reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Michaga dzieki za przepisy :)
No to mnie przekonalas jutro gotujemy rybke, ale mam pytanko ta pietruszka to tutejsze parsnip, bo naszej typowej pietruchy nie znalazlam :(

Moja Lily jest na cysiu a od ok. 2ch mies daje jej sztuczne mleko, bo nie mam juz pokarmu jak wczesniej, zaczela sie budzic w nocy strasznie i wydaje mi sie ze to GLOD !!! :)

Sama nie wiem juz zeby,swedzenia, glod moze 3 w 1 ???

Parsnip to pietruszka, Ja dorzucam tez bardzo drobno pokrojona natke pietruszki albo koperek do ugniecionych ziemniaczkow. Zawsze to inny smak i zdrowo:-).
Polecam tez makaronik z BOOTS z serii Annabell cos tam, cos tam...takie malutenkie gwiazdeczki ktore sa bezglutenowe. Ja je daje Michasi z utartymi owocami (jablko, gruszka, kiwi, truskawka i banan). Baaardzo ten zestaw lubi.
Dobre sa tez malusienkie kanapeczki z maselkiem i avocado.

No i KAMA...Twoja podpowiedz w sprawie krupniku to strzal w dziesiatke...jedyna zupa jaka Michalina je ze smakiem!!!:-)

reklama
Witam:tak::-D

Ja mam dzisiaj super dzien.Pamietacie jak pisalam wam ze siostra jest w ciazy:confused::-D.Otorz dzisiejszego dnia o godz.9:40 urodzila chlopczyka.Wazy 3,700 i mierzy 51cm.Z tego co szwagier mi powiedzial to porod trwal 20 minut:szok::szok:.Mialam cicha nadzieje ,ze urodzi dziewczynke bo do konca nie bylo wiadomo co bedzie.No ale wazne ze zdrowe.Ciekawe tylko czy na tym sie skonczy,bo ma teraz 4 chlopakow i jedna dziewczynke:szok::-D:tak:.

A oto zdjecie naszego nowego czlonka rodziny Pawelka:-D

Dobry wieczor !!!!

Juz jestesmy w Londynie ! Nadlecialysmy w poniedzialek :-) Nastunia byla WZOROWA w samolocie !!! Powiem szczerze ze bardzo sie denerwowalam gdzies gleboko jak ona to wszytsko zniesie ale robilam obra mine bo nie chcialm zeby mala wyczula moje obawy.
Zgodnie z mamuskowymi zaleceniami...szybko uszykowalam mleko dla malej na start saolotu aby jej uszka nie dokuczaly...a Nastusia jak poczula jak samolot staruje a mame wciska w siedzenie :-D od razu zamkenla oczy i pieknie przespala nam pierwsza godzine lotu :-) Potem byla zabawa, troszke patrzyla przez okienko..potem zajadala deserek, znowu troszke sie pobawila.... a gdy zbizalo sie ladowanie ja znowu przygotowalam swieze mleczko, zapielam pasy, ulozylam Nastke do butelki a ona znow zasnela :-D

Tatus tak sie stesknil za corcia ze mamy nie zauwazyl :-D Oczywiscie mialam juz "opikunke do dziecka do konca dnia" :tak:

PINKA - mala jest rozkoszniutka ! Wkleje wkrotce Nastke ale musze zgrac foty a co z tym sie wjaze znalezc troszke czasu na to. Tunczyka tez malej nie podaje :-p co kraj to obyczaj. Powiem Ci ze mam dwie pozycje ang kuchni dla maluszkow...i jeszcze tunczyka nie ma dla naszych perelek :confused:Ucaluj mala ode mnie i Nastki

Widze ze papusiu dla maluszkow jest na topie - tak dalej mamuski :tak:

Lece, sorki ze kazdej nie odpisze ale za kilka dni postaram sie "wrocic"

KAMA83 - GRATULACJE!!!:-) Sliczny bobasek...pamietasz jak Twoj Dominik byl w takim wieku? ... Trudno sobie przypomniec, no nie?:confused:Czas zapitala jak nic!!!!!!!!!:-):tak:

Mala-gorzatka28 - masz za soba to co ja za 2 tygodnie bede miec...lot samolotem!:no: Boje sie jak diabli, bo moja Michasia nie pije z butelki ani z dziubka tylko z otwartego kubeczka wiec nie wiem jak zalatwie sprawe z zatkanymi uszkami przy starcie i ladowaniu...cycusia bede musiala wyciagac...ale jak skoro bedziemy przypasane????????????:shocked2::-(

malagorzatka super ze Nastka przespala lot,a tak sie martwilas:-)A czy przed przyjazdem do PL wyrabialas sobie karty uprawniajace do leczenia za granica?Jesli tak to wiesz jak to sie zalatwia?

Witam drogie mamuski...

Tak sobie czytam i zaczynam sie bac bo przed nami lot do dziadkow w polowie kwietnia, widze zy Wy tez bez tatkow latacie :)

A myslalam ze bede sama :-)

Ja bardziej stresuje sie tym ze musze sama z mala dojechac do londynu, pociagiem na gatwick z przesiadka, mam nadzieje ze damy rade z wozkiem i waliza ....

A jezeli chodzi o karte EHIC czyli European Health Insurance Card to wklejam link gdzie mozna wypelnic aplikacje , wszystko szybko i sprawnie, tylko droga elektroniczna i karta tez jakos szybko jest wydawana.

Pozdrawiam

Lily dziekuje bardzo za linka:-)A co do samotnych lotow to mnie tez to czeka,bede leciala z dwojka dzieciaczkow,ale synek to juz prawie mezczyzna i licze na jego pomoc:-)

Gabids - link do karty juz masz. Mi przyslali karty w ciagu tygodnia jak sie nie myle a myslalam ze to zajmie dluzsza "chwilke".
Spokojnie mozna sie z ta karta zarejestrowac w panstwowej przychodni i isc z byle czym, nawet na mierzenie, wazenie. Ja tylko myslalam ze uprawnia mnie to w naglych przypadkach ale lerarka w panstwowej przychodni powiedziala ze z takim maluchem to mozna zawsze bo tak naprawde nigdy nie wiadomo co mu moze byc wiec i tak przyjma i tak.

Michaga - ja juz ten stres mam za soba ale juz mysle o locie wakacyjnym. Mala bedzie miala prawie roczek wiec pewnie nie bedzie chciala siedziec bo tupanie nozkami bedzie bardziej interesujace niz siedzenie;-)
Jesli chodzi o pasy, to Michalinka bedzie miala osobny pas przymocowany do Twojego. No a jesli chodzi o uszka, to zalezy od maluszka, mojej chyba nic nie dokuczalo jak spala :tak:ale przezorny zawsze ubezpieczony. Ale jak wyczujesz ze mala chetna jest na mleczko to dyskretnie cycuszka "chyc" i juz. A jak lot jest niepelny to popros zeby babeczka posadzila cie w jakims wolnym rzedzie My tak zrobilysmy) A jak malutka bedzie marudna to posadzisz ja na fotelu obok :tak:
Oczywiscie wez zabawki...bez apelacyjnie ! cos do jedzenia - ale to tez zalezy od lini lotniczych bo nie kazda pozwala brac wiec musisz sie dowiedziec.

No to teraz lecimy na spacerek ,pozdroweczka cioteczki !

reklama
dziewczyny bardzo Wam dziękujemy za wszystkie miłe życzenia piękne obrazeczki i karteczki w dniu Emi urodzinek :-) bardzo mi miło choć dopiero teraz je zobaczyłam
u nas z netem tak sobie raz na jakiś czas i to na chwile wiec niestety nie jestem na bieżąco ale to mam nadzieje sie niebawem zmieni POZDRAWIAMY WAS WSZYSTKIE SERDECZNIE MIłEGO DNIA :tak:

Do góry