reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Cześć Laseczki

Dziekuje za zyczonka dla Wikuni imprezka udana Wiki zadowolona z prezentów więc git;-)) młody miał tydzień spokój z zebami a od wczoraj znów go bolą dziąsła bo wyje i marudzi:cool::cool: mam nadzieje ze teraz juz te co mają wyjsc wyjdą....... i bedzie cisza przez jakis czas.....

Ada- no nareszcie sie zmobilizowałas i dotarłas na stare śmieci;-)) mówisz ze chłopaki się wczasują??? dobrze im he he
Izka-Podziwiam Kolinabo ja też bym pawiowała dalej jak widziała ha ha ha

Agnieszka nie ma za co;dd

jak tam laseczki przygotowania do szkoły/przedszkola???? ja juz się boja ze Wiki znów bedzie wyć bo raz mówi ze chce isc a za chwilę ze nie:eek:

reklama
Hej

Pinka oby Erysiowi zabki szybko wyszly, oj ja jeszcze pamietam jak Kondzio sie meczyl... tak, urlopuja sie teraz a mnie sie teskni :( ale do niedzieli dam rade, przynajmniej mam teraz okazje porobic troche nadgodzin w pracy
izka mnie tez sie nie chcialo po weekendzie wracac ale przez to ten tydzien mi szybciej mija:tak:

W ogole agencja nam sie w robocie zmienia i troche sie boje, mam nadzieje ze wszystkich zostawia i ze stawek nie pozmieniaja.... a niestety moj M mial juz nieprzyjemnosc pracowac dla tej nowej agencji tyle ze w Preston.... mam nadzieje ze bedzie w porzadku, wydaje mi sie ze to duzo zalezy od ludzi ktorzy w agencji pracuja, Ci co sa teraz to sa ok i mam nadzieje ze zostana....

oki ja juz umalowana i lece zaraz do pracy:)

Witam
Pinka super urodzinki musialy byc:tak:jeszcze raz buziaki przesylam.
Iza ja to mam lenia caly czas,zwlaszcza ostatnio jak wszystko naraz na mnie spada.w przyszlym tyg mam lekarza jakiegos codziennie:baffled:boshhhhhhhhhhh czuje sie jak stara bacia:no:
Wczoraj u nas byl wypadek na wesolym miasteczku...boshhh co sie dzialo :sozk:ile karetek,helikopter,straze,tajniacy:szok:
BBC News - Lincolnshire

Kwiateczek- masakra:cool::szok::crazy: dlatego ja na takie cudeńka nie wsiadam:no: ze strachu:-D:-D jeszcze troszkę to ci młości miną:tak::tak: moze tym razem dziewczynka bedzie:-):-)

Ada- takim razie kciuki mocno zaciśnięte by praca była za taką samą kase:tak::tak:

młody mnie dziś wykonczy nie dość ze tylko raz spał dzis 1,5h to niedawno jak bylismy na spacerku dopiero pod koniec zasnął mówie nawet ok postawię go do ogrodu i pospi.taaaaaaa dupa obudził sie po 10mim:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i biadolił dałam mu znów jesc i dalej biadoli wpakowałam go do wózka woże go jedną ręką od 30min i widze ze powoli ma odjazd:rofl2: oby na dłózej niz 10min:eek: a jeszcze Wiktora ciągle trzaska matko boska:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: kiedys ją uduszę bo nic do niej nie dociera:no::no::no::no: no to się pożaliłam

Witam wszystkie mamy z UK. Jesli mozna to chcialabym sie przylaczyc. Mama jestem od niedawna i caly czas probuje sie ogarnac :-)

Mala-gorzatka, asiulek,
moj mlody jest karmiony cycem i ma dokladnie takie same problemy jak Wy opisujecie. Przeszperalam internet w zdluz i w szerz, pytalam HV i nikt mi nie potrafi nic doradzic oprocz preparatow na kolki i herbatki rumiankowej lub tez stwierdzenia, ze to normalne u noworodkow. Ja mysle, ze to poprostu niedojrzalosc ukladu trawiennego :confused2:

Hej,

Pinka- ciarki mam na plecach jak czytam o tych zebach... wsio przede mna brrrrrr wykoncze sie ! Ja nie wiem czy to normalne ale u Nas przewaznie JUlek jak wstanie o 7am to nie spi caly dzien !!! Wychodze na sparecer o 1pm z nadzieja ze zapadnie w niedzwiedzi sen a Nastka sobie pobiega, ale on tylko przymyka oko na 20-30 min i dalej baluje bez spania np do 5pm... a potem to juz go ciezko obudzic, no chyba ze wsadze go do wody hehehehehe

Kwiateczek- oj nie czuj sie jak stara baba !!!! Laska jestes !!! A z tym okiem to ci powiem ze powaznie mi to wyglada... walcz o te oczy... wazne sa oczy... cos wiem o tym

Malgo000- no wlasnie ta niedojrzalosc ukladu trawiennego polega na tym ze dzieci powinny dostawac gesciejsze mleko, bo to zwykle albo to z piersi jest za zadkie i latwo im sie cofa, powoduje "zgage" a tym samym maluchy zle sie czuja...placza, wymiotuja..koszmar.

U nas tez 4 urodzinki Nastki sie udaly. Chyba bylo nas slychac na calym "osiedlu" Dzieciaki tak szalaly ze uszy nam pekaly, a JUlek spal w najlepsze.... obudzil sie jak sie zrobilo cicho... Nastka z prezentow mega zadowolona... a ja w szoku jakie super te prezety dostala :-)

hejo

Sto lat dla Nastki I Natana!!!!!! z okazji dzisiejszych urodzinek:-D:-D

Gosia- to lekko nie masz mój młody spał do 3 miesiąca od karmienia do karmienia co dla mnie byyło mega szokiem bo Wiki to znów nie spała tak jak Julek:-D:-D
Izka- u nas 100 pytan do to jest co chwilke ja nawet sniadania zjeść spokojnie nie mogę bo ciągle tylko słyszę mama a wiesz???.... i tak w kółko:-D:-D:-D
Malgooo- witaj i rozgośc sie gratuluje synusia;DD

A ja dzis w planach mam zrobienie knedli ze śliwkami i pomorożenie popranie i prasowanie,obiad plus 2 spacery ciekawe czy dam radę:-) jak checi na wszystko brak:eek:

Witam
Ja tez skladam zyczenia Nastusi i Natankowi:-)buziaki.

Kondzio dzis w predszkolu znowu plakal ale od poniedzialku jego kolega bedzie w tym samym pokjoju wiec moze bedzie ok:tak:
Kurcze musze do Lincoln na kontrole jechac i to sama z Kondziem grrrrr

NATANKU - samych dni przepelnionych radoscia

A u nas...katastrofa... dzis dalismy Julkowi spowrotem mleko Aptamil... poniewaz to bezlaktozowe tez bylo rzadkie i mu sie nie cofalo, nie ulewalo, byl spokojny, pogodny...zrobilismy powrot do Aptamil... dodatkowo jak po tygodniu dawania tego bezlaktozowego zobaczylam jak Julek nadal sie meczy z kupa, a dzis az plakal jak kupa szla...polecialam po Aptamil... iiiiii.... juz po drugim karmieniu katastrofa.... ulewa sie okropnie, jest placzliwy jak wtedy, niespokojny i biedaczek nie moze spac tak go tam swidruje.... no wiec idziemy na antyrefluksowe jeszcze raz.

reklama
witam porannie

mlody własnie padł wiki wcina śniadanko ja dopijam kawę i zabieram sie za pieczenie ciasta bo mam zamówienie na jutro:-p

dziś babka dzwoniła ze Wikunia juz w poniedziałek idzie do przedszkola:tak: zaczyna od 8:50 do 11:20 mam nadzieje ze nie bedzie zadnej afery i młoda nie będzie wyc....trzymajcie kciuki:-D

Gosia- biedny Julek ja bym na twoim moiejscu nie zmieniała juz mu mlek tylko została przy tym lactoze free to ze mu się ulewa ma prawo ale lepiej chyba niz uleje jak ma sie zwijac i wyć z bólu.....

Do góry