reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Radomia :-)

Dzieńdobry dziewczynki w ten słoneczny dzionek!
Weronik śpi z katarem. To już pewne wyprowadzmy się i to razem teraz tylko kwestia kiedy tzn. może to też nastąpić w marcu albo na poczatku kwietnia. SUPER- cieszę się bo tak tęskniłam za moim rodzinnym miejscem.
Tamten tydzień upłynął nam pod znakiem wizyt, byli teście, brat z synkiem kuzynki i koleżanka przyszła także nie jest źle coś się dzieje!
Witam Rachel - coraz nas więcej itd.....
Pozdrawiam!
Goniasobol podaj przepis na takie genialne dziecko jak twoja Majunia-:-)!

reklama
Super macie, że możecie się już na swoje wprowadzać, my na razie mamy osobne piętro w domu z rodzicami, a też mi się marzy taki mały własny domek :-)

Witam... Jestem z okolic Radomia, ale niestety na spacerek nie wyjdziemy bo troszkę za daleko mieszkam, ale chętnie mogę poklikać:)

:-)Hej dziewczynki!
gosiula gratuluję wspólnej przeprowadzki, nie ma to jak rodzinka w komplecie! u nas też jest nadzieja, że przeprowadzimy się pod koniec roku do naszego domku.:-)
jeśli chodzi o Majeczkę, to rzeczywiście jest genialna, dziś kolejny dzień bez monia:happy::happy:, a przepis...? zapomniałam:-D
kiwanczuk witamy w naszym gronie i zapraszamy do dyskusji. Fajnie, że nas coraz więcej
DUŻO MIŁŚCI Z OKAZJI WALENTYNEK!!!

Hej:-)na początku witam się z nowymi mamusiami- kiwanczuk i rachel223- fajnie że dołączyłyście :-)
w ten piękny walentynkowy dzieńa raczej już wieczór nadal jeszcze czekam na moją połówkę...byłyśmy dziś z Paulą na spacerku no i zakupić walentynkę! Jak ja kocham pogodę gdy jest słoneczko- od razu chce się żyć!
goniasobol ale Ci zazdroszczę! Majunia to normalnie złote dziecko że tak bezproblemowo pożegnała swojego przyjaciela-uspokajacza.
gosiula super że udało się wam wszystko tak pozałatwiać że będziecie razem!
Muszę pochwalić moja małą artystkę- zawsze...no prawie zawsze jak usiądzie na wc (na podkładce) zrobi siku! A i pierwsza kupkę do nocnika mamy za sobą!- jestem taka dumna! Gdyby tak jeszcze zaczęła wołać że chce...byloby super- no ale w końcu nadejdzie taki dzień!
No to na koniec duuuuuuużo miłości!!!:-)

edit Majeczka bezproblemowo rozstała się również z cycem, później z nocnym karmieniem, z głębokim wózkiem,z zasypianiem z nami, no i teraz z moniem,no rzeczywiście mam złote dziecko!:-D Do nocnika też się przekonuje, jak ją posadzę to prawie zawsze zrobi siusiu, dziś nawet zrobiła 2razy kupkę, tylko nie zawsze woła, ale wszystko przed nami, no i gada jak najęta:-), wszystko powtarza, najlepiej mi sie podoba jak mnie woła,a ja nie reaguję, to wtedy zamiast mamo!, woła Dosia!, słodkie...

Hej dziewczynki!!!

Witam nowe koleżanki :-))
Składam lekko spóźnione miłosne życzenia :-)

Ja nadal walczę z moim niejadkiem.
A zapowiadało się tak dobrze, jak miał 5 m-c to by non stop jadł wszystko co tylko mu się dało i jeszcze więcej chciał, a teraz... Mam nadzieje, że to się zmieni

goniasobo brawa dla Majuni!!!
Kiedy odzwyczaiłaś córę od cyca i zasypiania z wami - to ciągle przede mną i cały czas odwlekam to w czasie bo się boje, że nie dam rady. Jestem za miękka i szkoda mi będzie synka... mimo, że wiem,że to także dla jego dobra

rachel223 za poród rodzinny na tochtermana sie nie płaci(tzn jeżeli chcesz mieć męża przy sobie) Za salę osobną nie wiem ale narazie na wielkie wygody liczyć się i tak nie da, bo nowy blok położniczy mają otwierać na przełomie marca i kwietnia, lub w samym kwietniu,i nie mamy szans żeby doczekać:confused: O szczegóły najlepiej zapytać lekarza prowadzącego który się z Tobą będzie umawiał co do porodu, ja jeżeli doczekam to sie spytam co i jak na tej porodówce przebiega:tak:
a i ostatno rozmawiałam z położną co tam pracuje i mówi ze jeżeli ktoś pobiera pieniądze za poród rodzinny to robi to bezprawnie i najlepiej odrazu żądać od takiej osoby potwierdzenia zapłaty.

Ja już nie mogę doczekać sie porodu,dr wróżył ze nie donosze 2 tygodni a tu już trzeci leci i nic nie wskazuje zebym miała sie rozdwoić.Brzuch mam prawie przy podłodze ale coraz mi duszniej i ciężej:szok:
gosiula super ze sie przeprowadzacie,wiosna pięknie wam się zacznie. Nasza budowa jest narazie ciągle w urzędach,chociaz materiał zgromadzony dawno,w lato może coś zacznie rosnąć:happy2: pozdrawiam buziaki!

reklama
małalinka1 pytałam o ten poród rodzinny, bo tyle wersji słyszałam, że nie wiem która jest prawdziwa ;) Jestem umówiona z lekarzem w szpitalu na 21.02 na usg, ktg. Termin mam niby na 02.03, ale wydaje mi się, że nie dotrwam, już zmęczona jestem, chyba bardziej psychicznie tym czekaniem, wolałabym mieć to za sobą...

Do góry