reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

witam z powrotem
isiaczku ja rodzilam i w polsce i w anglii- tutaj prawie ze wszystkim zglaszasz sie di lekarz GP a potem ewentualnie reszta
maggma ja mieszkam w dzielnicy west drayton a uxbridge road ode mnie to jets troche ale nie ma sprawy i mozemy sie zgadac:-):-)

reklama
isiaczek- witaj serdecznie na forum i GRATULUJE fasolki:-), musisz sie zglosic najpierw do swojego GP i oni cie dale pokieruja do szpitala poloznych i wszystko ci wyjasnia, jesli masz klopoty zdrowotne z nerkami to radze ci powiedzic od razu lekarzowi przy pierwszej wizycie i idz jak najszybciej do lekarz GP bo maja troch inny stosunek do ciezarnych niz w pl:blink: mysle ze byloby dobrze jakbys miala dokumenty z pl od lekarzy przetlumaczone na ang:tak:. Jesli nic nie powiesz dopiero okolo 12tyg ciazy skieruja cie na pierwsza wizyte do poloznej nawet nie do lekarza.
powodzonka

isiaczku witaj na forum:-)i gratulacje fasolki:-)
jesli chodzi o popiekę nad ciężarną to mmi odpowiadała, ale nie licz na to że spotkasz się z ginekologiem;-)
ciąże prowadzi położna, a z lekarzem mozna się spotkać jak dzieje się coś niepokojacego.
najpierw zarejestrujesz się u GP, później umówisz się na spotkanie z położną ( ja omineląm wizyte z GP, bo byłam w Polsce jak dowiedziałam się,że spodziewamy się dzieciątka i od razu odwiedziłam lekarza)
jak coś to pytaj w miarę możliwości odpowiem:tak:

dzieki dziewczyny za rady dot.paszportu :-)

Isiaczek - ja chorowalam na klebuszkowe zapalenie nerek i mowilam to swojemu GP, i poloznej ale jednym slowem mnie zlali. Powiedzieli ze jak w chwili obecnej nie choruje na to, to nic mi nie zrobia.
Mialam tez ostre zapalenie pecherza moczowego z krwia ma samym poczatku ciazy- nie wiedzac ze w niej jestem- ale wzielam na to tableki z Polski bo nast. dnia jechalismy do Polski. W Polsce zrobilam badania moczu i wyszlo mi ze mam bakterie i przy okazji dowiedzialam sie ze jestem w ciazy. Nie mialam juz czasu na lekarza w Polsce wiec wzielam te wyniki i poszlam z tym do GP w Anglii. Strasznie sie denerwowalam bo czytalam ze bakterie w moczu we wczesnej ciazy moga powodowac poronienia, ale lekarz spytal mnie sie czy nadal mam to zapalenie - i na wiadomosc ze nie ma juz problemu z zalatwianiem, ale ze mam caly czas ta bakterie, zlal mnie poraz kolejny. Nawet podstawowego badania moczu mi nie zrobil. Wtedy zapijalam sie litrami zurawiny, bo nie chcialam nic innego brac martwiac sie o fasoleczke a chcialam zniszczyc bakterie. Caly czas sie denerwowalam do konca 4 m-ca ciazy kiedy ponownie bylam w Polsce i zrobilam badania posiewowe moczu i okazalo sie ze jest juz OK.
Takze zycze ci powodzenia u lekarzy, poloznych. Tutaj inaczej przebiega opieka nad kobieta ciezarna niz w Polsce i oczywiscie wielkie GRATULACJE !

Kolorowych snow...
Usmiechu od ucha do ucha
Pieknych bajek na dobranoc...
Wlasnego pieska i kotka...
Co dzien to nowych przygod...
Butow siedmiomilowych...
Gwiazdki z nieba...
Wspanialych przyjaciol...
Milosci rodziny...
bajki1.gif

Dla coreczki Anulki czyli przepieknej Olenki z okazji ukonczenia pierwszego roczku wszystkiego najlepszego zyczy Oliwierek z mama!!!

Olenka ma juz roczek wiec biegniemy zlozyc jej zyczenia
baer003.gif

Żyj tak aby każdy kolejny dzień
był niesamowity i wyjątkowy.
Wypełniaj każdą chwilę tak
aby potem wspominać ja z radością.
Czerp energię ze słońca,
kapiącego deszczu i uśmiechu innych.
Szukaj w sobie siły,
entuzjazmu i namiętności.
Żyj najpiękniej jak umiesz.
Po swojemu. Spełniaj się.

:-);-):-);-):-);-)​

Idzie misio, idzie konik, małpka, piesek no i słonik. Wszyscy razem z balonami z najlepszymi życzeniami. Bo to dzień radosny wielce - masz już jeden roczek :-)

sto lat Oleńko

życzy Roszek i Kasia

dzien doberek !!!!
ale pogoda-cudo!!! az humorek inny:)))
my ciagle poza domem..wczoraj bylismy w parku na richmond normalnie innne zycie cizsza spokoj i tyle zieleni przez chwile wydwalo mi sie ze jestesmy w polsce:))
a dzis dajemy delikatnie na wsztrzymanie- mama padnieta wiec bierzemy koc i zostajemy u nas w parku:)))

isiaczekwitaj na forum no i gratuluje zafasolkowania!!!no isyncio chyba wniebowziety

maxin- ja podawalabym duzo plynow i troszke przeglodzila wiem ze ciezko ale tak trzeba prponujetez ugotowac barszczu bialego takiego jak dla was i podac jest zupka kwasna wiec powinna jee smakowac i zaostrzyc apetyt

anulka99-a co uwas jak spedziliscie wczorajszy dzien:))) robicie jakies party dla malej czy raczej skupiacie sie i swietujecie w gronie rodzinnym!!!

izusia-no no okarek juz w polowie zabki ida szybko!!! wam to dobrze macie ogrod....maly napewno wszedzi buszuje tyle pola ma tylko dal siebie

maggusia-super ze maly syncio czuje sie lepiej ....no i ngratuluje twojemu facetowi pracy!!!nareszcie cosik posuwa sie w pozytywnym stopniu do przodu!!!tak trzymac

pozdrawiam reszte babeczek!!!

Dzien Doberek wszystkim
Bardzo dziekujemy za zyczenia, jestescie cudne:-):-):-)
Wczoraj Ola zdmuchla z mala pomoca swoja pierwsza w zyciu swieczke , zjedlismy torta i po urodzinkach, szkoda ze to tak szybko minelo a przecie nie tak dawno sie urodzila. Ten pierwszy rok zawsze zlatuje tak szybko ze zlewdonscia mozna sie nim nacieszyc, ale nic moze bedzie nastepny;-):-). zobczymy
No coz czas wracac do codziennosci, dobrze ze pogoda dopisuje i az chce sie zyc jak to Olis wspomniala.
To nic czas na zakret glowy, milego dnia wszystkim zycze:tak::tak::tak::-):-):-)

reklama
Heja
dzis wstalam bardzo niewyspana,nie moglam rano otworzyc oczu,poszlismy bardzo pozno spac i wogole nie moglam zasnac z wrazenia,poniewaz wczoraj W.kupil naszej rodzine sliczne auto,dzis wybieramy sie na wieczorna jazde,Natalce trzeba pokazac jej nowy samochod.Jutro ide po siedzonka ale mam dylemat,chce kupic Maxi-Cosi tylko teraz mam problem ,ktory???moze pokazem wam, jabedziecie miec czas czkeam na opinie:tak:;-)Cenowo jest rniewielka roznica,ale to nie jest wazne,chodzi aby natalka byla w nim bezpieczna,aby spelnial swoja funkcjie,bo jezdzac w dalekie podroze,chce aby mozna bylo go rozlozcy na tyle aby mogla spokonie sie przespac.

Maxi-Cosi Tobi to stacjonarny fotelik przeznaczony dla maluchów o wadze 9-18 kg. W foteliku zastosowano najnowsze rozwiązania techniki z dziedziny zabezpieczeń dzieci w czasie jazdy samochodem
Fotelik Tobi montuje się 3-punktowym samochodowym pasem bezpieczeństwa, przodem do kierunku jazdy, na tylnym siedzeniu. Specjalne napinacze dokładnie blokują pas przytrzymujący fotelik, co zapewnia optymalne bezpieczeństwo podczas uderzenia w przód lub bok pojazdu
5 -punktowe pasy bezpieczeństwa, spinane centralnym zamkiem, posiadają system szybkiej regulacji. Oznacza to, że jednocześnie dociągamy wszystkie ramiona pasów, co ułatwia sprawne i prawidłowe zabezpieczenie dziecka w foteliku. Wsadzanie i wyjmowanie dziecka z fotelika przebiega sprawnie, dzięki "chowającym się" szelkom.
Tobi wyposażony został we wskaźnik koloru, który pokazuje nam czy dziecko zostało prawidłowo zapięte w foteliku. Jeśli wskaźnik zmieni kolor na zielony, mamy pwność, że nasze maleństwo jest w foteliku bezpieczne.
Tobi posiada aż 5 możliwości regulacji pochylenia siedziska (do siedzenia lub spania), co zapewnia dziecku bezpieczeństwo i komfort nawet w czasie snu. Zmiany pozycji siedziska możemy dokonać "jednym ruchem ręki", pociągając do przodu srebrny uchwyt umieszczony z przodu siedziska, między nóżkami maleństwa.
Fotelik Tobi "rośnie" wraz z dzieckiem - gdy dziecko podrośnie, wystarczy podwyższyć zagłówek wybierając jedną z 6 pozycji odpowiednio do wzrostu dziecka. Wraz ze zmianą wysokości zagłówka następuje zmiana położenia pasów barkowych, dzięki czemu masz pewność, że Twojemu maleństwu jest w foteliku wygodnie, a Ty oszczędzasz czas potrzebny na przełożenie pasów.
Ochraniacze szelek są na stałe połączone z zagłówkiem, co daje gwarancję, że zawsze będą właściwie chronić ciało dziecka przed uciskiem lub otarciem.

48pvre8.jpg

Maxi Cosi Priori XPJest to model wielokrotnie nagradzany za wyposażenie i zastosowane najnowsze rozwiązania techniki z dziedziny zabezpieczeń dzieci w czasie jazdy samochodem.
Fotelik montuje się 3-punktowym samochodowym pasem bezpieczeństwa, przodem do kierunku jazdy, na tylnym siedzeniu. Specjalne blokady oraz dodatkowy naciąg na pas samochodowy gwarantują jego prawidłowy przebieg oraz odpowiednią stabilizację fotelika. Priori XP wyposażony jest w SPS- boczny system zabezpieczeń głowy, który chroni główkę dziecka oraz ramiona podczas bocznych uderzeń.
Siedzisko fotelika można ustawić w 4 różnych pozycjach (do siedzenia lub spania), co zapewnia dziecku odpowiednie bezpieczeństwo i komfort, nawet w czasie snu. Zmiany pozycji siedziska dokonjuemy "jednym ruchem ręki", pociągając do przodu niebieski uchwyt umieszczony z przodu siedziska, między nóżkami dziecka.
5 -punktowe pasy bezpieczeństwa, spinane centralnym zamkiem, posiadają system szybkiej regulacji. Oznacza to, że jednocześnie dociągamy wszystkie ramiona pasów, co ułatwia w szybki i sprawny sposób prawidłowe zabezpieczenie dziecka w foteliku. Niewielkie zaczepy umieszczone z obu boków fotelika pomogą przygotować pasy tak, by nie były przekręcone w momencie wpinania dziecka do fotelika. Priori XP posiada 3- stopniową regulację wysokości pasów bezpieczeństwa. Gdy dziecko podrośnie, bez trudu barkowe szelki przepniemy wyżej aby zapewnić ich odpowiedni przebieg- bezpośrednio nad ramionami dziecka.
Otulinki na szelki są na stałe połączone z tapicerką, co daje gwarancje, że zawsze będą właściwie chronić ciało dziecka przed uciskiem pasów Ich gumowy spód uniemożliwia zsunięcie się otulinek wraz z szelkami nawet ze śliskiej odzieży typu wiatrówka.
81ppn7.jpg

Do góry