reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Zazwyczaj cos tam zawsze potrzebuja i trzeba dosylac dokumenty.Jedni czekaja miesiac a inni nawet 6:szok:

reklama
Wydrukuj i wyslij poczta. Ja czekalam ok.3 tygodni ale nie ma reguly. Platnosci wyrownuja do 3 miesiecy wstecz od otrzymania formularzy. Gabids ma racje ze czasami nekaja czlowieka dodatkowymi pytaniami ale jesli wypelnisz wszystko z detalami to nie powinni sie czepiac...!
Ogolnie mowiac to maja tam maly burdelik i moim znajomym np. zgubili akt urodzenia dzieciuszka i zwalili wine na poczte...ale kto to zgadnie kto byl winny!
Postaraj sie szybciutko to wyslac bo bez CHB nie ma szans na inne benefity. No i walczer na £250 od krolowej Eli czeka na Was... :):):)
Buziaki...bigos mi sie przypala... :(:(:(!!!

no to jednak trzeba bedzie dzwonic po te formularze bo ja drukarki nie mam:-( tylko laptopa,a o co chodzi z tym walczerem bo ja mam 3 dzieci to na kazde dostane?

Witajcie dziewczyny....
ja sobie w domku z moim maluchem siedzę i z tatusioem przez skype rozmawiamy....nie jest źle!
Faktycznie z tymi mieszkaniami różnie jest, może i nam uda się znaleźć coś nie drogiego i nie zbyt maluśkiego....ale już w sumie mi aż tak nie zależy, fakt najważniejsze to zeby być razem. :)
Widzę ze zaczęłyście tematy zasiłków...ja właśnie ostatnio się zastanawiałam jak to wygląda.
Ja jestem w tej chwili na urlopie wychowawczym płatnym. Mój mały jest po operacji serduszka i tu w PL mogłabym ten wychowawczy pobierać do 3 roku życia z powodu jego choroby. Ale skoro wyjedziemy to będziemy rezygnować i postaramy się o świadczenia tam. Czuję ze to będzie niezła przeprawa....komletnie nie wiem o czym dokładnie mówicie i co komu jest przyznawane heheh
Ale jestem ciekawa jak będzie wyglądała sprawa mojego Filipka....bo my tu w PL dostajemy na niego tzw. Zasiłek pielęgnacyjny i rehabilitacyjny w kwocie 150 zł miesięcznie. Czy wiecie może jak jest tam z czymś takim, czy nasz polski papierek o przyznaniu jemu niepełnosprawnośi (z powodu teg chorego serduszka) tam będzie ważny???....hmmm....albo czy będziemy musieli tam iść też na komisje...???
Oj...rozpisałam sie.....Jeśli ktoś wie to dziękuję za podpowiedź, pozdrawiam
Magda i Filipek :))

witajcie babeczki
wczoraj byłam z mała w GP jak juz wczesniej pisałam po zmiane mleka szałam i sprawdzic wage wiec mała wazy tylko 6720:szok: strasznie mało na to co zjada ale w siatce centylowe sie jeszcze miesci,podobno jest bardzo ruchliwa i ma dobre spalanie wiec otyłosc jej nie grozi hi hi:-) tak jak mamie,pozatym jest bardzo silna a to za tata ha ha:-D mleka nam nie zmienili bo Enfamilu LF nie ma 2-ki kazała abym, dziecku podawała juz tunczyka i te ich obrzydliwe pasty:-p:-p to ja wielkie oczy zrobiłam:szok: i powiedziałam ze sama moze to jesc moje dziecko tego napewno nie dostanie bo równie dobrze pizze moge jej podac lub innego fastfuda zdziwiła sie i powiedziała ze w takim razie umówi na sdo szpitala do pediatyr 26 marca a 27 w nocy lecimy do polski wiec przed wylotem jeszcze sie wkurze pewnie :wściekła/y: ciekawe co kolejny madry mi powie brrrrrrrrrrrrr

kiedys bodajrze Goska prosiła abym wkleiła zdjecie malutkie i jej perełek nareszcie udało mi sie zrobic wiec wkleajm

Wszytkie stare baby z forum gdzie wy sie podziewacie co???????????? emigracja jakas była............a ja o tym nie wiem???:-)

buzka

pinka corcia sliczniusia:-) i jak pokazuje te swoje perelki.
A co do zalecen zywieniowych tej lekarki to jestem zdziwiona.Czy chodzilo jej o tunczyka z puszki i takie cos do smarowania pieczywa bog wie z czego?Nie no szok.:szok:
madzia na poczatku nam tez trudno bylo ogarnac temat zasikow i przez rok o nic sie nie staralismy.Ale to nie jest trudne i dziewczyny napewno pomoga.Jak cos to pytaj.A co do zasilku pielegnacyjnego to nie wiem,ale napewno cos takiego tu maja i napewno to bedzie wiecej niz 150zl.:-)

gabdis- dokładnie takiego tunczyka z puszki zmiksowac i podac z sosem juz nazwy tego sosu nie pamietam:confused: te dzieciaki niestety tak tu jedza;-)

kobitki moze macie jakies własne przepisy na obiadki:confused: bo moja mała to słoiczków ni bardzo:no: a ja juz pomysłow nie mam................

pinka moja mala uwielbia slodkiego ziemniaczka z mieskiem,albo buternutsquash.Lubi buraczki z ziemniakami i wolowinka,cukinie z soczewica.Albo budyn z mleka modyfikowanego i maki ziemniaczanej.

reklama
Dziewczyny wiecie jak wyglada tutejsza odzywka do wlosow Wax.Uzywalam w polsce i teraz mi jej brakuje,a wiem ze jest angielska to powinna tu byc.

Do góry