reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Patewka: oblewania nie bylo, bo kto by do malego wstawal? :)
ciesze sie ze w koncu mam odpoczynek - tylko najpierw musze nadrobic prace domowe, wczoraj prasowalam 30 koszul! a jeszcze sprzatanie calego mieszkania mnie czeka.

moje dziecko zasypia juz godzine, z kazda minuta wyglada na mniej spiacego ;>

mozecie polecic jakis dobry fotelik ale taki 0-25 kg albo 0-18 bo z tych 0-25 to chyba za bardzo nic nie ma na rynku ? chce kupic cos porzadnego, bo z tego co mam 0-9 to Oliwier prawie juz wyrosl :)

Ostatnia edycja:
reklama
patewka - no wiem, ale jakoś tak przez pryzmat tamtego syfu widzę całe forum.. no ale przecież zaglądam tutaj mimo wszystko ;-) tylko trochę rzadziej..
jagoda - zazdrościmy!!!
Maria - nic szokującego - Gaja jest 1,5 miesiąca starsza niż Bartuś, a w tym wieku to bardzo duża różnica :-D

stopi - na biodrze najlepiej nosić w kółkowej. Musimy się spotkać w końcu, to obejrzę, jak motasz. Obstawiam, że ból kręgosłupa bierze się z niewłaściwego dociągnięcia... nie gniewaj się ;-)
Ja mam coś z lordozami szyjną i lędźwiową, skoliozę i przepuklinę w lędźwiowym. Jesli porzadnie dociągnę to i 4 godziny mogę nosic bez przerwy, Jesli cos niegokładnie zamotam, a nie daj boże lekko niesymetrycznie, to po 10 minutach już mam dość..

Iza - sprzedajesz jeszcze jakąś chuste ??? może ja kupię i mi pomożesz sie tak zamotac zeby nie bolało :)
Peperka, Czechow - a ja słyszałam same złe opinie o tym recardo od 9-18 kg bo rzeczywiscie dziecko tam sztywno siedzi i zeby je troche odchylic ( bo te niby pozycje lezace to w ogóle nie lezace ) to samo siedzisko dolne sie przesuwa w recardo i trzeba to robic oburącz. Peperka ponieważ masz malucha 3 miesięcznego to masz "podobnie" jak ja, bo mój Bartek sztywno jeszcze nie siedzi - przewala się na boki- a musze kupić nowy fotelik bo wyrósl z tego szczególnie w szerz. Obejrzałam w zeszłym tygodniu z 100 fotelików i na takiego grubasa najlepszy jest od 9-18kg ( podobno te inne nie warto kupować) maxi cosi priori - to stary model więc nawet nie za drogi - jest szeroki i najlepiej da się odchylić do tyłu. Albo jest fajny od 0 - 18 kg chicco z wkładka dla niemowląt i tez jest szeroki - ale podobno źle wyszedł w testach ( o ile cię to interesuje - bo ja trochę uważam, że jak się coś zdarzy to i tak ten fotel nic nie daje), coneco od 9-18 też fajny ale według mnie odrobinę węższy od maxi i ma welur przez co się dzieci pocą strasznei w lato :) to tyle się dowiedzialam o fotelikach dla małych grubasów .

Iza - sprzedajesz jeszcze jakąś chuste ??? może ja kupię i mi pomożesz sie tak zamotac zeby nie bolało :)
Peperka, Czechow - a ja słyszałam same złe opinie o tym recardo od 9-18 kg bo rzeczywiscie dziecko tam sztywno siedzi i zeby je troche odchylic ( bo te niby pozycje lezace to w ogóle nie lezace ) to samo siedzisko dolne sie przesuwa w recardo i trzeba to robic oburącz. Peperka ponieważ masz malucha 3 miesięcznego to masz "podobnie" jak ja, bo mój Bartek sztywno jeszcze nie siedzi - przewala się na boki- a musze kupić nowy fotelik bo wyrósl z tego szczególnie w szerz. Obejrzałam w zeszłym tygodniu z 100 fotelików i na takiego grubasa najlepszy jest od 9-18kg ( podobno te inne nie warto kupować) maxi cosi priori - to stary model więc nawet nie za drogi - jest szeroki i najlepiej da się odchylić do tyłu. Albo jest fajny od 0 - 18 kg chicco z wkładka dla niemowląt i tez jest szeroki - ale podobno źle wyszedł w testach ( o ile cię to interesuje - bo ja trochę uważam, że jak się coś zdarzy to i tak ten fotel nic nie daje), coneco od 9-18 też fajny ale według mnie odrobinę węższy od maxi i ma welur przez co się dzieci pocą strasznei w lato :) to tyle się dowiedzialam o fotelikach dla małych grubasów .

Mamy właśnie od 9-18 i nie jest na 90 stopni tylko dziecko jest lekko odchylone - chyba zależy od modelu. Nie kupiłabym takiego pod kątem prostym.

Tu możecie sobie looknąc i zobaczyć jak wypadają poszczególne foteliki

http://fotelik.info/pl/error_500.html

niestety w tych testach malo takich fotelikow 0-18 czy 0-25.
moj nie tyle jest szeroki maluch, co jakos taki dlugi, bo na szerokosc to on sie miesci spokojnie. najchetniej to kupilabym taki fotelik co i dobry w testach i wygodny itd ale ciezko bedzie znalezc :)
a kupowac mysle gdzies za max 2 miesiace. czy dla 5 miesiecznego malucha moze byc montowany przodem do kierunku jazdy? poza tym pomimo ze bedzie mial te 9 kg to powinien miec chyba fotelik taki bardziej pol lezacy? nie mam pojecia na co powinnam zwrocic uwage. jestem sklonna pukic taki drozszy fotelik bo czesto jezdzimi w dalsze trasy - w prawie kazdy weekend prawie 300 km robimy

a co powiecie np o jane racing team?

niestety w tych testach malo takich fotelikow 0-18 czy 0-25.
moj nie tyle jest szeroki maluch, co jakos taki dlugi, bo na szerokosc to on sie miesci spokojnie. najchetniej to kupilabym taki fotelik co i dobry w testach i wygodny itd ale ciezko bedzie znalezc :)
a kupowac mysle gdzies za max 2 miesiace. czy dla 5 miesiecznego malucha moze byc montowany przodem do kierunku jazdy? poza tym pomimo ze bedzie mial te 9 kg to powinien miec chyba fotelik taki bardziej pol lezacy? nie mam pojecia na co powinnam zwrocic uwage. jestem sklonna pukic taki drozszy fotelik bo czesto jezdzimi w dalsze trasy - w prawie kazdy weekend prawie 300 km robimy

a co powiecie np o jane racing team?

Tego fotelika nie znam, ale ---- za dwa miechy to kupę czasu , więc jeśli możesz poczekać to tak zrób, normalny fotelik możesz kupić jak mały będzie już swobodnie siedział.

Iza a to dlaczego wysprzedajesz swoje chusty? Planujesz jakiś większy zakup? :)
Rzeczywiście na listopadówkach jest specyficznie, ja na szczęście się tam bardzo mało udzielam i piszę z doskoku więc nie przejmuję się tak tym, a te posty, które mnie nie interesują omijam :) Nie ma co się denerwować... A w ogóle to Patewka ma rację wątek warszawski to nie listopadówki :)
Brawo dla Gaji! Może podrzucisz nam jakąś fotkę stojącej i raczkującej GAji. Dawno jej nie widziałyśmy :) No i do tego ZOO przyjeżdzaj bo coś trudno Ci trafić z nami :)
Patewka ZOO bardzo chętnie, jak zawsze :) Daj znać. Ktoś jeszcze się pisze?
Peperka, Czechow ja też kiepskie opinie o recaro słyszałam....Sama też mam problem, bo Olaf wysrasta już z Maxi Cosi do 13 kg, a jeszcze nie siedzi więc pewnie skorzysam z Waszych diswiadczeń :)

Dawno nie chwaliłam się swoim synkiem :) oto on :)

Załączniki

• IMGP4410.jpg
    IMGP4410.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 35
  • IMGP5000.jpg
    IMGP5000.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 35
  • IMGP5046.jpg
    IMGP5046.jpg
    15,4 KB · Wyświetleń: 37
  • IMGP4999.jpg
    IMGP4999.jpg
    14,2 KB · Wyświetleń: 34
reklama
Dziubasek: czyżby fioletowy wózek Jedo widzę na zdjęciu i to gondolka, prawda?;) mam identyko! i własciwie się zastanawiałam do kiedy w tym głębokim, bo już młodsze dzieciaki w spacerówkach, a nam tez gondolka wystarcza i moja córa nie burzy się. Tylko w upały zmieniłam żeby przewiew był jakikolwiek;)

a wogóle śmieszne minki robi synuś!:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry