reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Radomia :-)

witam :)

mam pyt. odnosnie szkoly rodzenia. czy ktores z Was chodziły ? jezeli tak to gdzie, od ktorego tc i ile wynosila oplata? ogolnie polecacie czy strata czasu i kasy?

bd wdzięczna za odp :*

reklama
Ja też nie chodziłam i nie żałuję, jak dla mnie strata kasy i nie chciało by mi się w zimę tam turlać z wielkim brzuchalem, ale wiem że na Józefowie jakaś położna prowadzi bo widziałam tam kiedyś ogłoszenie z nr tel. itp.... a znieczulenie zewnątrzoponowe w Radomiu to jakaś abstrakcja ;-)

hej hej
renatkanuta ja tez nie chodziłam do szkoły rodzenia i nic nie straciłam:-) natura sama weryfikuje przebieg porodu,obczytałam sie tylko gazet i ksiązek ciązowych a jak zaczeły sie skurcze to zapomniałam o całym swiecie na amen. i teraz wszystko lezy bezuzytecznie. a znieczulenie zewnątrzoponowe to blizej warszawy robią,bo to radom przeciez komu by sie chciało bawic w takie rarytasy jak lekarzy brakuje. ja ujrzałam doktora dopiero jak mnie szył,poród polozna odbierała.

Bylismy wczoraj na szczepieniach,pytam sie lekarza czy to normalne ze dziecko mi całe noce przesypia,ja ją budze w nocy a ona nie reaguje nawet,nie chce jesc,tylko rano jak sie wyspi to zaczyna płakac, a lekarz mówi ze tak ma byc i zeby nie budzic, ciekawe nie spotkałam sie jeszcze z takim czymś:szok: utuczyła sie ładnie ,6 kg wazy ,od porodu 2700 przybrała,po 4 tygodniu taK strzeliła,w spiochach na 62 tydzien pochodziła a teraz 68 przymałe sie robią.
no i tyle newsów z mojej strony,internet słabo mi chodzi juz od tygodnia,w tym orangu zawsze coś im nawala,zmienie chyba na jakiego playa.

a jeszcze mam pytanie wiecie cos o urlopie macierzynskim dodatkowym-w tym roku podobno 2 tygodnie dodają do tych 20 tygodni,pytałam sie w pracy jak to jest czy trzeba podanie o taki urlop pisac a one nic nie wiedzą jak zwykle...:confused: a chce wydusic jak najwiecej:-D
agi na macierzynskim nie pobierają składek do izb pielęgniarskich? na pasku od marca nie mam odtrącenia.

Hej .

Dziewczyny!!! Szykuje się fajne spotkanie :tak: Szczegóły tutaj https://www.babyboom.pl/forum/radom-f274/aktywne-mamy-z-radomia-42488/index4.html

Pozdrawiam!

Dzięki za info!
Szkoda , że to akurat wtedy wypada , kiedy mam Julki " biały tydzień" i Kacpra próby przygotowujące do "poprawki".:cool2:

internet słabo mi chodzi juz od tygodnia,w tym orangu zawsze coś im nawala,zmienie chyba na jakiego playa.

Tylko nie play :baffled: Co ja przeszłam z tą siecią. :wściekła/y:
Ostatnio w M1 klientka wykłócała się o to, że na parapecie w centrum miasta ( czyt. Żeromie) net działa bez zarzutu , a w domu ( gdy zamknie okno) brak zasięgu. :-p
Stwierdzili , że ma za grube szyby w oknach. :-D:-D:-D Ależ był ubaw.:tak::-D:-D:-D
Podczas awarii ( braku zasięgu w sieci, internet nie działa) nikt nic nie wie. :baffled: Biuro obsługi klienta odsyła do biura, gdzie zakupiło się telefon i odwrotnie.:dry:

a jeszcze mam pytanie wiecie cos o urlopie macierzynskim dodatkowym-w tym roku podobno 2 tygodnie dodają do tych 20 tygodni,pytałam sie w pracy jak to jest czy trzeba podanie o taki urlop pisac a one nic nie wiedzą jak zwykle...:confused: a chce wydusic jak najwiecej:-D
nie jestem na bieżąco z przepisami , nie pomogę. :no:

renatkanuta z tego co mi wiadomo taka szkoła istnieje na Józefowie. :tak:Czy warto? Pierworódki ,z którymi rodziłam ( leżałam na oddziale ginekologicznym i położniczym) były mega zadowolone.:tak:

nie no mi pobierali normalnie chyba ???? wszystkie składki miałam opłacone musisz podpytać a o dodatkowy urlop składasz podanie w kadrach oni powinni miec specjalny druk

reklama
a to sie spytam księgowej,kiedys też tak bylo ze 3 miesięce mi nie odtrącili a potem na raz z jednej wypłaty zabrali.
Justa ja w orangu tez sie kiedyś klóciłam,nawet rezygnacje napisałam ale nagle im sie promocja zrobila i abonament zmniejszyli zeby tylko nie rozwiazywac umowy, łobuzy jedne , a na zachodzie internet jest za darmo....
Kupiłam pieluchy biedronkowe bo od pampersowych uczulenia jakiegoś Agatka dostała na biodrach i ledwo siknie a juz sie drze bo pęcznieją ,nie uleży długo w mokrym.No i jaki czad te pieluchy,takie same a wkładu kulkowego nie mają,może lac do oporu:-D
sewa pomyśle nad tym spotkaniem ,musze wymyslic taktyke jak sie dostac do centrum ,jak to spotkanie z johnsona to pewnie jakie fanty beda dawac:-)

Do góry