hej hej
renatkanuta ja tez nie chodziłam do szkoły rodzenia i nic nie straciłam:-) natura sama weryfikuje przebieg porodu,obczytałam sie tylko gazet i ksiązek ciązowych a jak zaczeły sie skurcze to zapomniałam o całym swiecie na amen. i teraz wszystko lezy bezuzytecznie. a znieczulenie zewnątrzoponowe to blizej warszawy robią,bo to radom przeciez komu by sie chciało bawic w takie rarytasy jak lekarzy brakuje. ja ujrzałam doktora dopiero jak mnie szył,poród polozna odbierała.
Bylismy wczoraj na szczepieniach,pytam sie lekarza czy to normalne ze dziecko mi całe noce przesypia,ja ją budze w nocy a ona nie reaguje nawet,nie chce jesc,tylko rano jak sie wyspi to zaczyna płakac, a lekarz mówi ze tak ma byc i zeby nie budzic, ciekawe nie spotkałam sie jeszcze z takim czymś
utuczyła sie ładnie ,6 kg wazy ,od porodu 2700 przybrała,po 4 tygodniu taK strzeliła,w spiochach na 62 tydzien pochodziła a teraz 68 przymałe sie robią.
no i tyle newsów z mojej strony,internet słabo mi chodzi juz od tygodnia,w tym orangu zawsze coś im nawala,zmienie chyba na jakiego playa.
a jeszcze mam pytanie wiecie cos o urlopie macierzynskim dodatkowym-w tym roku podobno 2 tygodnie dodają do tych 20 tygodni,pytałam sie w pracy jak to jest czy trzeba podanie o taki urlop pisac a one nic nie wiedzą jak zwykle...
a chce wydusic jak najwiecej
agi na macierzynskim nie pobierają składek do izb pielęgniarskich? na pasku od marca nie mam odtrącenia.