reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Radomia :-)

Hej hej radomskie mamusie dlaczego już nie piszecie na forum.Ja jestem tu nowa i bardzo bym chciała "pogadać".Jak wcześniej pisałam Mieszkam na Ustroniu ul Cisowa.Mam 29 lat i 7 grudnia 2007r oczekuje pojawienia się pO tej stronie brzuszka naszego długo wyczekiwanego Kubusia.Wpraszam się na Waszą umówioną majówkę.
Droga Anetko także z Ustronia Jeżeli będziesz rodzić na Józefowie to może spotkamy się na porodówce?
Pozdrawiam Was wszystkie bardzo gorąco a szczególnie Sylkę K.

reklama
Witaj Dorotka.1
No wreszcie się doczekałam jakiegoś odzewu.
Pozdrawiam Cię gorąco i życzę pociechy z dzidzi.

Witaj Dorotko!
No cóż wygląda na to,że chyba nikt nie ma ochoty się do nas przyłączyć.Najwyrazniej mamuśki są zajęte pociechami lub zapadły w sen zimowy.A jak maleństwo?Grzeczniutkie?
Dorotko mam do Ciebie pytanie.Który szpital polecasz na poród.Ja chodzę do dr Wróblewskiego,a on jest z Tochtermana.Z kolei położna ze szkoły rodzenia jest z Józefowa.Słyszałam,że na Józefowie są lepsze warunki.Ale porodówkę na Tochter.ostatnio wyremontowali i jest tam ponoć lepsza opieka położnych.Tylko ten gronkowiec o którym się ciągle mówi.Napisz proszę co Ty o tym myślisz-masz już to za sobą.
Wczoraj byłam na wizycie i dostałam już skierowanie do szpitala.Mam się zgłosić 30.11.,a nie jak prognozował wcześniej7.12.Podobno w moim brzuszku wszystko jest już gotowe i na 90%poród będzię wcześniej.Tak więc pakuję torbę i zbieram się powoli(tylko nie wiem gdzie).Pozdrawiam gorąco całą rodzinke i życzę duuużo ciepełka.))))))

Cześc Sewa!
Wiesz mam nadzieję,że któraś z mam się jeszcze włączy do pogaduch.Przez te 2tyg czekania na dzidzię fajnie byłoby dzielić się z kimś doświadczeniami.To dużo daje a ja jestem zupełnie zielona.
A może Ty doradzisz mi coś w kwesti wyboru szpitala Józefow czy Tochtermana.
Pozdrawiam całą rodzinkę.Papa.

Sewa!
Dzięki słoneczko za informacje i radę.Powiem Ci,Ze wcale mi nie namieszałaś w głowie.Wręcz przeciwnie-widzę jasność.Myślę,że masz rację i chyba lepiej rodzić tam gdzie się ma lekarza.Wróblewski kazał mi się zgłosić na oddział 26 lub 30.11 bo wtedy jest na dyżurze.Mam nadzieję,że mnie nie oleje.
Ale masz rację z tym,że co ma być to i tak będzie.Jednak szczęściu można trochę pomóc.
Jak do tej pory akcja porodowa nie robiła na mnie większego wrażenia to teraz zaczynam odczuwać coraz większy strach.Jeszcze tylko 2tyg,a może nawet nie.To dziwne ale jednocześnie cieszę się i niemogę się doczekać.Jakaś jestem zakręcona.
Mam tylko nadzieję że wszystko będzie dobrze i bączek urodzi się zdrów jak rybka.A każdy ból da się przecież wytrzymać(tak sobie powtarzam-nawet działa)Pozdrawiam Cię gorąco narka pa.)))))

reklama
Witaj Dorotko!
No cóż wygląda na to,że chyba nikt nie ma ochoty się do nas przyłączyć.Najwyrazniej mamuśki są zajęte pociechami lub zapadły w sen zimowy.A jak maleństwo?Grzeczniutkie?
Dorotko mam do Ciebie pytanie.Który szpital polecasz na poród.Ja chodzę do dr Wróblewskiego,a on jest z Tochtermana.Z kolei położna ze szkoły rodzenia jest z Józefowa.Słyszałam,że na Józefowie są lepsze warunki.Ale porodówkę na Tochter.ostatnio wyremontowali i jest tam ponoć lepsza opieka położnych.Tylko ten gronkowiec o którym się ciągle mówi.Napisz proszę co Ty o tym myślisz-masz już to za sobą.
Wczoraj byłam na wizycie i dostałam już skierowanie do szpitala.Mam się zgłosić 30.11.,a nie jak prognozował wcześniej7.12.Podobno w moim brzuszku wszystko jest już gotowe i na 90%poród będzię wcześniej.Tak więc pakuję torbę i zbieram się powoli(tylko nie wiem gdzie).Pozdrawiam gorąco całą rodzinke i życzę duuużo ciepełka.))))))

moje zdanie osobiscie jest takie ze lepiej mimo wszystko rodzic tam gdzie Twoj lekarz prowadzący pracuje skoro masz taką mozliwosc ze pracuje w szpitalu,ja chodzilam do dr Michalaka dlatego rodzilam na Tohtermana,nie wiem jak wygląda teraz porodowka,ale skoro byl remon,bo szpital byl zamkniety jakies 2-3 tyg po moim porodzie to napewno jest czysto,
co do gronkowca to sie zgadzam są takie opinie,ale na Jozefowie jest za to paciorkowiec,wiec nie wiem sama co lepsze:tak:
co do personelu to jest przesympatyczny,i lekarze i polozne,opieka jak dla mnie osobiscie rewelacja,naprawde
ale to juz jest kwestia Twojego wyboru,
w sumie to napisze Ci tak ze nie polecam tylko i wylącznie Tohtermmana bo nie wiem jak jest na Jozefowie,ale ja milo wspominam:tak::-)

zycze szybkiego i latwego porodu pozdrawiam:-)

Do góry