reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z tatusiami z turcji

Twoj maz mial szczescie, ze znalazl taka prace, moj to szkoda gadac...
Czesto jezdzicie do Turcji? Ja bylam z malym w styczniu... pojechal i od razu przestawil sie na turecki, bylam zdziwiona, bo jak przeprowadzilismy sie do Polski to troche trwalo zanim zaczal "normalnie" rozmawiac z moimi rodzicami hehe...

reklama
Witam Was serdecznie!
Tak jakoś się potoczyło, że ja również mam męża Turka i powiem wam szczerze, że nie zamieniłabym go nawet na najlepszego Polaka. Właśnie czekamy z niecierpliwością aż nasz "mixuś" przyjdzie na świat ! Już nie mogę się doczekać lipca! Mój mąż jak narazie ma przykre doświadczenia z Polską, a właściwie z polakami :-(!!! Przez nietolerancję i rasizm strasznie zraził się do Polaków! Stara się być zawsze pogodnym ale widzę, że w środku się dręczy i już nie chodzi do pracy z taką przyjemnością jak na początku! Może jak Fatih przyjdzie na świat to mu poprawi humor:confused:. Fajnie słyszeć,że waszym mężulkom idzie dobrze!

Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny!
Gagusia_30 gdzie mieszkacie jesli mozna wiedziec? Moj maz ma z Polakami podobne doswiadczenia co Twoj. Czasem czuje wyrzuty sumienia, ze go tu za soba "przyciagnelam" :-(

ale Wam fajnie Dziewczyny - mieszkacie w Polsce:-) Tez tak bym chciala, tyle, ze jest we mnie obawa o podobne wyrzuty sumienia, jakie Toba Kelebek targaja:-(...

Wiem, jakie sa obiegowe opinie na temat Turkow w Polsce i nie chcialabym, aby Ahmet mial z tego typu komentarzami do czynienia:no:. Chcialaoby sie wierzyc, ze tego rodzaju zachowania prezentuja ludzie malo obyci, niewyksztalceni, ale niestety to nie jest prawda. nawet Ci, po ktorych spodziewc by sie mozna akceptacji i braku generalizowania, potrafia zranic do zywego:baffled:. A na postepy w tej sferze pewnie trzeba bedzie jeszcze dlugo czekac...

Mam nadzieje, ze Wam sie w Polsce ulozy i ze na Waszej drodze pojawia sie zyczliwi ludzie, dla ktorych pochodzenie nie jest miara wartosci czlowieka:happy2: - trzymam kciuki - pozdr;-)

Witam Kelebek! Mieszkamy jakieś 90 kilometrów od Wrocławia w małym miasteczku. Jak mój mąż zobaczył moją "rodzinną wioskę" to się lekko przestraszył i spytał jak ja mogłam tyle lat tu mieszkać:-D, gdyż on sam pochodzi z Istambułu! No cóż jakbym miała wybierać to pewnie byłabym teraz na Wyspach Kanaryjskich;-), na szczęście już się przyzwyczaił! Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
hehehe... to mi przypomnialo mojego meza... jak przyjechalismy do Sopotu to jego reakcja byla podobna :-) Moj pochodzi z İzmiru, no ale powoli powoli przyzwyczaja sie do zycia "na wsi" ;-):-D

reklama
Bylam, bylam - juz 3 razy i jade kolejny, tylko nie wiem jeszcze, czy do Izmiru, czy Istanbulu:tak:

A z tym poznaniem, to taka "naukowo - romntyczna" historyjka... buahaha Zartuje oczywiscie:-D! Spotkalismy sie w Grecji, na Kracie - Mediterranean Agronomic Institute of Chania - urocze miejsce:-p... On "robil" tam magisterke, a ja pojechalam na polroczna wymiane studencka "Erasmus". No i tak trwamy juz razem od ponad 4 lat, niestety wiecej na odleglosc, niz razem:-(...

A z Wami jak to bylo? - i jak doszlo do przeprowadzki? nie podobalo Ci sie w Izmirze:sorry:? buzka​

Do góry