No wlasnie tutaj w Anglii wiele osob sie dziwi, ze ja jestem muzulmanka, bedac Polka jednoczesnie. ale twoj maz slyszal na 100%o TAtarach polskich!NAwet odwiedzal nasza strone, a przeciez w Polsce wielu Tatarow wyznaje Islam, wprawdzie, jak ja to mowie ten zmodyfikowany, niestety, a le to wlasnie dzieki nim ten Islam w Polsce przetrwal, i dlatego tez jestem muzulmanka. A mowilas, ze jestemTAtarka?ja od dziada, pradziad!!!i nawet wygladam jak TAtatrka!!TZn, skosne oczy, wystajace kosci policzkowe....itp.itd.
A jesli chodzo o Hijab, to podaje Ci numerki rozdzialow, sur, gdzie jest na ten temat, ale tam jest tylko napisane o "ozdobach", z rezta sama przeczytasz, a w sunnie jest dokladnie wytlumaczone, co dokladnie mamy zakrywac
A wiec:
Sura 33, wers 59
Sura 24, wers 31
Sura 33, wers 33
A tutaj HAdis:
Abu Dawuud przekazuje, ze Aiszah, niech Allah sie z niej raduje, powiedziala:"Asma, corka Abu Bakra (RAA)przyszla zobaczyc Wyslannika Allaha PzN ubrana w cienka sukienke, Wyslannik Allaha PzN odwrocil sie od niej i powiedzial: Asma, kiedy kobieta osiagnie wiek dojrzalosci plciowej, zadna czesc jej ciala nie powinna byc ogladana, za wyjatkiem tego i tego-i wskazal twarz i rece".
Wiesz, ja chce powiedziec, tzn moje zdanie jest takie, ze jak juz wiara w Allah w sercu jest tak duza, to sie chce wszystko zrobic, co tylko Allah nakazuje. TA sila wiary, ten Iman, tak naprawde potrzebuje dojrzewania. To nie ma tak, ze raz dwa trzy i juz jestem najwsapanialsza muzulmanka, muzulmaninem na swiecie. To Allah decyduje, czy bedziemy isc Jego droga, czy nie. Dla mnie to dojscie do praktykowania zajelo dobrych kilka jak nie kilkanascie lat!!!!JAk zaczelam praktykowac, to rok miz zajelo, zeby zrozumiec, ze ja chce byc CALKOWICIE poddana Allahowi i chce sie zakryc, chce nosic pelny hijab, chocby nie wiem co.
Ale najwazniejsze jest spelnic 5filarow Islamu i uwazam, ze jak sie juz dojdzie do tego, ze sie te filary spelnia, czy wykonuje, to nie sily, zeby taki czlowiek nie chcial wiecej. Ale to moje skromne zdanie.
No i ciesze sie, ze "drazysz"temat. Bo wiedza jest najwazniejsza.
I prosze o wybaczenie, jezeli napisalam cos niezgodnego z prawda!!!
Pozdrawiam!!!!
aha!! Pozdrow meza!
A swoja droga, jak on sie dowiedzial, ze ma tatarska krew?Wow!!!