reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Radomia :-)

Daty rozpoczęcia rekrutacji są różne. Np. u mnie w przedszkolu wnioski składa się od 1 marca , w innych czytałam , że od 14 marca a w jeszcze innych rekrutacja trwa od 28 marca. Dlatego najlepiej jest zadzwonić do swojego przedszkola i zapytać czy wniosek osobiście trzeba dostarczyć , od kiedy i do kiedy ,czy w przedszkolu obowiązuje elektroniczny nabór.
dzięki Justa za info :tak: kurde tylko w tym moim przedszkolu nic nie wiadomo...eh... ja to wogole myslałam że zapisy wszędzie są drogą elektroniczną...

Dziewczyny i ja się do życzeń przyłączam : W Dniu Naszego Święta wszystkiego naj naj !!! :-)

reklama
dziewczyny matki karmiące: nie wiecie jak długo można wychodzi godzinę wcześniej z pracy z racji przysługującej ulgi?
mała niedługo konczy roczek, nikt nie określił mi ile bedę korzystac jeszcze z przywileju. Są tylko pytania z kadr-a ile zamierzasz jeszcze karmic?? dopóki bede miec mleko-odpowiadam i buzie się zamykają. Dobrze z tym mam bo z nocy wczesniej zejsc nie moge wcześniej i uzbierał juz mi sie miesiąc wolny z tych godzin:tak:

renata kąski smakowite. To przedszkole na kalinskiej jest panstwowe czy niepubliczne?

Małalinka- o ile sie orientuję, to tak długo aż karmisz ale nie dłużej niż 2 lata.(tak w kadrach powiedzieli mojej kuzynce) Tak jest to publiczne, ponoc wymóg jest ze oboje rodziców musza pracować, zeby dzieciak tam mogl byc. ale z tego co wiem, można wpisac w kwestionariusz cokolwiek, podobno nie sprawdzają;)

"Karmiąca matka może korzystać z tych przerw przez cały czas karmienia piersią, gdyż kodeks pracy nie określa żadnego czasowego ograniczenia zwolnień na karmienie dziecka piersią.
W kodeksie pracy nie ma wymogu potwierdzania faktu karmienia piersią przez lekarza, tak jak jest to w przypadku praw kobiet w ciąży, a więc do udzielenia przerwy na karmienie wystarczy oświadczenie (prośba) pracownicy. Jednocześnie, rozporządzenie ministra zdrowia z dn. 30 maja 1996 r. w sprawie, między innymi, orzeczeń lekarskich wydawanych do celów przewidzianych w kodeksie pracy (DzU z 1996 r., nr 69, poz. 332 ze zm.) nie nakłada na lekarza obowiązku wydania zaświadczenia o karmieniu piersią."

zrodło-erodzina.com

Witam dziewczyny
Z tym wymogiem że obydwoje rodzice muszą pracować to jest trochę bez sensu, ja niestety nie pracuje a chciałabym oddac mojego synka do przedszkola, właśnie po to żebym mogła iśc do pracy. Ja zaczynam się martwić że jesli nie znajdę pracy to kolejny rok będę musiała siedzieć w domu. W moim zawodzie cięzko o pracę w Radomiu:-(

Burza, ja teraz pracuje - oczywiście nie w zawodzie.. wiem jak cięzko z pracą, zanim zaciążylismy szukałam ponad 7 mcy prace, az w końcu sie udalo. ale nie były to kokosy, tak jak i teraz. zyczę Ci, abyś znalazła dobrze płatna pracę, jak nie w zawodzie, to chociaż inną- ale ważne, bys znalazła :)

ok dzięki za info. Dziewczyny jakie zawody wyuczone macie? Do nas czesto przychodza studenci na praktyki i pytaja się ile mogliby u nas zarobic, ale niestety przyjęc i tak nie ma a wiem ze po studiach ciężko teraz, jak ja konczyłam pare lat temu to jakos latwiej było.

reklama
Dziękuje za słowa pocieszenia. Ja jestem po chemii i jakoś tak ciezko z ta praca chociaż powysyłałam pełno CV, to nikt się nie odzywa:-(

Do góry