reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

MALA-GORZATKA- ja wyrabialam dowod bo zmienilam nazwisko na slubie. Ale wydaje mi sie ze powinnas jak tylko przyjedziesz do Polski. Jesli masz nowy paszport to nim sie dalej bedziesz legitymowac i to wystarczy. Pewnie kazda z nas doswiadczyla ze tu nasz dowod niewiele znaczy, a paszport jest bardzo wazny.:-)

Ale piekny dzien, malo nas, pewnie kazda lapie sloneczko. Buziaczki dla naszych pociech:cool2:

reklama
MALA-GORZATKA, najlepiej wyrobic sobie nowy dowod, bo od nowego roku na stary nic nie zalatwisz. nawet jesli mieszkamy za granica i nie planujemy na razie powrotu do Polski,to czasem cos trzeba w Polsce zalatwic, cos moze wypasc. ja teraz zalatwialam pesel dla Julci, mama ja zameldowala u siebie, bo ja sie wymeldowalam, ale to nie przeszkadza. W urzedzie stanu cywilnego musisz zalatwic polski akt urodzenia, bo jest potrzebny do zameldowania dziecka i tam musisz miec dowod. U mnie sprawdzali. Takze najlepiej jechac do Polski,zalatwic i miec spokoj:tak: MAGGMA, to w sumie nie tak daleko mieszkamy od siebie. Moze sie kiedys spotkamy? Fajnie by bylo:-). Wiekszosc dziewczyn z forum mieszka na wschodzie,z tego co sie orientuje.

maxin, dziewczyny dobrze radzą-czasem warto przegłodzic małego gagatka
a u nas zaświeciło słońce-maż zadzswonił do innego warsztatu i facet powiedział że on nam wymieni na nowe częsci, jesli je same kupimy i polakieruje
a kupic możemy w Polsce bo za 2 tygodnie jedzie znajomy pustym autem i nam przywiezie i dzieki temu powinnismy zamknąc sie w kwocie 400 funtów :-)
kamień z serca mi spadł bo nie będziemy musieli pożyczać kasy no i chyba jednak tamten facet chciał nas naciągnać :wściekła/y:

maGGma ja mieszkam na west drayton i mam dwoke dzieciaczkow , w koncu jakas mama z zachodu:-):-):-)
A ja zas latam jak najeta to zakupy to plac zabaw bo przecie wakacje lukasz sie nudzi i nie dam aby caly czas siedzial w domu. A bardzo sie ciesze ze w koncu pogoda bo juz myslalam ze w ogole tego ciepla nie bedzie. Wlasnie wrocilam od kolezanki to bylo super tylko szkoda ze troszke dalej ode mnie mieszka.
nic spadam odezwe sie wieczorkiem, jak chalupe ogarne. buzka:tak::-):-)

Czesc dziewczyny,
wreszcie jestem.Nie mielismy internetu przez trzy dni i normalnie nie mialam kontaktu ze swiatem.Ale juz wszystko dzisiaj wrocilo do normy.A wy jak przejzalam znowu naskrobalyscie niezle:-)
U nas nic nowego oporcz kolejnego zabka naszego robaczka-to juz dziesiaty zabalek:-)Poza tym may jest szybki jak blyskawica i normalnie za nim nie wyrabiam:-)Pogoda cudna wiec duzo siedzimy na dworze:-)
malagorzatka-ja z wlasnego doswiadczenia powim tyle, ze moi rodzice sami bez zadnych moich dokumentow zameldowali u siebie Oskarcia.I nawet zadnego mojego podpisu nie potrzebowali.
Maxin-nio i jak Natalcia sie ma,ma jeszcze biegunke i jak z jedzeniem.Biedulka, wierze ze cie serce boli o nia.Bedzie dobrze, slemy jej wirtualne buziaczki.A no i super ze mieliscie fajny weekend i wreszcie poszalelisce;-)
Maggusia-ciesze sie ze Brianek ma sie juz dobrzee,buzki dla maluszka!
Majeczka33-co u was, jak Martusia sie miewa???Dawno nie gadalysmy nawet nie wiem jak wasza mala pszczolka sobie radzi:-)
Pozdrawiam cala nasza zaloge!
A no i oczywiscie witam nowe dziewczynki!
Milego wieczorka!
papatki

anulka.. west drayton road? to jest praktycznie na przeciwko mnie. tylko po drugiej stronie uxbridge road.. mam tam GP no i czesto bywam na placyku..
w takim razie trzeba zorganizowac spotkanko :))) razem z renatką, moze jeszcze jakas chętna mama sie pisze..

mala-gorzatka dowod lepiej wyrobic, przy okazji jak bedziesz w PL, ja mieszkam w Holandii i duuuzo spraw zalatwilam na polski dowod, a Krysia WOGOLE nie ma paszportu tylko dowod :-D teraz mamy po dwa bo tu tez nam kazali wyrobic

Kallusia pisz czesciej kobitko, twoje wosole posty zawsze rozswietla forum :cool2: coreczka przesliczna!!

Dziewczyny co do dowodow to wlasnie ogladalam wczoraj w tv ze jesli ktos nie posiada grozi miesiac wiezienia:szok:
Ja mam dowod wyrobiony ale nie odebrany:zawstydzona/y:
jednak bede musiala go odebrac bo paszport w styczniu mi sie konczy:cool2:

Toola jak wyrobic dziecku dowod?co jest potrzebne?jesli moglabys mi napisac to bede wdzieczna tak sobie mysle ze po co mam sie bawic w co roku wyrabianie paszportu jak bede w Pl moze bym wyrobila mu dowod:-)

Pozdrawiam i sle ciumaski!

hej Dziewczyny! zrobiłam dzis sobie test ciązowy, no i co? Pozytywny:cool2: Lekko w szoku jestem, bo uwazalismy z mezem, no i wogole raczej nie planowalismy teraz. No ale w sumie... fajnie by było miec siostrzyczke lub braciszka dla naszego dwuletniego Kubusia. Boje sie tylko bo mam kłebuszkowe zapalenie nerek i nie wiem jak to bedzie z dzidzią no i ze mną.. Mam tylko pytanie, bo mieszkam tez w UK i jakos taka zagubiona tu jestem. Nie wiem do jakiego lekarza mam sie wybrac najpierw ?? Czy do pierwszego kontaktu czy odrazu do ginekologa. Jak tu w Angliii wyglada wogole opieka nad ciężarną? Czy opieka specjalisty jak np nefrologa jest odpłatna? Kurcze zielona jestem. Bede wdzieczna za jakiekolwiek podpowiedzi.
Pozdrawiam

reklama
hej!!

a ja mam dowod osobisty nie mampaszportu i powiem zczerze ze wszedzie sie nim posluguje czy w banku czy wszystkie sprawy urzedowe lub jakies benefity nikt mi nigdy klopotu nie robil ze nie mialam paszportu

niunia-ja mysle ze to tuz tuz moze nawet juz bo takie mulenie jakby na @ TO WLASNIE TO :-) trzymam ogromne kciuki

dyniowka- super ze tak wam sie ulozylo 400f to nie 1000f i przynajmniej nie musisz sie martwic ze cos pojdzie nie tak:-)
maxin- ja bym chba wstrzymala sie jeszcze z preparatami na apetyt Natalcia jes w takim wieku ze dzieciaki dziela sie na dwie grupy niejadki i glodomorki:-( i nic sie nie da z tym zrobic tyko przeczekac ale pomysl z przystrojeniem jedzenia swietny czytalam kiedys taki artykul ze dzieci wybieraja wlasnie fajne jedzenie w malych kawalkach kto wie moze to pomoze tam bylo podane ze na wykalaczki nadziac rozne kolorowe jedzonko:rofl2: powodzonka
Izus- no my sie ciagle chyba mijamy jak chce cie zlapac i nic ale mam nadzieje ze sie nam wkoncu uda:tak:
kurcze tyle mialam napisac i mi juz wylecialo ale czytam wszystko
ach
maGGma - witaj serdecznie na forum

moj M mial dzis wolne wiec wybralismy sie do hyde parku na plac zabaw gdzie bylysmy z dziewczynami z BB bylo superasnie nawet dopchalysmy sie do hustawki i mala miala niesamowita radoche:-D piekna pogoda bylo super:-)

pozdrawiam serdecznie papa

Do góry