reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hej, no nie mam sily was dzis poczytac... widzialam tylko fotke PIANKI - starta prasowania- kochana uwierz ze u mnie jest wieksza !!!! I nie wiem kiedy to zrobie, a pralka sie kreci kazdego dnia !!!

A u nas byla dzis HV i stwierdzila ze nasz JUlian to very unhappy baby !!!!!! Biedna byla godzine, chciala mu zrobic badanie sluchu i nie mogla bo Julek jej nie dal, wrzeszczal jak opetany, kazala go nakarmic, a po karminiu jak zaczal plakac na swoj brzuszek to biedna HV go uspokajala godzine !!!! Stwierdzila ze przyjdzie w PN jeszcze raz zeby zrobic mu to badanie. Baba byla w szoku i pewnie szczesliwa jak juz wychodzila ...
Powiedziala tez ze u niego to nie kolka tylko REFLUX i pewnie ma racje bo na moje oko to nigdy na kolke nie wygladalo. Jak sie spytalam czy mam brac uwage zmiane mleka to powiedziala ze nie. Juz jestesmy po Aptamil a teraz na cow &gate i jest to samo co bylo, choc kroplki troche pomagaja, nie moge powiedziec... a to nie jest to... on caly czas sie meczy.
Ale wlasnie wyszukalam ze jest specjalne mleko na reflux u dzieci- Enfamil AR - kupiona juz puszka na probe- no ale na recpte wiec pewnie dlatego nie powiedziala nam o specjalnym mleku na to, a JUlek naprawde sie meczy a ja jestem wykonczona, Nastka tez, bo on caly dzien na rekach zaplakany, nic z nia nie moge zrobic, bo ciagle go uspokajam... No i jak sie sprawdzi to pojde do GP zeby przepisalm na recepte co pewnie nie ominie sie bez "walki"... padam...

reklama
Witanko!
Tak pomyslalam moze wpadne w rytm hehe :-) wic zgaladam do was znow...

Pandorka dlaczego autkiem bylo zle?
My uwielbiamy jezdzic autem :tak: po za tym mamy zamiar odwiedzic rodzinke w Holandi w jedna strona ,a w druga w Niemczech.
No i napewno nie bedziemy jechac tak zeby szybko dojechac tylko wlasnie taka wycieczke chcielismy sobie zrobic ;-)
hehe no to widze ,ze moj maz nie ejst orginalny :laugh2: i jak tam rocznica w autku ? :-p

Izka nie wiem jeszcze czy zostane moja mama ma pomysl ,a D ma dosc dobra propozycje pracy i sama nie wiem co ja mama robic tak naprawde.Codziennie motam sie z myslami czy dalibysmy rade pomimo iz mieszkanie jest w pl.

Heronek u nas wlasnie tylko jedden kierowca jest :-p

Pinka Ja tak jak Heronek z zelazkiem sie poklocilam hehe :laugh2: tylko jak mi cos trzeba to wyciagam i prasuje :-p

Dziewczyny Co do brzuszka to jeju ja normalnie zgubic go nie moge juz tyle lat!to jest jakas masakra...potrzebuje 5kg mniej i nic :eek: ,a zaznaczam ,ze ja wogole nie jem na noc.Wogole ja to mam dziwna przemiane materii :baffled:

Chce was jeszcze zapytac o jedno-bede wdzieczna za odpowiedzi!
Otoz jedziemy autkiem do Polski i czy moj maly musi miec fotelik?
Akurat wyrosl nam z fotelika i teraz w Uk z tego co wiem moze miec poddupnik.Czy jak bede miala poddupnik to moze tak jechac do PL czy musze specjalnie kupowac fotelik?????????????????????

POZDRAWIAM I SLE CIUMASKI!

Witam
Gosia ja bym nie czekala tylko szla do lekarza,powiedz\ ze masz koszmar,ze HV stweirdzila ze to refluks....napewno jej opinbia pomoze.co do mleka to dziecko ok 2 tyg sie z nim oswaja wiec mimo ze zmieniesz musisz odczekac..za szybko zmienilas moim zdaniem.mleko chyba i tak nie ma nic wspolnego z tym a Cow and gate jest tresciwsze,moze miec zaparcia.my sprawdzalismy tez je z Kondziem i tak u nas bylo:sorry:Mecz lekarzy.jak jeden nie pomoze idz do innego(ja tak robie)testuje ich:sorry:ktory bardziej pomocny potem do tego chodze.Moj ulubiony odszedl na emeryture wiec....szukam teraz dobrego:sorry:

Magusia co do fotelika to mysle ze 5 latek to juz wystarczy mu ten sam pod pupe ale jesli chodzi o wyjazd do PL to daleka droga,bedzie chcial spac itd....mysle ze powinniscie zainwestowac w jakis fotelik wieksze,na dalekie podroze.szkoda dziecka.

U mnie bez zmian,zygam dalej.....:no:

Witanko Babeczki!

Alez jestem zlaaaaaaaaaaaaaa!
Maz pracowal teraz przez pewna agencje i jzu 2 tydzien mu za weekendy nie wyplacaja...a my we wtorek ejdziemy do PL i pieniezaki sa nam potrzebne i znow dostal marna wyplate jejuuuuu...

Izka Kwiateczek DZIEKI :)
Napewno lepiej dziecku jechac w foteliku tez o tym myslalam ,ze w sumie chyba wygodniej dziecku w takim foteliku nawet jak glowka na bok zleci to fotelik podtrzyma ,a taki poddupnik w sumie to tylko pod tylek...
DZIEKUJE JESZCZE RAZ ZA doradzenie cium :*

MAMUSIA BLANECZKI KWIATECZEK GRATULACJE!

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Hej:)
Magusia
kurcze glupia sprawa z ta zalegla wyplata,czy Ci ludzie w agencjach maja rozumy wogole??To pytanie raczej retoryczne,bo w iekszosci nie!Do takich sytuacji dochodzi ciagle,jeszcze trzeba sie upominac i prosic o swoje cholera....Tak czy inaczej,sczesliwej podrozy i udanego wypoczynku:)
pinka torcik super,ale sie usmialam-pomyslowego meza masz:)A jakie sa te inne niespodzianki o ktorych wspominalas???;p;p Maz zarezerwowal fajny hotel w l'pool jedziemy na dllllugiiiii gorrraaaacyyyy weekand (tak mnie zapewnial;p)z okazji rocznicy za niespelna miesiac.maly zostanie u przyjaciolki,nie wiem jak sie nim rozstane:(juz rozne mysli chodza mi po glowie;p (np zeby go zabrac ze soba hahahhaha)ale wtedy z romantycznego wypadu bylyby nici.
Gosia dawaj nam znac jak czuje sie Julek na nowym mleczku.Jak bedzie dobrze,masz podstawy zeby wymagac recepty od gp.I mysle podobnie jak kolezanka , trzeba szukac 'przystepnego' lekarza do skutku.
angel obawiam sie ze w uk problem badan prenetalnych praktycznie nie istnieje,albo raczej o nim sie nie mowi,chyba ze sa jakies wazne podstawy do zrobienia takich badan.Glowa do gory nie zadreczaj sie:)Choc jakbys miala przez to nie spac po nocach to moze idz do gp ,powiedz ze boli cie brzuch napewno zleca ci dodatkowy scan.
kwiateczek bidulko:)
Dziewczyny co do zelazka to was pobije!ja swoje schowalam na dno szafy;p

asiunia- bo jeszcze dostalam bukiet róż,sesxi bieliznę z lasenzy ,obiad w restauracji i testy na prawko;-)

ale zazdroszcze wam wypadu my jak narazie nigdzie nie jedziemy przez sklep dopiero swieta w polsce mamy zamiar obchodzić....

Witajcie babeczki!!!
ja nie mam na nic czasu!!!!
mama jest u mnie i ciagle spacerkujemy,albo jezdzimy gdzies nad wode,albo do lasu...itp.
Gdy mama wyjedzie,bede juz bardzo samotna i czesciej bede na bb :D,
choc i tak juz tesknie za Wami!!!!!!
Gosia biedny Julek!!!!szok!duzo sily Wam zycze...i niech go juz brzuszek przestanie bolec!!!
Pinka a ja tez nie prasuje...nawet malemu juz przestalam.
Najprawdopodobniej w pazdzierniku bedziemy sie przeprowadzac do Bristolu,do domku z ogrodem!
Maggusiagdzie mieszkasz???
buziaki,papapaa...ma byc dzisiaj pieknie,wiec zbieramy sie nad morze!

reklama
hello

ale tu cisza ostatnio he he pogoda dzis znów ładna wieć piorę od rana;-))) i pomału szykuje menu na urodzinki Wiki i wyciełam wzór torta z kartki;-)
Młody już przeszedł na spacerówkę bo z głębokiego ciągle mi sie podnosił a teraz zadowolony bo wyszystko widzi;-)))

Iga- ja jestem w szoku :szok::szok::szok::szok::szok: widziałam tojje foty na fb i szczenia mi opadła ty rodziłaś kobieto czy surogatke miałaś????? ja prawie 6 m-c po porodzie a brzuch jeszcze mam:szok::szok::szok::szok::szok: a jak młodzieniec ci spi w nocy??? karmisz cycolem jeszcze????

Gosia- a jak u was???? Julek już ma się lepiej????

super ze bedziesz mieszkać w bristolu będziemy miały do siebie 2h:-D:-D:-D:-D:tak::tak:

a gdzie reszta babeczek???

Do góry