donkat
Fanka BB :)
witma kobietki!!
troche mnie nie bylo, bo jakos czasu brakowalo
Julitka MA Katarek. leczymy czym sie da, mam nadzieje, ze niedlugo minie
nie ma sprawy. trzeba oblukac repertuar, zeby nam wszystkim trzem odpowiadal. oczywiscie filwinke zabieramy ze sobamusze tez skombinowac opieke nad Julitka, bo P od przyszlego tyg. bedzie w domu tylko w weekemndy:-(
bedzie madra dziewczynka:-)ja tez jestem leworeczna;-)tylko "przemieniona" na prawa rekeale sa czynnosci:krojenie, ciecie nozyczkami i jescze chyba jakies, ktore robie tylko elwa reka.
zauwazylam i u Julitki pociag do lewuska, ale za wczesnie zeby cokolwiek osadzac
fajnie, ze teraz dbaja o lewoereczne dzieci. a przede wszystki madrze, ze nie ma mody an oduczanie, jak to bylo z amoich czasow. wtedy z obawy przed wysmiewaniem sie innych dzieci rodzice oduczali leworecznosci,a to nie ejst dobre, bo moze tylko pokrecici w glowie- na szczescie ja nie ejstem pokrecona
moze jakos specjalnie uzdolniona nie jestem, ale zmysl artystyczny mam;-)
nowe okulary to fajowa sprawa-wiem cos o tym
Antos ze smoczkiem? dorasta chlopak do pewnych spraw:-)
troche mnie nie bylo, bo jakos czasu brakowalo
Julitka MA Katarek. leczymy czym sie da, mam nadzieje, ze niedlugo minie
donkat to kiedy idziemy do teatru??ten tydzień mam zawalony ale w przysżłym chetnie gdzies wyskocze
nie ma sprawy. trzeba oblukac repertuar, zeby nam wszystkim trzem odpowiadal. oczywiscie filwinke zabieramy ze sobamusze tez skombinowac opieke nad Julitka, bo P od przyszlego tyg. bedzie w domu tylko w weekemndy:-(
A dziś mam z Julką jechać do Iłży do poradni dla leworęcznych.Ale się potwornie czuję...
bedzie madra dziewczynka:-)ja tez jestem leworeczna;-)tylko "przemieniona" na prawa rekeale sa czynnosci:krojenie, ciecie nozyczkami i jescze chyba jakies, ktore robie tylko elwa reka.
zauwazylam i u Julitki pociag do lewuska, ale za wczesnie zeby cokolwiek osadzac
Zaczęłam mu już podawać soczek jabłkowy, ale mieszany z wodą żeby nie przyzwyczaił się za bardzo do słodkiego smaku
polecam dawnaie samej wody. zdrowsza i bezpieczniejsza pod wzgledem cukru
A jak wizyta w poradni? Jakoś dałaś sobie radę? Nie wiedziałam nawet że jak dziecko jest leworęczne to jest pod opieką jakiejś specjalnej poradni.
ja nie pamietam, zeby rodzice chodzili ze mna po ppradniach, ale to bylo cwierc wieku temu
.
A w poradni to Julka miała dopiero pierwsze badanie, które tylko potwierdziło jej leworęczność. Została skierowana tam z przedszkola , z "0", bo jako jedyna jest leworęczna. Hmmm... a nikt w naszej rodzinie nie jest. Robią takie badania przed pójściem do klasy I. Pomagają leworęcznym podpowiadając rodzicom w jaki sposób stawiać lampkę, ustawiać zeszyt...bo jednak taki dzieciaczek inaczej spostrzega literki. Moja Julka np. pisze lustrzanie niekiedy.
fajnie, ze teraz dbaja o lewoereczne dzieci. a przede wszystki madrze, ze nie ma mody an oduczanie, jak to bylo z amoich czasow. wtedy z obawy przed wysmiewaniem sie innych dzieci rodzice oduczali leworecznosci,a to nie ejst dobre, bo moze tylko pokrecici w glowie- na szczescie ja nie ejstem pokrecona
A ja zawsze zazdrościłam leworęcznym :-) bo to zwykle ludzie artystycznie uzdolnieni. A ja mam z nimi tylko wspólny sposób wsiadania na rower ;-)
moze jakos specjalnie uzdolniona nie jestem, ale zmysl artystyczny mam;-)
Hej.
My dziś spędziliśmy prawie cały dzień poza domem.
Najpierw obeszliśmy kilku optyków bo musiałam zmienić okulary, a to trwało ładnych kilka godzin. Ale w końcu się udało i na jutro okulary będą gotowe. Co prawda wezwałam na pomoc posiłki, M i jego siostrę ale i tak przekonałam ich że te które sama wybrałam są dla mnie najlepsze bo nie zwracają na siebie uwagi a jednocześnie nie są za małe.
A cała wyprawa udała nam się dzięki temu że udało mi się dziś przekonać Antka do smoczka i przez cały dzień ładnie go ssał kiedy już był najedzony i chciał sobie tylko pocmokać cycusia :-) Tata nie mógł uwierzyć jak nas zobaczył :-)
nowe okulary to fajowa sprawa-wiem cos o tym
Antos ze smoczkiem? dorasta chlopak do pewnych spraw:-)