reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Radomia :-)

hej, właśnie wróciłam ze sklepu, ale mamy kiepską pogodę:(

co do przepisu na sałatkę wielkanocną... to chyba każdą można podać?:D ja na typowo wielkanocna przepisu nie mam:D
ciasto marchewkowe robiłam kiedyś, w smaku było nawet w porządku ale nie zachwycające więc przepis wyrzuciłam, żeby nie zagracać zeszytu;)

reklama
wow to masz zeszyt z przepisami,ja na taki poziom kulinarny chyba nigdy nie zajdę:-) gotowac nie lubie , ale muszę.
u mnie porządków nie ma, normalnie kurde brud,a w świeta pracuję więc nie będę musiała na to patrzec. Do dziecka tez sie nikt specjanie nie kwapi żeby przypilnowac, no i jak zrobię ten obiad, umyje gary i sprzątne stos zabawek z przejścia to jest sukces. W świeta dzieci staja sie maskotkami na rodzinnych posiedzeniach, więc okoliczne ciotki sie nią zajmą dla poklasku, w normalnych codziennych warunkach na ochotnika nikt by się nie zgłasił.

midey zumba to taki fitness, skoczna muzyka i tańce z elementami cwiczeń do upadłego,i podobno bardzo wesoło zawsze jest:-) Super że będziecie miec swój własny dom, ja marze o tym,że jak sie przeprowadzimy za jakieś 100 lat to będe miec wreszcie święty spokój. Swój dom,własne firanki,meble i porządek ogólnie mówiąc:-D no ale to takie marzenia narazie,robic na to trzeba w nieskonczonośc.

wow to masz zeszyt z przepisami,ja na taki poziom kulinarny chyba nigdy nie zajdę:-) gotowac nie lubie , ale muszę.
u mnie porządków nie ma, normalnie kurde brud,a w świeta pracuję więc nie będę musiała na to patrzec. Do dziecka tez sie nikt specjanie nie kwapi żeby przypilnowac, no i jak zrobię ten obiad, umyje gary i sprzątne stos zabawek z przejścia to jest sukces. W świeta dzieci staja sie maskotkami na rodzinnych posiedzeniach, więc okoliczne ciotki sie nią zajmą dla poklasku, w normalnych codziennych warunkach na ochotnika nikt by się nie zgłasił.

midey zumba to taki fitness, skoczna muzyka i tańce z elementami cwiczeń do upadłego,i podobno bardzo wesoło zawsze jest:-) Super że będziecie miec swój własny dom, ja marze o tym,że jak sie przeprowadzimy za jakieś 100 lat to będe miec wreszcie święty spokój. Swój dom,własne firanki,meble i porządek ogólnie mówiąc:-D no ale to takie marzenia narazie,robic na to trzeba w nieskonczonośc.

mam zeszyt ale w tym zeszycie tylko te sprawdzone przepisy i wcale tak dużo ich tam nie ma;) ja gotować lubię ale efekty nie zawsze są zadowalające:D

Małalinka, widzę, ze też totalnie odpuściłaś porządki, mi się po prostu nie opłaca sprzątać no i mając wizję przeprowadzki to mi się nie chce:D przeprowadzamy się do mieszkania w bloku 2-pokojowego, domek dopiero nam się marzy:p a Wy też wynajmujecie?

kurcze, dużo nas łączy:D u nas Dawid też jest fajny od święta, każdy go kocha i uwielbia ale żeby się nim zająć to już gorzej....

Poradziłam sobie :-) sałatka chyba smakowała bo zjedzona na spotkaniu w pracy cała :-D a ciasto marchewkowe...mam już fajny przepis... na takie ze skórkami pomarańczy i orzechami...i serkiem philadelfia...mmmm już się nie mogę doczekać:-) midey masz rację nie ma co trzymać przepisów takich sobie.Ja też mam zeszyt i nie za dużo w nim przepisów, ale tylko te najlepsze ;-)a co do marchewkowego takie idealne jadłam raz, reszta taka sobie i własnie mam przepis od tej koleżanki , która kiedyś mnie nim poczestowała i było przepyszne!!!a kształtem będzie to zajączek wielkanocny- specjalnie dla Paulinki:-) midey fajnie,że udaje wam się iść już na własne..ja też kiedyś z mężem wynajmowałam...nie ma to jednak jak własne m :-) jak to małalinka napisała własne firanki,meble i porządek. Także życzę szybkiej i miłej przerowadzki :tak:

i wogóle dziewczyny życzyć Wam chciałam WESOŁYCH ŚWIĄT i Smacznego jajeczka!!! I prezentów od zajączka dla dzieciaczków (nie wiem czy taka tradycję uznaje sie tutaj ale u mnie zawsze były prezenty od zajaczka także i moje dziecko takowe dostanie)składam życzenia już bo jutro wyjeżdzamy i już tu nie będę zaglądać do Świąt.Jeszcze raz Wesołych!

Ostatnia edycja:
Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych,
pełnych wiary, nadziei i miłości.
Radosnego, wiosennego nastroju,
serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego Alleluja!
:-)​

hej mamuśki ale zaganiana jestem nawet na neta czasu brak nad czym ubolewam do tego pogoda nie sprzyja bo ciągle mnie głowa napierdziela . Ja też już nie mogę sie doczekać własnego domku po śietach wylewamy fundamenty i mam nadzieje ze za jakieś 4 lata się przeprowadzimy na własne metry:) Dziś z okazji jajka nasz Miłościwie panujący czytaj Odziałowy zwolnił nas z pracy już o 11:30 wiec leniu****ę sobie i korzystam z błogiej ciszy na święta jedziemy do moich rodziców wiec nic nie robię a jeszcze ze soba przywiozę :) sprzatanie generalne tez odpuściłąm bo sprzatam praktycznie co dzień a i tak na drugi dzień znów to samo wiec czy jest sens ???
Dziewczynki z Okazji zbliżających się świąt wszystkiego co najlepsze Wam życzę smacznego Jajeczka i mokrego Dyngusa :)

Moc prezentów od zajączka
  co kwiatuszka trzyma
     w rączkach
  Wielu wrażeń,mokrej głowy
  w poniedziałek dyngusowy.
   Życzę jaja święconego
  i wszystkiego najlepszego!

. . . . . . . . . . . .... ... ___
. . . . . . . . . .... . .-.'. . .. . .-.
. . . . . . . . .....-(. . . \. . /. . . )-.
. . . . . . . .... /. . . '..oOOo..'. . .. \
. ,. . . . . . ....\.--.oOOOOOOo.--. '/
.......... . .... (. ..:oOOOOOOo:. . )
............ .... /''---'oOOOOOOo'---'\
..................\. . . .''oOOo''.. . .. ./
................ ' .-..(. . . /.. \. . . )-'
...._.........,-"--,_....//'
.../..\....../...____\.//. . . .. . /|
...||.\\..../.../`......'((. .. . |\/./_
...||..\\._ |...'.``'-....\\. .| \;. . . - '
...|.\_.\\.`.......6 \....\\| \: . . ' ` --.
....\_........6...._..`\..\\,. . ' . . --'
..... |.._......... \.)... |..))' ._ ,-'`
......\/.....= \......;_ '/.//- '
......|...........`--´__ ;//
.......`.,____....-'´......`|
........._/........... .._-.__/
... ..,-´..............,-´| ||
...,-/................/....| \\
(´..|.............../_..../.\|
..`-\.................`\--;`.
.....` -.................|....|
........).............../.._/.
......./...........__. '...'--,.
......(.......... )...(........)
......`---------´
f2wl6iyesrgysb9u.png

reklama
Cześć Wam dziewczynki!
Dawno nic nie pisała, ale jakoś tak weny i czasu brak. Muszę sie pochwalić, że Weronika dostała się do przedszkola - trochę się boje jak tam będzie funkcjonować, ale wszystko trzeba przetrwać!
Już niedługo zaczynamy staranka o drugiego bobaska. W weekend znów szkoła, budowa powoli idzie do przodu - mamy już okna ale do jesieni niestety nie damy rady się wyrobić! Pozdrawiam!

Do góry