reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Ja tylko na chwilke.... ciagle karmienie,pieluszki i karminie no i sen :))))
Ale was troszke podgladam :)))))

Buziaczku - z tego co wiem to do zameldowania rodzice nie sa potrzebni w Polsce ale z tego co wiem (bynajmniej tak jest w moim miescie) to zanim dziecko zosatnie zameldowane w Polsce musisz je zaresjestrowac w polskim urzedzie stanu cywilego a do tego potrzebni sa rodzice osobiscie na tzw potwierdzenie rodzicielstwa (tak mowila pani urzedniczka), ale np w miejscowosci gdzie mieszakal Moj kochany rodzice juz nie sa potrzeni.... :cool2::cool2::cool2:.... wiec dowiedz sie jak jest u ciebie

Mam malo pokarmu a Nastka jest glodomorkiem... odciagam pokarm, bo potwronie mnie gryzie po moich plaskich brodawkach....totalnie nie ma za co zlapac.:sorry2: Musze ja dokarmiac mlekiem modyfikowanych :-( jestem bardzo z tego nie zadowolona, ale ja probuje dostawiac bardzo czesto i jeszcze potem praca z laktatorem. Bardzo bym chciala by malutka ssala tylko piers ale nie wiem co to bedzie :confused:

oki lece , czas na maszazyk laktatorem

reklama
Maggusia ja tez wlasnie szukam dobrych butow dla Natki,slyszlam,ze wlosi robia fajne i pozadne wiec na wakacjach moze znajde cos fajnego,a jak nie to w pl kupie w Bartku,zuwazylam,ze moja ma male plaskostopie,wec dlatego tez chce ja zapisac na rozne klasy,aby cwiczyla na boso stopki:tak:A z tym mlekiem krowim,wlasnie dlatego sie wstrzymala po wychodzila jej skaza,nie bede jej podawac az nie skoczy 2 lat,Z paszpotre wciaz macie przeboje:sorry2:

mala-gorzatka wsplczuje,ale nie poddawaj sie,moze wkoncu zalapie:tak:

ivonek naj naj z okazji rocznicy slubu,kolejnych lat w szczeciu milosci i zdrowi,:happy:

Gotuje wlasnie krupnik i mysle co tu zrobic na drugie:-pa Brianek z rana juz usadzil mi tzry kupki:eek:moze to zabki znow.

Maxinka a mala twoja chodzi na boso w domu czy zakladasz jej jakies butki?
Moj raczej chodzi na bosaka i sama juz nie wiem co lepsze rozne sa opinie na ten temat kurcze a tutaj w uk jakos nie spotkalam sie zeby lekarze na temat butkow cos mowili ja radzilam sie w polsce to kazal mi lekarzpolecal bartka buciki.
Jak pojechalam do Grecji kupila moja mama Briankowi adidasy adidasa i pani w sklepie powiedziala ze wlasnie te buty firmowe sa odpowiednio dostosowane do takich malych stopek wogole tez czytalam o tym w gazecie ze sie je poleca:-)wiec dlaetgo zdecydowalam sie na adidasy firmowe.
Tutaj nie ma wielkiego wybory niektore sa tkei butki w tych sklepach dla dzieci podobne jak na rynku wiec juz wole w firmowym sklepie kupic.

Mala-gorzatka trzymam kciuki zeby bylo wszytsko ok!:-)

Od jakiegoś czasu podczytuję Wasze forum.
W końcu należy się ujawnić i przywitać.:-).
Witam
Mam na imię Kasia.
Jestem mamą 9 miesięcznej Ani.
W UK mieszkamy prawie 3 lata.
Chciałabym dołączyć do grona forumowiczek, bo pomyślałam, że fajnie byłoby poznać nowe mamuśki, dzielić się z nimi swoimi problemami i radościami z życia na emigracji.
Zatem macham do wszystkich obiema łapkami.

maggusia moja chodzi na boso,nawet jak ma skarpetki to sciaga,chyba ma to po mnie ja od zawsze chodze na bosko,tak lubie:-D a z butkami to jak i z wszytskim tutaj do puki n ie ma problemu nikt na nic nie zwraca uwagi i to mnie dobija:wściekła/y: wiec samemu trzeba o wszytsko dbac

joanna trzymamy kciuki,za szybki i jak naj mniej bolesny porod

kimla witamy serdecznie i zapraszamy do udzielania sie :-)

reklama
witajcie,ja jak zwykle z kawką, faktycznie Iskierki nie ma a zawsze też z kawusią nas witała, mam nadzieje, że u nich wszystko w porządku:confused:

Joanna Z trzymam kciuki za siostrę ,daj znać jak już urodzi:-)

Kimla witaj, miło mi poznać nową mamusię, pisz jak najwięcej, mam nadzieje, ze będzie Ci tu z nami dobrze:tak:

Maggusia ja dzisiaj żurek robię, a krupnika nie lubię, na drugie chyba naleśniki, jeszcze się zastanawiam:happy:

Z tymi butkami tutaj to naprawdę jest problem, ja przywiozłam z polski buciki ale na zimę będę musiała coś poszukać tutaj a wybór nie jest za duży:no:

Mala-gorzatka mam nadzieje, że wszystko się wkrótce unormuje, nie poddawaj się:happy:

Maxin Karolcia dobrze:-), dzięki , ze pytasz. A co do Majeczki to faktycznie staram się pomóc jak mogę, strasznie mi żal tej dziewczynki i jej mamusi, to takie przykre:-:)-:)-(

Olis gratuluję męzowi pracki super!!!!:-):-):-)

pozdrawiam:happy::happy::happy:

Do góry