reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

PINKA - to chyba malo wazy, co ? A nie jest niska jak na jej wiek ? Anastazja wazy 22 kg z haczykiem, ma prawie 120cm...ogolnie wsio co dla niej kupuje to na 5-6 lat . Ogolnie to jest duzo wyzsza niz rowiesnicy, za czym idzie tez waga...

Kwiateczek- czasem wystarczy inny lekarz a sprawy tocza sie innym torem...

reklama
Gosia- wzrostu ma 102 cm czyli ok bo norma od 3-4 lat jest do 104 cm jest drobniutka Calineczka:-D:-D:-D he he he ale tez najmniejsza nie jest bo w grupie ma mniejsze klolezanki od siebie...

no ale ja drobna mąz też wieć nie ma sie co dziwic.... a przez te 2 lata co chorowała na jelitka to tez swoje zrobiło bo pokarm sie nie przyswajał:-p

lce na sniadanie bo dzis jestem mega snieta

hej:)
Kwiateczek
zycze szybkiego powrotu do zdrowia twojemu syneczkowi:)Daj znac jak wyjda badania.
izka nawet mi nie mow;o dopoki nie 'wybierzemy ' sie z mezem po jakas spacerowke,jestem skazana na to nosidlo...jak sobie przypomne ten dluzszy spacer to mnie w plecach szczyka;p u nas tez z pogoda lipa,rano bylo przyjemnie,slonko wprawilo mnie w dobry nastruj...nawet bylam gotowa zabrac malego na spacer;p ,popoludniu gdy maz poszedl do pracy i bylam wolna,zrobila sie dupa blada....
pinka niestety Ci nie pomoge,ale sama jestem ciekawa....chetnie dowiem sie
dziewczyny ja to mam pecha normlnie!ostatnio ciagle cos mi sie psuje...;p dzis robilam ciasto na placek mikserem i mi stanal ni z gruchy ni z pietruchy!,w polowie pracy,juz nie ruszy,bylam wkur..... ze szok.
ide spac,jutro tez jest dzien:)Dobranoc!

hello

pisze z pierdołą na ręku która pakuje paluszyska do paszczy standardowo:baffled: prowokując odruch wymiotny i ma z tego wielką frajdę:rofl2::rofl2:

skubianiec tak mi pełza po całej podłodze ze szczeka mi opada:-D:-D mata jest za mała koc tez juz prawie musze go nagrać he he

wczoraj było pierwsze jedzonko na krześle jeny co sie działo ha ha ha wszystko uwalone mały trzaskał w miskę porwał mi łyzkę i sam chciała jesć i raz nawet udało mu sie włożyć łyżeczkę do buzi:-D:-D

Mleczko znów dziś zadzialałao bo po raz 3-ci tylko jedno jedzonko w nocy.....:tak::tak:oby tak zostało

maz wczoraj kupił cyfrówkę Nikona (zawsze chciiałam miec lustrzankę nikona;-)) ale do rzeczy i dostał bonus na 150 zdjęc jupi!!!!!!!!! czyli muszę zabrac sie za wybieranie zdjec do wydruku jak za free to trzeba korzystać no nie???

dzieki dziewczyny za odpowiedzi na temat śmietany:tak::tak:

a jak by któraś chciała to na blogu mam nowe focie;-)

hej:)pinka super sprawa z ta lustrzanka:)I wogole z fotografia:)Swego czasu rowniez rozgladalismy sie z mezem za jakas fajna lustrzanka,ale w koncu przelozylismy to na 'pozniej' .Moj maly tez smiga,ubaw mam co nie miara,najbardziej interesuja go kartki papieru i reklamowki:)Zalozylam mu jednorazowke na nogi rano ,mial zajecie na pol godzinki:)moglam w spokoju wypic kawke:)krzeselko tez jest w planach:)popoludniu,trzymalam Matiego na jednej rece,w drugiej mialam ulotke i czytalam.na nos zalozylam okulary (zakladam do ogladania tv) , skupilam sie nad tekstem a Mati ciagle mi przeszkadzal,drapal marudzil,siegal do kartki bezskutecznie .Nie zwracalam na niego uwagi i ...sie zdziwilam.w jednej sekundzie zdarl mi okulary z nosa i 'odrzucil' na sciane.Zdziwiona pytam sie-co narobiles o on w chichot!Ale mialam ubaw,ze o nim juz nie wspomne-lobuz maly!
Kurde ciagle lapie sie na tym ze dzis piatek jest;p
dobranoc:)

Ostatnia edycja:
Witam się ponownie,
Dziewczyny, chciałam się dowiedzieć u źródła :-) Jakby pracował tylko mój mąż i zarabiał ok 240f/tyg, (przy jednym dziecku), jakiego mogłabym się spodziewać housing benefitu? Chciałabym wynająć domek za max 600f, ale nie wiem, czy stać mnie na taki... Tańsze są w nieciekawych dzielnicach, albo bardzo na uboczu.
Rozważam pozostanie w Belfaście. Mamy tu rodziców, więc byłoby mi łatwiej wychować dziecko, i może w końcu jakoś odbić się finansowo i zawodowo (głównie chodzi mi o naukę języka ;-) ) Z góry dziękuję za odpowiedź.

reklama
hej laseczki

PINKA - fajnie sie czyta jak maly ci sie rozwija... my tez mamy lustrzanke nikona ;) na bloga spojrze wieczorekim - zagladam tam regularnie laseczka :)

A my...KATASTRoFA- tydzien Julkowi w miare sluzylo mleko anty refluxowe, tzn widzielismy zmiany w zachowaniu gdy zmienilismy na enfamil AR z podejrzeniem przez HV ze to reflux...byl spokojniejszy o wiele, ale od prawie tygodnia wszytsko wraca i to z potezna sila. Znowu placze cale dnie, znowu sie wije przy jedzeniu, znowu odrzuca butelke- je malo, znowu trzeba go nosic caly dzien bo placze, cos nie pozwala mu ani zasnac , ani polezec, caly czas walczy raczkami, jest mega niespokojny, a ja wczoraj ryczalam i ryczalam bo juz nie wiem co mu dolega. Wczoraj juz bylo tak zle ze maly nie spal od 6 rano do 10.30pm. Spal tylko do 3.30am a potem juz sie zaczelo wszytsko... do tego ma jakies krostki na glowce i na buzi... ja juz zaczynam odchodzic od zmyslow...

Maz pojechal i kupil dwa mleka lactose free...czyli sma LF i cow and gate pepti. Zjadl sma i narazie spi !!!- od 3.30am nie spal do prawie 12.30. Zobaczymy czy bedzie dzis spokojniejszy... Mleko drogie jak nie wiem !!!

Do góry