nie ukrywam , ze bardzo boje sie porodu, na mysl o tym robi mi sie słabo....chciałabym miec juz to za soba fajnie , masz coreczke, ja nie znam płci mojego dzidziusia bo na ostatnim usg nie chciał/a pokazac , ale moze juz za tydzien sie dowiem. moja ciaza jak narazie przebiega w miare ok, mam tylko anemie i bole krzyza, ale podobno wiekszosc tak ma, pozdrawiam
reklama
No to moja droga będziesz może miała niespodziankę jeśli maleństwo nadal będzie się chować ;-) ja to uważam, że mało ważne kto to będzie (ch czy dz) ważne bybyło zdrowe:-) i fajnie że wszystko idzie bez większych komplikacji- to najważniejsze...a co do strachu- no cóż...kazda się boi...ale natura Ci pomoże a jak nie to medycyna;-) mi niestety albo i stety pomagała ta druga bo miałam cc.
Wiem że łatwo się mówi ale nic się nie martw:-)
Wiem że łatwo się mówi ale nic się nie martw:-)
moja ciotka miesiac temu urodziła chłopczyka tez cesarka , ale tylko dlatego , ze wazył 4,5 kg i porod byl 2 tyg po terminie, zreszta moja mama tez miala 3 cesarki i tez porod po terminie. ciekawe jak bedzie ze mna.......... z jednej strony podobno po porodzie naturalnym szybciej wraca sie do formy ale z drugiej strony cesarka to tak jakby unikniecie tego calego bolu w trakcie porodu, napewno czulabym sie pewniej ,gdybym miala mozliwosc w najgorszym momencie skorzystania ze znieczulenia, ale w Radomiu niestety nie ma takiej opcji:-( A jesli moge zapytac ,co spowodowalo, ze zamieszkalas w Radomiu? :-)
Ostatnia edycja:
Nie ma możliwości korzystania ze znieczulenia???????jak to?
Fakt faktem cesarka nie jest bolesna ale po niej dojsc do siebie nie kazdej jest tak latwo...a po naturalnym racja- szybciej do formy się wraca bynajmniej tak było z mamusiami które poznałam w szpitalu
Co spowodowało ze sie przeprowadzilismy?- w w- wie zycie jest drogie...caly czas płacilismy za wynajem kolosalne sumy a tu kupilismy mieszkanko na kredyt i z czynszem wychodzi nas tyle samo co za wynajmowanie tam...strasznie sie tylko boje o prace tutaj ;( jak narazie jestem na wychowawczym ale z tego co po ogloszeniach widze...ciezko...
moj maz pochodzi z przysuchy (30-40 km od radomia), ale ze pracuje w w-wie to tam mieszkalismy przez kilka lat od czasu mojego wyjazdu z rodzinnego miasta...
a Ty dlaczego wybrałas radom? gdzie wczesniej mieszkałas?
Fakt faktem cesarka nie jest bolesna ale po niej dojsc do siebie nie kazdej jest tak latwo...a po naturalnym racja- szybciej do formy się wraca bynajmniej tak było z mamusiami które poznałam w szpitalu
Co spowodowało ze sie przeprowadzilismy?- w w- wie zycie jest drogie...caly czas płacilismy za wynajem kolosalne sumy a tu kupilismy mieszkanko na kredyt i z czynszem wychodzi nas tyle samo co za wynajmowanie tam...strasznie sie tylko boje o prace tutaj ;( jak narazie jestem na wychowawczym ale z tego co po ogloszeniach widze...ciezko...
moj maz pochodzi z przysuchy (30-40 km od radomia), ale ze pracuje w w-wie to tam mieszkalismy przez kilka lat od czasu mojego wyjazdu z rodzinnego miasta...
a Ty dlaczego wybrałas radom? gdzie wczesniej mieszkałas?
niestety w Radomiu jest za mało anestezjologów, zeby mozna bylo mowic o znieczuleniu wiec pozostaje sie meczyc :-( Przysucha to znane mi miejsce, ja pochodze z okolicy Szydłowca, do Radomia przyjechalam ze wzgledu na prace ale tu i tak jest z tym bardzo ciezko wiec żaluje, ze akurat tu. Ja męża nie mam wiec tym gorzej dla mnie, ale to juz nie jest temat do pisania na forum. to moje gg 28389895, tylko, ze pewnie ciezko bedzie porozmawiac ze wzgledu na moj internet, pzdr
Ja pinkole normalnie...straszne z tym znieczuleniem...wiesz czasami to mi sie wydaje ze ten radom- niby takie duze miasto a strasznie zacofany...w niektórych kwestiach
ja jestem zatrudniona na stałe w w-wie, no ale wiadomo raczej nie bede tam wracac- wystarczy ze jedno z nas dojezdza tam do pracy...bede musiała wiec znalezc z czasem cos tutaj- ale strasznie się martwię powiem ci bo o pracy w zawodzie to chyba nie mam co marzyc...a o jakiejkolwiek- hmmm tez nie za duzo tych ogłoszeń tu jest...
a ty czym sie zajmujesz?pracujesz teraz czy jestes na zwolnieniu?
ja jestem zatrudniona na stałe w w-wie, no ale wiadomo raczej nie bede tam wracac- wystarczy ze jedno z nas dojezdza tam do pracy...bede musiała wiec znalezc z czasem cos tutaj- ale strasznie się martwię powiem ci bo o pracy w zawodzie to chyba nie mam co marzyc...a o jakiejkolwiek- hmmm tez nie za duzo tych ogłoszeń tu jest...
a ty czym sie zajmujesz?pracujesz teraz czy jestes na zwolnieniu?
Witam
Jeżeli któraś z przyszłych radomskich mam szuka lekarza do poprowadzenia ciąży, z całego serca polecam dr. Izabelę Lewandowską-Andruszuk. Jest to miła, ciepła i przesympatyczna osoba. Profesjonalnie podchodzi do kazdego pacjenta i jest bardzo dokładnym lekarzem. Chciałam napisać opinię o niej na 'złotej liście', niestety tam niewiele osób się udziela i pomyślałam, ze tu będzie lepiej. Pracuje na Józefowie, tam można uzyskać na nią jakieś namiary. Ja chodzę do niej od kilku miesięcy i uważam, że na lepszego lekarza nie mogłam trafić. O wszystko można spytać bez skrępowania, zawsze dokładnie tłumaczy i odpowiada wyczerpująco na pytania. No dobrze, dość juz tych szczegółów, jeśli ktoś jest zainteresowany uzyskaniem większej ilości informacji na temat współpracy z tą Panią dr. wystarczy napisać do mnie na priv. Chętnie podzielę się doświadczeniami.
Absolutnie nie jest to jakaś reklama, sama trafiłam na początku ciąży na Panią doktor, która w zadnym wypadku nie spelniala moich oczekiwan, wrecz przeciwnie brala tylko pieniadze i najchetniej by sie całą wizyte nie odzywala. Stad wiem, ze wybor lekarza jest trudny, bo nigdy nie wiadomo na kogo się trafi. Pozdrawiam
Jeżeli któraś z przyszłych radomskich mam szuka lekarza do poprowadzenia ciąży, z całego serca polecam dr. Izabelę Lewandowską-Andruszuk. Jest to miła, ciepła i przesympatyczna osoba. Profesjonalnie podchodzi do kazdego pacjenta i jest bardzo dokładnym lekarzem. Chciałam napisać opinię o niej na 'złotej liście', niestety tam niewiele osób się udziela i pomyślałam, ze tu będzie lepiej. Pracuje na Józefowie, tam można uzyskać na nią jakieś namiary. Ja chodzę do niej od kilku miesięcy i uważam, że na lepszego lekarza nie mogłam trafić. O wszystko można spytać bez skrępowania, zawsze dokładnie tłumaczy i odpowiada wyczerpująco na pytania. No dobrze, dość juz tych szczegółów, jeśli ktoś jest zainteresowany uzyskaniem większej ilości informacji na temat współpracy z tą Panią dr. wystarczy napisać do mnie na priv. Chętnie podzielę się doświadczeniami.
Absolutnie nie jest to jakaś reklama, sama trafiłam na początku ciąży na Panią doktor, która w zadnym wypadku nie spelniala moich oczekiwan, wrecz przeciwnie brala tylko pieniadze i najchetniej by sie całą wizyte nie odzywala. Stad wiem, ze wybor lekarza jest trudny, bo nigdy nie wiadomo na kogo się trafi. Pozdrawiam
Witam) Dopiero odnalazłam to forum a bardzo chętnie poznam inne młode mamy z radomia Mieszkam na Ustroniu a w radomiu wprawdzie dopiero od roku mam 4-miesięczną córeczkę . Miłoby było spotkać się i pogadać pospacerować oderwać się trochę od domowych pieleszy Albo na gg moj numer to 9581293 )
goniasobol
Fanka BB :)
Witam wszystkie Mamy! Ale tu pustki!! Szkoda, że jakoś tak zanika to forum:-( A tak było tu fajnie w tamtym roku, ale może coś się ruszy.
reklama