Ktoś jeszcze się pisze?
Peperka, Czechow ja też kiepskie opinie o recaro słyszałam....Sama też mam problem, bo Olaf wysrasta już z Maxi Cosi do 13 kg, a jeszcze nie siedzi więc pewnie skorzysam z Waszych diswiadczeń :)

Dawno nie chwaliłam się swoim synkiem :) oto on :)

Załączniki

• IMGP4410.jpg
    IMGP4410.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 31
  • IMGP5000.jpg
    IMGP5000.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 31
  • IMGP5046.jpg
    IMGP5046.jpg
    15,4 KB · Wyświetleń: 33
  • IMGP4999.jpg
    IMGP4999.jpg
    14,2 KB · Wyświetleń: 30
reklama
Dziubasek: czyżby fioletowy wózek Jedo widzę na zdjęciu i to gondolka, prawda?;) mam identyko! i własciwie się zastanawiałam do kiedy w tym głębokim, bo już młodsze dzieciaki w spacerówkach, a nam tez gondolka wystarcza i moja córa nie burzy się. Tylko w upały zmieniłam żeby przewiew był jakikolwiek;)

a wogóle śmieszne minki robi synuś!:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry