reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

buziaczek - hehe rano chyba zawsze jest najlepiej, i wtedy usmiechy sa najslodsze i jest ich najwiecej, Natalka rano tez jest najbardziej zadowolona, uwielbiam wtedy te "rozmowy" z nia,. Dzieki za rady, ale ona nawet jak jest zmeczona na maxa to strzeli tylko drzemke taka 15 minutowa, ale moze rzeczywiscie tyle jej wystarczy, a jesli chodzi o masaz to wlasnie nawet zapisalam sie na kurs masazu dzidziusow;-):-D, zaczynamy w najblizszy piatek;-):tak:

mala-gorzatka - to rzeczywiscie fajnie wam sie udalo z ta data, nie ma to jak pomoc mamy

maxin - my podobne zdrobnienia: natusia, tusia, tusienka, tunia, natunia, pszczolka, bobsley, aniolek, myszka, plus tysiace innych slodkich slowek, co chwile jakies nowe:-D:-):-D,

pinka - ja na sutki uzywalam masc rumiankowa Kamillosan, byla rewelacyjna, bardzo szybko mi pomogla , posmarowalam zaledwie kilka razy po karmieniu, polecam

reklama
hej w poranny wtorek.
U nas juz niedlugo szykuja sie zmiany i moja glowa od poczatku wrzesnie niezle pracuej aby jakos to wszytsko pogodzic i ulozyc sobie dobry plan:confused:Od pazdziernika bede mniej pracowac:-(George idzie do przedszkola na dwa i pol dnia,z jednej
strony fajnie bo tylko bede go odbierac,a z Natalce znajde roznego rodzaju klasy,ale z drugie ja lubie pracowac,a tydzien bedzie taki rozchwiny,no zobaczymy jak to sie ulozy:baffled:
Dzis jestem bardzo dumna z mojej dziewczynki,od poczatku wrzesnia zaczelimy ostre nocnikowe trenowanie:-D i dzis poraz pierwszy Natalka zobila KAKE do toalety,ale byla radosc obie klaskalysmy,najbardziej to ja milam radoche jestem dumna z mojej malej damy,wiem,ze dluga droga przed nami.......

nafnia mozna wymyslac zdrobnienia:laugh2:
buzieczke Blania bardzo ladni spi,tyle godzi w nocy super
agnes i jak dzisiesza nocka,lepije?
Maja obie bardzo pzrezylyscie roztanie,ale z czasm bedzie coraz lepiej,osoba opiekujacym sie moze daj wskazowki co lubi,sprzedaj im dobre rady,a powinny pomoc;-)
Izusia gdzie nam zniklas ,czy u was wszytsko ok,odezwuj sie???
Olis jak zakupy udane?Samopoczucie lepsiejsze
Olcia a twoje wsplalas sie??
marstuska moja mam bardzo lubi czytac,ja jakos sie niewciaglam ,czasmi cos tak przeczytam,pare ksiazek pochlonelm od tak....lae to moja tematyka wiec szybko poszlo,a mianowiscie lubie Wiedzimna cla serie,kiedys tez czytalam po angilesku zwierzania chlopczyka,ktory byl toturowany przez rodzicow
kasiullka i jak spotkanie pewnie udane bylo???

ok mykam poszperac po necie,chce znalesc kluby dla niuni,znalazalm fajna strone Mumsnet - product reviews and parenting advice and tips by parents for parents gdzie w danej czesci londynu mamy opisuja miejsca przyjazne dziecia,od szkol,restauracji,parkow,klubow itp.mozna wiele ciekawych miejsc znalesc:tak:

milego popoludnia
papa

hejka:-), co to dzisiaj nikt kawki nie pije?:-p no trudno sama będę piła:laugh2:, u nas dzisiaj piękna pogoda, a ja jak zwykle odliczam dni do przyjazdu mojej mamy, jeszcze tylko 8 jupiiiiii strasznie się cieszę
Mój M jutro jedzie na spotkanie w sprawie pracy, dostał ciekawą propozycję, ale jakoś nie stresujemy się tym za bardzo, bo teraz też ma fajną prackę:tak:

Maxin dzięki ze pytasz, nocka dzisiaj super, mała przespała prawie całą, nielicząc jednej pobudki, ale szybko zasnęła:tak:, gratuluję pierwszych nocnikowych sukcesów:-), my też niedługo zaczynamy:szok:

Nafnia co do tych paszportów to ja też mialam 1000 pytań, więc się nie przejmuj, my zdjęcie sami zrobiliśmy i wywołaliśmy w boots:happy:

Mala-gorzatka no to super prezent Wam zrobiła mala na 10 rocznicę:laugh2:

Idę skorzystać z chwilii kiedy mała śpi i upichcić jakiś obiadek;-), pozdrawiam moze jeszcze wpadnę jak zdążę

Czesc dziewczyny.
Jeszcze raz dziekuje Wam za zyczenia.
U mnie sloneczko swieci pelna para, choc dosc chlodno. Wlasnie mnie kichanie zaczelo meczyc. Wczoraj mialam niezla wojne z Adrianem o zasniecie w swoim lozeczku. Wstyd sie przyznac ale juz pozniej puscily mi nerwy, Adrian tak sie splakal ze padl i zasnal, spal do rana w swoim lozeczku. Musialam byc stanowcza, bo zawsze placzem wywalczyl przeniesienie do nas na lozko. Wczoraj powiedzialam dosc.
Kupilam mu nocnik. Moze czesc z Was uzna ze do za wczesnie, jeszcze roku nie ma a ja juz go chce uczyc. No ale rade dala mi moja mama. Powiedziala ze logiczne ze Adrian jeszcze nie rozumie co to nocnik i ze jeszcze nie zawola jak bedzie chcial kupke, ale moge go oswajac z nocniczkiem. Wiem mniej wiecej o jakich porach robi kupke i jak tylko zobacze ze ma taki zamiar, szybko zadzac go na nocnik. Jak zrobi to bic brawo i pokazywac ze wlasnie tak trzeba robic. Dzieci szybko pojmuja o co nam chodzi. Zobacze jak mi to wyjdzie :baffled:

Dziewczyny, gdzie kupujecie buciki swoim dzieciom?? Ja chce kupic dobrze wyprofilowane buciki, obejmujace kostke, cieple, takie juz na okres jesienno-zimowy. W moim miescie strasznie slaby wybor, jest jeden fajny sklep kolo Tesco, cos na litere B w nazwie, bo zapomnialam, i to na tyle. Moze w jakims innym sklepie bedzie wiekszy wybor. Chetnie przyjme Wasze sugestie :-)

Iskierka- Ty sie kuruj moja droga, zycze szybkiego powrotu do zdrowia.:-)
Justys- a Ty gdzie sie podziewasz?? Nigdzie Cie nie widac?? Daj znac:-)

Milego dzionka laseczki!!!!!!!!!!!!

dziewczyny czy przed wyrobieniem paszportu musialyscie zameldowac dziecko w Polsce? bo tak pisze na ich stronce i wyslalam mame zeby zameldowala a jej powiedzieli ze nie zamelduja ze ambasada musi to zrobic i nie wiem co robic. powiedzieli ze ja musze z dzieckiem byc w Polsce zeby zameldowac dziecko ze inaczej sie nie da.

czarnula do paszporu tymczasowego nie potrzebujesz mieć zameldowania:no:
justyna w. pierwsze butki upiłam Roszkowi w mothercare, ale sa słabo wyprofilowane:baffled: Podobaja mi się buty w T.K.Maxx; ja uda ci się trafić to świetna jakość i niższa cena;-)
maxin
nie mam pojęcia jak poszło. Spałam dzisiaj 3h. O 5 rano wyruszyłam z domu, wróciłam koło 15 i od razu się połozyłam spac.
Nie jestem zachwycona, zwłaszcza,że ciężkko coś przewidzieć, bo nie wiedzę sprawdzają tylo predyspozycje.
Pinka serdecznie polecam poradnię laktacyjną. U nas położne zniechęciły mnie do karmienia piersią. Mały nie umiał ssać, nikt nam nie pomógł. Kiedy Roszko był karmiony butelką i miał miesiąc spotałam się z doradcą latacyjnym. Mały załapał cyckkowanie wspaniale, skkończyły się czasy iedy nie umiał, a ja miałam poszarpane sutki.
Warto było, m.in. dlatego,że od momentu rozpoczęcia cycowania mniej bolał go brzuszek.;-)

zdałam ten ezgamin:-D

maggusia Roszko ma się dobrze. w tym miesiącu jedziemy na obrzezanie.
a takk w ogóle to raczkuje po domu coraz szybciej i sprawniej, kazdy dzień to niespodzianka. cudowny jest:tak:

Czarnula tak jak napisala Kasiulka do paszportu tymczasowego nie potrzebujesz zameldowania. Dopiero jak skonczy ci sie tymczasowy nie wydadza ci paszportu bez PESELU (a zeby dostac pesel dziecko musi byc zameldowane w Polsce).
OLIS dziekujemy za wpisik na blogasku:cool2::tak::cool2:.
JUSTYS zostawilam ci wiadomosc na GG.

Dzien Dobry Wieczor, cos cichutko dzisiaj, nikogo na pogaduchach nie ma??
Ja sie jakos zupelnie zorganizowac nie moge i nawet nie mam czasu na BB zasiasc i popisac. Zero organizacji :no: cos w tym tygodniu.
No nic Alex zasnal wiec ja tez mykam sie kapciac i spac.
Dobrej nocki wszystkim.
Pozdrawiamy. Papatki.

glitterfy142034213D30.gif

reklama
Do góry