reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Radomia :-)

w sobote w koncu jedziemy do mojej mamy. oj, dlugo sie nie widzielismy ze wszystkimi:-(kazdy steskniony:-(. nawet wczoraj Jultika mowi tak: dalam jej picu w innym kubku niz zwykle, bo jej byl brudny. niunia mowi: oo, baba
ja: co baba? babcia Jasia pila w tym kubku?
Julitka: taaak, kocham, pyjedzie?:-)
ale słodkie:sorry2:

reklama
No i mamy weekend.
Trochę tu u nas cicho.
Ja się opuściłam bo każdą wolną chwilę spędzałam z siostrą, bo przyjechała na szkolenie do Jedlni Letnisko, a następna okazja do spotkania może być dopiero w grudniu.
Antoś już umie chodzić w bucikach, a obawiałam się że jak mu je założę to nie będzie chciał chodzić. Sęk w tym , że odkąd jest bardziej mobilny, nie mogę za nim nadążyć, i jak tylko posprzątam w jednym miejscu, to natychmiast broi w innym. Dziś zostawiłam na chwilę otwartą łazienkę, przychodzę a tu szuflada z golarką i depilatorem opróżniona. Przy okazji znalazł się czepek do farbowania włosów ;-)
donkat a co to za okazja, że spotykacie się wszyscy? a Julitka słodziutka, i jak tu nie przytulić takiej "przylepki" :-)
justa _82 to chyba jakoś niedługo powinniście dostać to mieszkanie? Bo z tego co pamiętam, to obiecane było po wakacjach.

A ja jutro znów idę na nockę i pewnie pół niedzieli będę spała. Zaczynam się coraz bardziej zastanawiać czy nie spróbować podać Antkowi mleka modyfikowanego. Dziś pierwszy raz sama piłam mleko, a od dwóch tygodni jem jogurt i serek wiejski i nic się nie dzieje. A jak tak go zostawiam z M to może byłby mniejszy kłopot gdyby mógł i polubił butlę kiedy mnie nie ma.

Antoś już umie chodzić w bucikach, a obawiałam się że jak mu je założę to nie będzie chciał chodzić. Sęk w tym , że odkąd jest bardziej mobilny, nie mogę za nim nadążyć, i jak tylko posprzątam w jednym miejscu, to natychmiast broi w innym. Dziś zostawiłam na chwilę otwartą łazienkę, przychodzę a tu szuflada z golarką i depilatorem opróżniona. Przy okazji znalazł się czepek do farbowania włosów ;-)

takie uroki chodzacego szkraba:-D

donkat a co to za okazja, że spotykacie się wszyscy? a Julitka słodziutka, i jak tu nie przytulić takiej "przylepki" :-)

zadna okazja, tylko zazwyczaj spotykamy sie co 2tyg. teraz byla dluzsza przerwa ze wzgledu an moje studia i potem tez nie ebdzie okazji, tym bardziej, z emoja siostra tez sie dokszkala. dlatego tak wazne jest,zebysmy sie teraz zobaczyli.
w koncu przyjezdzaja do nas, a mama zostanie kilka dni:-)

A ja jutro znów idę na nockę i pewnie pół niedzieli będę spała. Zaczynam się coraz bardziej zastanawiać czy nie spróbować podać Antkowi mleka modyfikowanego. Dziś pierwszy raz sama piłam mleko, a od dwóch tygodni jem jogurt i serek wiejski i nic się nie dzieje. A jak tak go zostawiam z M to może byłby mniejszy kłopot gdyby mógł i polubił butlę kiedy mnie nie ma

jesli juz, to zacznij od HA-antyalergicznego, powino byc lagodnijesze
...

Justa, Szpeigu z Krainy Deszczowcow, jak na to wpadlas?
ja nie wczytywalam sie nigdy w te durne hasla, bo tez nigdy nie mialam zamiaru pozbywac sie sledzika. nie uzywam go, ale mi nie przeszkadza i smiesza mnie te batalie o usuniecie go:eek:

Dziewczyny ja na moment...

Większość wkleja takie tam łańcuszki na naszej klasie typu : " J3273M-D38113M <-- Wklej cala ta wiadomosc, razem z tym kodem na sledzika, a on zniknie NATYCHMIAST! Potwierdzone przez administratora portalu Nasza-Klasa.pl J3273M-D38113M <-- Wklej cala ta wiadomosc, razem z tym kodem na sledzika, a on zniknie "

Czy wy czytacie dokładnie co tam jest napisane? Chyba nie...
Z ciągu cyfr i literek , który robi niby za jakiś kod wyłania sie napis : JESTEM DEBILEM ... Ktoś ma niezły ubaw z naiwnych, wklejających, kopiujących osób...

Sorki, musiałam to napisać...
no słyszałam o tym choc sama sie nie wczytywałam... raz wkleiłam i jak sie skapnełam że nei działa poszukałam innego sposobu.mnie w odróznieniu od donkat strasznie wnerwiał ten cały sledzik a glównie to, że nie dając wyboru narzucili go wszystkim jak leci:wściekła/y:no i sie go pozbyłam na całko;-):-)

dziewczynki a co to za piknik rodzinny był wczoraj w parku na Gołębiowie? Zajechałam, bo dzieci nalegały a tu kapela , ludziki sie zbierają... A , że nadeszły chmury i zrobił sie okropny ziąb ruszyliśmy w te pędy do domu. :confused2:

ja nie mam pojecia:no::no:
pewnie filwinka bedzie zorientowana;-)

Justa, teraz maja byc ciuszki w fajnych cenach w Biedronce. sciagnij sobie ich gazetke i zobacz.
na body nie zwracalam uwagi, bo nas juz nie dotycza:no:

Oj ja to ostatnio nie wiem na jakim świecie żyję. W niedzielę spałam do 15 a jak wstałam do M pojechał na ryby. I tyle miałam z niedzieli.
O bodziakach dowiaduję się o Was. A może któraś z Was wie też gdzie są Pampersy w promocji? Bo coś nam Dady którąś już noc z kolei przeciekają.
No właśnie co do pieluszek to zauważyłam, że 5 Pampersa zrobiły się za duże, odkąd Antośkowi z ud ubyło oponek :-) teraz spróbuję kupić mniejsze, zawsze to parę pieluszek w paczce więcej ;-)
donkat nie zapisała się na Skarby Urody, a reszta? bo ja tak. Na niedzielę zapisałam się na dwie konsultacje. W tym tygodniu nie idę na wesele to raczej nie zaśpię :-)
donkat pozwoliłam sobie pokazać Julitki kotka na naszej klasie :-)
Ja też coś tam raz wkleiłam na śledzika, ale później dałam spokój i nadal mnie wkurza.
O, jeszcze mam pytanie. W jakiej formie, prócz gotowanego do obiadku dawałyście maluchom jajka, kiedy jeszcze nie jadły kanapek? Bo Antek już powinien codziennie jeść ale coś nie bardzo mam pomysł na formę.

reklama
donkat nie zapisała się na Skarby Urody, a reszta? bo ja tak. Na niedzielę zapisałam się na dwie konsultacje. W tym tygodniu nie idę na wesele to raczej nie zaśpię :-)

fajnie Ci, ja zaluje, z enie moge. przydalaby mi sie propfeslonalan porada odnosnie wlosow

donkat pozwoliłam sobie pokazać Julitki kotka na naszej klasie :-)

widzialam, tylko przelotem i nawet nie zdayzlam skomentowac, apotem zaponialam:szok::zawstydzona/y:
Julitka patrzyla z zachwytem na jej kawalek podworka, slonia no i oczywiscie "kikusia":-D:-D

jak znajdziejsz kiedys chwilke, to moge prosic oz djeica niunka?;-)

O, jeszcze mam pytanie. W jakiej formie, prócz gotowanego do obiadku dawałyście maluchom jajka, kiedy jeszcze nie jadły kanapek? Bo Antek już powinien codziennie jeść ale coś nie bardzo mam pomysł na formę.

ja gotowalam na twardo i podawalam lyzeczka. nie gotowalam na parze i nie dodawalam do zupy, jak niektorzy robia

jakie zelazo Antos bierze?

bylismy u mamu i Wiktorek (3m-ce starszy od niunki) jest sporo nizszy od Julitki. wczensiej przez dluzszy czas byli rowni. tez pomyslalam, czy moze to wina anemii, ale nawet sie nie odzywalam, bo moja bratwoa jest najmadrzejsza i tak mnie nie poslucha, a pomysli, ze szukam dziury w calym

napadlo mnie obzarstwo i to slodkiego:szok::szok::szok::szok:

Do góry