reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

wlasnie ostatnio myslam aby kupic ksiazke z takim przepisami aby jedzenie ozdobic,moze zacheci dziecko do jedzenia:-D z tej srtony Pan jablko jest super,dzis sprobuje
rany co my nie zrobimy dla naszych pociech

reklama
hej, hej
wstalam dopiero , ale ze mnie spioch:-D.Wszystko przez to ze w nocy wstaje chyba ze 5-6 razy , a potem odsypiam .

Maxin co do tej biegunki to ja ci napewno nie poradze , bo jeszcze nie mam doswiadczenia, ale ponoc panuje jakis wirus jelitowy , moj zanjomy mam ten sam problem jak nie dolem to gora idzie , wiec moze to byc to , no a nie musi.

No i widzicie kobity bedzie synek sierpniowy , narazie czekamy do piatku bo mamy wizyte w szpitalu mam nadzieje ze zostawia mie i bede miala juz dzidzie przy sobie.:tak:

mala-gorzatka28 sokow takich nie pija,ja kupuje jej z Heins ktore jeszcze rozcienczam z woda pol na pol,samej wody nie chce pic:no:

niunka jeszcze bez dzidziusia pewnie doczekac sie nie mozesz,ale w tym tyg urodzisz zobaczysz:tak:

witam wszystkie mamusie :-)
mam nadzieje, ze przyjmiecie nas do swojego grona :blink:
jestem mamą dwu-letniego Tymka, za jakis miesiąc zaczniemy starania o siostre (ew. braciszka)..
mieszkamy w Londynie, na samiutkim zachodzie. od roku.
pozdrawiam

maGGma witaj serdecznie:tak:

maxin Roszko też za woda nie przpada( chociaż czasami popija) podaję mu czasami lekkie herbatki Hipp ( kupiłam w tym sklepie polskim na Hammersmith, bo u nas nie ma) Poza tym podaję mu czasami rozcieńczone soki, a owoce sama przygotowjuję;-)

Czesc dziewczyny. Wpadlam napisac pare zdan,dawno mnie nie bylo. Jestem niby na wakacjach, ale czasu mam mniej niz w Londynie. Zawsze cos wypadnie, odwiedzi nas rodzinka, albo my gdzies jedziemy. Wszyscy chca zobaczyc Julenke, bo za 2 lub 3 tygodnie wracamy do Londynu:szok:. Ale szybko zlecialo! Jestesmy w Polsce 2 miesiace,a wydaje sie,ze 2 tygodnie. Maggma, witam serdecznie. Ja tez mieszkam w zachodnim Londynie, okolice Wembley. A Ty? Pozdrawiam Was i milego dnia:-)

hej renatka.
ja mieszkalam na wembley jakies pol roku temu,
teraz przenioslam sie bardziej na obrzeza (6 strefa)
okolice uxbidge. sam koniec mertopolitanki.

aleee fajnie.. takie dlugie wakacje..
my bylismy w lipcu. na 2 tyg
straasznie szybko zlecialo.

Witam Mamusie!

Piszecie w szybciorasnym tempie:blink:
Ja jakos mialam takiego dolka ze nie moglam pisac:-(
Brianek zdrowieje (puk puk odpukac) co bardzo mnie cieszy:tak:niezla ze mnie lekarka co?mysle ze ten paracetamol by mu nie pomogl w sumie napewno dalej by sie meczyl a tak to dzis maly katarek kaszelek jest goraczki nie ma ale widac ze dziecko lepiej oddycha jest usmiechniete chwilke sam sie zabawi wiec i ja moge miec czas dla siebie:-)teraz nnie cos lapie przeziebienie bo gardlo mnie dzis boli od rana:eek:Pogoda u nas piekna ale co z tego jak ja na spacer nawet z Briankiem nie wychodze bo tak kaszle ze sie boje:no: i troche mnie to wkurza bo nie moge skorzystac z tej pieknej pogody i slonka a nie wiadomo ile taka bedziemy miec prawda:confused:
Moj byl wczoraj na rozmowie w pracy dostal ja!:happy:to mnie ucieszylo i juz mniej mysle o tym mandacie:sorry2:

Maxin co do jedzenia u Brianka tez roznie moze nie powinnam go nazwac niejadkiem ale niektorych rzeczy nie je tzn sniadanko zje typu kromeczki z czyms tam np serek zolty uwielbia czasem podziubie jak ptaszek ale cos tam ruszy lecz z obiadami nie jest juz tak wesolo:eek:bo cos ostatnio miesa nie chce.Najbardziej uwielbia ryz:blink:no i czasem makaron pewnie dlatego ze ma zabawe nim:laugh2:
Ostatnio zaczelam probowac troszke mleka krowiego dawac ale nie odstawiac go od modyfikowanego bo ciagle sie go domaga :tak:wypil i nic mu nie bylo nawet do pol kubka polubil drozdzowki pewnie dlatego bo slodkie :-p natomiast z warzywami tez jest problem:baffled:nie chce ich jesc nawet jak marchewke scieram i dodaje cukru troszke tez nie:dull: zdziera sobie palcami z jezyka:baffled:
owoce je jablka banany gruszki i ostatnio pije soczki kubusie:-)
Co do zupek to ostatnio gotowalam rosol i zjadl pare lyzek a reszta zupy sie bawil:rofl2:
nie wiem dlaczego nie chce mi jesc miesa ostatnio to mnie zastanawia i co robic jesli warzyw nie tyka:confused:
a jak jest u ciebie:confused:mysle ze to moze zabki moze dlatego nie chce jesc Brianek tak czasm ma.Tak jak napisala Kasiullka nie zmuszaj jej moze ta biegunka wlasnie to powoduje bo przy biegunce tez moze bolec brzuszek.

Mala-gorzatka fajnie ze sie przeszlas napewno dobrze ci to zrobbilo;-)ja tak wiekszosc ciazy przesiedzialam w domu na dodatek bez tv mozna bylo oszalec:laugh2:
mysle ze to dobry moment na pakowanie torby ja w sumie maialam spakowana ale nie do konca i wiele rzeczy pozapominalam typu podpasek i aparatu a chcialam nagrac pierwszy krzyk Brianka:-)ale dobrze ze moja mama miala komorke to porobila zdjecia w szpitalu:happy:

Czarnula no ladnie drugio samochod juz wam porysowali:confused::wściekła/y:co za gnojki!ze tak sie musze wyrazic:szok:
tak tak co do dzieci to sa tutaj niewychowane na wszytsko im sie pozwala:no:ostatnio bylam na hustawkach z malym i jakas arabka nie pilnowala dziecka wogole malutkiego raz sue przewrocilo raz do wozka Brianka chodzilo i bralo sobie paluszki i bieglo dalej :eek:dziwne troszeczke.

Dyniowka nie mam pojecia co w takiej sprawie ci poradzic:-(to przykre o wam sie przydazylo:sorry:
mysle ze najlepiej zaplacic te 1000f jesli autko jest tyle warte wiecej warteale jeszcze popytajcie u innych mechanikow:tak:
tzrymam kciuki zeby wszytsko dobrze poszlo!;-)

Justyna w no ja tam tez ryczalam juz:dull:ale to na nich chyba nie bardzo dzialalo wkoncu sie zlitowali dzieki Bogu!:-)

Kallusia gdzies ty sie podziewala:confused:wieki cie tu nie bylo:-(
Coreczka sliczna i jak juz wyrosla wow!:-)
swietnie ze poszlas do pracy masz racje trzeba troszke nauczyc facetow:biggrin2:

Agnes i Olcia fajnie ze znow do nas zagladacie:tak:piszcie piszcie!

Niunka ze mnie i z Brianka tez ostatnio spioch:-ppewnie dlatego ze w nocy maly daje koncerty:eek:

mGGma witaj na forum!:-)

Renatajulka ale ci zazdroszcze tych wcazsow i barku czasu ze spedzasz z rodzinka:-p:-)

Ok mykam bo Brianek wylaczyl mi komputer ale dobrze ze sie zapisalo jak przywrocilam sesje bo mi takiego dlugioego posta by wcielo:-D

Pozdrawiam i sle ciumaski!

kobity nie wiem jak wy nadazacie odpisywac wszystkim i ze wam sie nie popierdzieli wszystko:-D
ja teraz nie moge nadazyc , a co dopiero jak sie maly urodzi:-).
cos dziwnie sie czuje , moze zaczyna cos sie dziac , wsumie nic nie boli , ale jakies takie klem blem robi mi sie w brzusiu.
no ide dalej robic zupkie - pomodorowka pychotka.:-)

reklama
Dziewczyny mam do was pytanko...:-)

Czy macie powyrabiane te nowe dowody osobiste ???? No ja kurde nie mam, bo jakos nie wiaze swojej przyszlosci z Polska wiec pomyslalam po co mi nowy dowod osobisty za ktory w dodatku bezprawnie mam zaplacic. Moj tez nie ma, bo musialby sie zameldowac a za tym idzie ze znow go beda scigac do wojska.

W Tv strasza ze KAZDY POSIADAJACY OBYWATELSWO POLSKIE powienien miec ten nowy dowod osobisty w przeciewnym wypadku w razie legitymowania grozi mu wiezienie 1 m-ca lub kara grzywny , tzn ze jak pojade na wakacje na 2 tyg do Polski (a mam obywatelstwo polskie :-)), i mnie wylegitymuje ktos a ja nie bede miec dowodu tylko paszport to pojde na miesiac do PAKI ????? :cool2:

A czy gdy ja nie mam nowego dowdu osobistego (a jestem zameldowana u rodzicow) to czy moi rodzice moga sami zameldowac u siebie wnuczke, bez dowodu osobistego matki dziecka - bo ten meldunek bedzie potrzebny do wyrobienia paszportu 5 -letniego.

Do góry