reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

No kurcze stopi szkoda że nie wiedziałam wcześniej że ty jesteś od wielorazówek bo sprzedałam wczoraj te nowiutkie nigdy nie używane pop in bambusowe z otulaczami za cenę jednej - 70 zl :( a była w kolorze pistacji i niebieska jaśniutka - ładne i milutkie i regulowane na różne wielkości.

reklama
Witam!
Mogę dołączyć? Jestem mamą dwóch dziewczynek (5 i 1) z W-wy, dokładnie z Wesołej (Stara Miłosna). Mieszka ktoś w okolicy? Nie przeczytałam wszystkich postów - dużo tego - ale widzę, że tu różnorodnie.

stopi69 - mam ten sam problem z 13 miesięczną córką (waży 8 kg). Mam wrażenie że 9 będzie miała bliżej 18'nastki;-);-);-). Nie wiem czy to bezpieczne, siedzi w foteliku a nogi ma wyciągnięte i oparte na fotelu ("po turecku").

IzaBK będziesz 01.07 w Pruszku?
U nas dopiero wczoraj po południu zrobiło się pochmurno, za to na razie jeszcze chmury nadal na niebie.
Mam nadzieję, że u was się już przejaśniło?
Ile chcesz za taką chustę? Może ja się skuszę na kupno drugiej chusty, bo czasami mam problem jak mi się zbrudzi (np. teraz).
Nie brałam Twojego mei tai bo bałam się, że Ci zniszczę w nie wiadomo jakich warunkach.

Warunki okazały się fajne, ale nad morze wygodniej chustę niż spacerówkę no i zdążyłam ją już nieźle w piachu wymęczyć. Mam zdjęcie jak Ignaś śpi w namiocie omotany chustą, żeby mu nie wiało, wygląda jak dziecko rumuńskie hihihi.
Do wczorajszego popołudnia mieliśmy słoneczną pogodę i prawie całe dni spędzaliśmy na plaży. No i okazało się, że Ignacy ma uczulenie na słońce, nawet faktor 50 nie pomaga, wystarczy nawet, że się chwilę wystawi jego posmarowaną buzię na słońce i od razu skorupa na buzi. Od 2 dni pilnujemy i nawet na krótkie przejścia chowam go pod chustę i buzia się prawie wygoiła. A już takie placki mu się porobiły, że myślałam, że szpitala będziemy szukać.

Ostatnia edycja:
No to szkoda Iza - ale też dalej jestem chętna na kupno chusty - najchętniej tą niebieską ale w sumie wszystko mi jedno :) Jadę17 nad morze i myślę że się przyda - jakie około ceny chcesz za te chusty ? dziś przyszło moje nosidełko "ono" i fajne aczkolwiek na plecach myślałam że nosić jest lżej a wyrobiłam minutę :) na brzuchu zaraz się wybiorę na spacer bo tak to tylko po domu 10 minut ponosiłam i jak na razie nie bolał tak strasznie kręgosłup.

maria - co sie odwlecze, to nie uciecze ;-)
jagoda - będę :-) a taka aergia pojawia sie i znika...
dziubasek - specjalnie dla Olafka muuuvi ;-) nie moge jakos nakrecic fajnego (bez dłuzyzn) jak G staje
[video=youtube;RRnzJ4XRe90]http://www.youtube.com/watch?v=RRnzJ4XRe90[/video]

i jeden starszy mniej krowi..
[video=youtube;8nM79nglJ70]http://www.youtube.com/watch?v=8nM79nglJ70[/video]

Ostatnia edycja:
reklama
malina - kup sobie jakiś pasiak nati. Ja będę teraz sprzedawać, może się skusisz ;-)

dziubasek - byłam an małych wakacjach w Mrągowie, a na duże musze zaczekać jeszcze miesiąc :-)
Olafek uzebiony nieźle ;-) Gajka wciąż zero zębów chyba, nawet nie zaglądam sprawdzać, bo się nie spodziewam ;-)

dziś sprzedałam jedną ze swoich chust.. pierwszy raz.. smutno mi. Jeszcze 4 sprzedac muszę :-(

iza nie wierze ty sprzedajesz chusty swoje ukochane?;) rozumiem, czas zrobic miejsce dla nowych:D to samo pomyslalam sobie ostatnio o moich torebkach ktore o dziwo odkrylam ostatnio w czelusciach mojej szafy;)

swoja droga gaja cudna w tych porcietach:) a jak smiga, gdzie tam ignacy za nia, on narazie jak biedronka jak jest na plecach o skrzeczy, a na brzuchu to delfin;)

Do góry