reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z tatusiami z turcji

dzięki Karolcia , za rade , ale hmmm pracując po 12 h an dobę od pon. do pią. ciężko coś w urzedach załatwić , wiec szukam po internecie dopytuje itp . , ale dam sobie rade , ma tam rodzine więc zawsze ktoś coś morze mu podesłać jak by co , no i w konsulacie pewnie też coś się da ewentualnie załatwić , zresztą on też ma sie starać i wiedzieć co mu potrzebne , jeśli che tu przyjechac , puki co moze sie okazać że to odległy jeszcze temat , wciąż czeka na zaproszenie i jeszcze nie ma , zanim potem złoży o wize oj troche czsu upłynie , zobaczymy jak to bedzie , Krolcia a ja życze szybkiego finiszu remontu bow iem jakie to męczące na dłuższa mete i miłej pracy .............miłego dnia dziewczyny dla wszystkich

reklama
Gosia główka do góry- na poczatku jest ciężko ale potem pójdzie gładko. Nie pamiętam dokładnie, ale mnie się wydaje , że Ali nie okazywał się żadnym polskim aktem małżeństwa w Ankarze. Nie wiem jacy są urzędnicy w Stambule. Żadnego zaświadczenia o pracy tez nie miał Ali przy sobie. Jestem zaskoczona jak bardzo zmieniła się na gorsze procedura z wizami :szok: A akt małżeństwa polski to ja od razu w tym samym dniu dostałąm do ręki- i płaciłam 25 zł. Jestem naprawdę w szoku.
Tłumacze biora dużo- w szczególności przysięgli no i z takich orientalnych języków. Ja mam znajoma ,która nam taniej liczy.
Co do zaproszenia Gosia to nie dasz rady na siebie tego wziąć- nie dadzą ci bez zatrudnienia. Musi to załatwic ktoś z twojej rodziny- mama, tata. Alemu moja mama załatwiałz, potrzebny był papier o zatrudnienu, fiszka z wynagrodzeniem i akt własności mieszkania. Nie wiem czy teraz sie cos w tej kwestii zmieniło. Idż zaraz po przyjeżdzie i się dowiedz osobiscie.
Tayfun niech sie lepiej stara o ta polska wizę w Ankarze.

Gosia, po pierwsze zalatwiaj wszystko w Ankarze. Po drugie o jaka wize sie staracie dla Tayfuna? Troche sie pogubilam w tej papierkowej gmatwaninie, mnie nic podobnego nie spotkalo. Ja zalatwialam umiejscowienie aktu malzenstwa przez konsulat, tlumaczenia tez, nie pamietam juz ile to trwalo, ale robilam to dopiero w tym roku, jakos wczesniej nie przyszlo mi do glowy ze cos takiego musze zrobic:zawstydzona/y:. Rok wczesniej staralismy sie o wize turystyczna dla Murata i dostal ja na podstwie tureckiego aktu malzenstwa, bo polskiego jeszcze wtedy nie mielismy. Byc moze przepisy sie zmienily, ale dla mnie wszystkie papierkowe sprawy przebiegaly bezproblemowo, a wszystko za wyjatkiem dowodu (ktorego notabene nie udalo mi sie zalatwic w Polsce:wściekła/y:) zalatwialam przez ambasade.

Niestety i tym razem nie poszło.Jednak najprostszym sposobem jest wpisanie w wyszukiwarkę Google tytułu To z miłości siostro i wszystko jest o.k.
Pozdrawiam

Pani Bemol szukam art. jak znajde przeczytam . Gosia słonko już ci mówiłam to prstrze niz ci sie wydaje tylko sie nie denerwój i móiłam tylko Ankara nie stambył to głupole tam siedza , do Ankary wysyłam meila i mi grzecznie odpisuja na każde pytanie moje , tam też jest fajny konsul który chce pomagac i pomaga , ty masz dobrze masz mame a mama ma sprawy rozwiązane , dochód i mieszkanie , dacie rade i to powiem ci wiecej szybko do grudnia załątwicie wszytko , jesli chesz wiecej informacji pisz ja ci powiem , wysłąłąm ci druki aktualne zaproszenia , mam wszystko i informacje też i stronke konsula w Ankarze i tam jest meil , odpowie ci na kazde pytanie i pomoze ci jak by co nie denerwój sie dziewczyno

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry