reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Radomia :-)

reklama
A co tu przez tydzień taki przestój?:szok:
Wróciłam z urlopu a tu cisza...:szok:
U mnie narazie wszystko ok. Cukrzycy nie wykryto.Ale i tak czeka mnie cc z powodu wady wzroku, która nie jest duża.

-j-, czekalysmy na ciebie i dlatego nie pisalysmy:sorry2: ciesze sie, ze z tob i dzidzia wszystko dobrze. tylko mam pytanie odnosnie wady wzroku i cc. jaka masz wade? ja mam ponad -4 na kazde oko. siostra mnie bardzo straszyla, ze przy naturalnym porodzie moge z wysilku stracis wzrok itp itd. bylam wiec przed porodem u okulistki aby ocenic stan siatkowki. podobniez byla w porzadku. miaalm ze soba to zaswiadczenie. pokazywlaalm lekarzom. nikt nie myslal, aby zrobic cc, wiec rodzilam naturalnie i na szczescie nic sie nie pogorszylo.

na Jozefowie jest czysto i przytulnie. a jak znioslas te badania ginekologiczne? dla mnie to byl koszmar. nie przeszkadzalal mi chmara gapiacych sie lekarzy. nie jestem wstydliwa i nie poszlam tam na podryw, wiec traktowalam te sytuacje normalnie. najbardziej mnie wykanczal bol. oni tak to robili niedelikatnie, ze niemal uciekakalm z fotela. wsadzali te grubasne paluchy bez zadnego wyczucIA!! moj gin to robil o niebo lepiej i bez takiego bolu!!i do takiego badania sie przyzwyczailam, a tam przezylam szok:szok:

Cześć dziewczyny!
Ja mam na jedno i na drugie oko po 0,75.Taka wada nie przeszkadza w porodzie naturalnym.Z tego co wiem to z moją siatkówką jest O.K.
Nie wiem jak to jest z planowanym cc.Ja pojechałam na porodówkę z zamiarem rodzenia naturalnie bo do cc nie było żadnych wskazań,a tu moja dzidzia zrobiła nam psikusa i owinęła się pępowiną.KTG było niepokojące,skurczy nie było więc zadecydowano że nie będą czekać.U mnie cesarka trwała 30 min i wcale nie była taka straszna jak o niej słyszałam.Najgorsze dla mnie było to że przez 12 godz nie można unieść głowy po znieczuleniu zewnątrzoponowym.Kuba urodził się o 12:45 a mogłam się nim zajmować dopiero drugiego dnia rano,bo zastrzyk wciąż działał ,a i rana po cięciu bolała.Ale szybciutko doszłam do siebie i koło południa całkiem dobrze sobie radziliśmy.Strasznie zazdrościłam dziewczynom które rodziły naturalnie i od razu po porodzie moły tulić i opiekować się swoimi maleństwami.Ale to przytulanie ekspresowo nadrobiłam i tak mi już zresztą zostało.
Każda ciąża i poród są inne i nie ma co się przejmować opowieściami gdzieś tam zasłyszanymi.Będzie dobrze.Podpytaj Twojego lekarza co i jak z cc,Wadami wzroku i nie przejmuj się:-).Jestem z Wami.Buziak.

-j-ja myślę że jeżeli z Twoją siatkówką jest tak a nie inaczej to chyba zrobią Ci cc.Machaj lekarzowi zaświadczeniem od okulisty tuż przed nosem to wezmie je pod uwagę.Przynajmniej powinien.
A my właśnie wróciliśmy z małym od pediatry.Od tyg ma katar i ciągle nic nie przechodzi a co gorsza leci coraz bardziej.Boję się że może się to skończyć czymś gorszym.Lekarka zbadała,popatrzyła powiedziała że coś tam chrapie w oskrzelach i dała taką litanię leków że głowa mała.Sama nie wiem co o tym myśleć.Na katarek antybiotyk?A teraz Kubuś wymęczony wreszcie zasnął.
Idę gotować obiadek,będę pózniej jak mały pozwoli.Narka papa.

-j-, namieszlam ztroche z ta wada i siatkowka. ja mam spora wade, ale siatkowke w porzadku. na zaswiadczeniu u okulisty napisane bylo jaka wada i jaki stan siatkowki, czyli ze prawidlowy. nie bylo ani jedbego slowa na temat, czy sa wskazania, czy przeciwskazania do cc. te decyzje okulistka zostawila juz lekarzom,a oni w ogole mieli w nosie te jej bazgroly i nawet nie brali pod uwage cc.
u ciebie ewidentnie jest sprawa powazna i musisz miec cc.

nie zameczaj sie teraz myslami. rozumiem cie, bo ja tez zawsze wole wiediec wszystko wczesniej. myusisz jednak byc cierpliwa i czekac na wizyte u gina.

trzymaj sie goraco!!!

reklama
Do góry