reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Radomia :-)

Daty rozpoczęcia rekrutacji są różne. Np. u mnie w przedszkolu wnioski składa się od 1 marca , w innych czytałam , że od 14 marca a w jeszcze innych rekrutacja trwa od 28 marca. Dlatego najlepiej jest zadzwonić do swojego przedszkola i zapytać czy wniosek osobiście trzeba dostarczyć , od kiedy i do kiedy ,czy w przedszkolu obowiązuje elektroniczny nabór.
dzięki Justa za info :tak: kurde tylko w tym moim przedszkolu nic nie wiadomo...eh... ja to wogole myslałam że zapisy wszędzie są drogą elektroniczną...

Dziewczyny i ja się do życzeń przyłączam : W Dniu Naszego Święta wszystkiego naj naj !!! :-)

reklama
dziewczyny matki karmiące: nie wiecie jak długo można wychodzi godzinę wcześniej z pracy z racji przysługującej ulgi?
mała niedługo konczy roczek, nikt nie określił mi ile bedę korzystac jeszcze z przywileju. Są tylko pytania z kadr-a ile zamierzasz jeszcze karmic?? dopóki bede miec mleko-odpowiadam i buzie się zamykają. Dobrze z tym mam bo z nocy wczesniej zejsc nie moge wcześniej i uzbierał juz mi sie miesiąc wolny z tych godzin:tak:

renata kąski smakowite. To przedszkole na kalinskiej jest panstwowe czy niepubliczne?

Małalinka- o ile sie orientuję, to tak długo aż karmisz ale nie dłużej niż 2 lata.(tak w kadrach powiedzieli mojej kuzynce) Tak jest to publiczne, ponoc wymóg jest ze oboje rodziców musza pracować, zeby dzieciak tam mogl byc. ale z tego co wiem, można wpisac w kwestionariusz cokolwiek, podobno nie sprawdzają;)

"Karmiąca matka może korzystać z tych przerw przez cały czas karmienia piersią, gdyż kodeks pracy nie określa żadnego czasowego ograniczenia zwolnień na karmienie dziecka piersią.
W kodeksie pracy nie ma wymogu potwierdzania faktu karmienia piersią przez lekarza, tak jak jest to w przypadku praw kobiet w ciąży, a więc do udzielenia przerwy na karmienie wystarczy oświadczenie (prośba) pracownicy. Jednocześnie, rozporządzenie ministra zdrowia z dn. 30 maja 1996 r. w sprawie, między innymi, orzeczeń lekarskich wydawanych do celów przewidzianych w kodeksie pracy (DzU z 1996 r., nr 69, poz. 332 ze zm.) nie nakłada na lekarza obowiązku wydania zaświadczenia o karmieniu piersią."

zrodło-erodzina.com

Witam dziewczyny
Z tym wymogiem że obydwoje rodzice muszą pracować to jest trochę bez sensu, ja niestety nie pracuje a chciałabym oddac mojego synka do przedszkola, właśnie po to żebym mogła iśc do pracy. Ja zaczynam się martwić że jesli nie znajdę pracy to kolejny rok będę musiała siedzieć w domu. W moim zawodzie cięzko o pracę w Radomiu:-(

Burza, ja teraz pracuje - oczywiście nie w zawodzie.. wiem jak cięzko z pracą, zanim zaciążylismy szukałam ponad 7 mcy prace, az w końcu sie udalo. ale nie były to kokosy, tak jak i teraz. zyczę Ci, abyś znalazła dobrze płatna pracę, jak nie w zawodzie, to chociaż inną- ale ważne, bys znalazła :)

ok dzięki za info. Dziewczyny jakie zawody wyuczone macie? Do nas czesto przychodza studenci na praktyki i pytaja się ile mogliby u nas zarobic, ale niestety przyjęc i tak nie ma a wiem ze po studiach ciężko teraz, jak ja konczyłam pare lat temu to jakos latwiej było.

reklama
Dziękuje za słowa pocieszenia. Ja jestem po chemii i jakoś tak ciezko z ta praca chociaż powysyłałam pełno CV, to nikt się nie odzywa:-(

Do góry