reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Radomia :-)

Tak Agi o nianie...
kurcze wszystko mi teraz się sypie...eh...czasami po prostu może być tak że będziemy mogli potrzebować kogoś do opieki nad małą...choć mam cichą nadzieję że w końcu tesciowa przestanie już pracować i nam troszkę pomoże- może to samolubne ale nic nie poradzę, że takową nadzieję mam :-D
Sewa szybkiego powrotu do zdrowia dla małego! bidulek musi się teraz meczyc...oby jak najszybciej mu przeszło.
goniasobol nie mogę odnaleźć ty byłaś z Majunią u dermatologa czy alergologa jak miała wtedy te zmiany skórne??

Ostatnia edycja:
reklama
witam Mamuśki, czy znacie może jakiegoś neurologa z Radomia, którego mogłybyście polecić? pozdrawiam i zmykam bo ostatnio mam dużo na głowie

Hej dziewczyny!
Ale dziś cudna pogoda, na dworku siedzimy już od 10.30, Maja jest wniebowzięta!:-) Teraz śpi, po wielkich bojach wreszcie zasnęła na spacerku, ufff
Taka niegrzeczna ta moja córa się teraz zrobiła! Spanie na dniu ją nie obchodzi, ale jak się nie prześpi, to wieczorem jest nieznośna!:shocked2: Najchętniej latała by na golasa, ciągle się rozbiera, a jak chcę ją ubrać to jest krzyk niesamowity! Ogólnie to o byle co potrafi buczeć, staram się nie reagować,ale ciężko jest znieść te jej histerie!:szok: To sobie ponarzekałam;-), a jeszcze niedawno pisałam, jaką to ja mam grzeczną córcię, kobieta zmienną jest (chodzi mi o Maję:)...
a najlepsze jest to,że jak Maja jest u Mojej mamy, to jest Aniołkiem, bawi się z dziećmi, nie płacze, a wczoraj cały dzień chodziła bez pampersa i się nie zsikała!, a dziś, w domu już siusia w pampera!:szok: chyba podrzucę ją mamie na dłużej:tak::-D
edit ja z tymi zmianami skórnymi Mai, byłam najpierw u lekarza pierwszego kontaktu, później u pediatry, dostaliśmy maść robioną, no i było nieźle, ale teraz od kilku dni jest znowu słabo:-(. Maja ma takie czerwone, suche plamy na dłoniach, no i gdzieniegdzie na nóżkach. Chciałabym iść z nią do jakiegoś dobrego alergologa,ale nie znam takiego,może wy znacie?
sewa zdrówka dla synusia!
oleńka ja nie pomogę w sprawie neurologa, nie dziwię ci się, że masz dużo na głowie:-)

Ostatnia edycja:
olenka ja niestety też nie pomogę, nie znam tu żadnego- przykro mi.
gonia moja mała też ma właśnie na nóżkach takie czerwone suche plamy...niektóre są nawet tak okrągłe jakby je cyrklem narysowali i zastanawiam się czy nie pójść do dermatologa bo ta moja pediatra raczej nam w tej sprawie nie pomaga:no:
moja córa też dziś wcale nie miała ochoty pójść spać...ale po godzinie skakania w kojcu z poduszką i kocykiem w końcu padła!
Pogoda rzeczywiście dziś piękna...jak wyszłysmy o 14 tak przed chwilką wróciłyśmy!!!!
Oby taka pogoda wiosenna dalej:-) aż się wszystko śmieje dookoła :-):-):-)

hej mamy ja w sprawie naiani tez nie pomogę niestety my tez cały dzień na dworku byłyśmy na południu u koleżanki Kuba pierwszy raz bawił się w piaskownicy alez miał radoche :) a neurologa dziecięcego nie znam niestety :(

Dzień dobry!
Za nami ciężka noc,bo Maja spała bardzo źle,jakiś katarek jej się przyplątał,a do tego po nóżkach się drapała:-(, koniecznie musimy iść dzisiaj do jakiegoś alergologa,myślałam o Adamie Krajewskim,on ma gabinet na Żeromskiego, słyszałyście o nim?
Agi Ty chyba ostatnio pisałaś, o masowaniu dzieciaczków? Ja dziś smarowałam Majuni brzuszek i plecki, a później tak ją masowałam i odpłynęła, leżała spokojnie, a potem zasnęła!:szok:
Dajcie znać o jakimś dermatologu lub alergologu dziecięcym...

Tak Gonia to ja pisałam u nas masaż stał się rytuałem wieczornym i Kuba zaczął sam zasypiać w łóżeczku chwile przy nim postoje i spi jednak te zęby w nocy go męczą bo marudzi i kwęczy strasznie i niestety laduje u nas w łóżku ale do godz 3 spi u siebie wiec zawsze coś i ja pośpię mi się wydaje że jak kłade go na kocyku to on już wie że bedzie masu masu i już sam zaczyna się wyciszać :) My też zaraz po tym jak mały sie obudzi idziemy na spacerek wiec miłego dnia życzymy:)

Agi na południu byłaś - może nasze dzieci bawiły się wczoraj obok siebie w piaskownicy :-D
dziś my znowu cały dzionek na dworze- rowerek,huśtawka i piaskownica zaliczone obowiązkowo:-D aż mi mała płakała jak wracałyśmy przed chwilką do domu:-(
Pozdrawiam was wszystkie:-)

reklama
Do góry