reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Witam
Dziękuje za gratulecje chociaż to informacja jeszcze nie potwierdzona :)
Moja córka dzisiaj wstała i od razu nosy eskimosy ze mna robiła i całowała i od razu mowi ze bajki chce :) wiec rano mam jakas godzinke zeby posprzatac wypic spokojnie kawkę. Potem to dopiero zaczyna marudzic bo jej sie nudzi :)

reklama
O tak dzieci potrafią przemarudzić,moja da mi dzisiaj w kość bo pogoda kiepska chyba nici ze spaceru :eek:
Mówisz że jeszcze nie potwierdzona ciąża ale odczucia jakies czy tylko spóźniająca się @ a może tescik robiłas?????

Pogoda nie ciekawa masz racje. Moja teraz oglada bajki na komputerze a ja czytam ksiązke :)
Ciąza jeszcze nie potwierdzona ale spoznia sie okres wiec na 99% jestem. Test czeka w szafce mam nadzieje ze się potwierdzi bo staraliśmy sie z mężem o drugie chcemy żeby Maya miała rozdzenstwo :
A ty maniulka masz córeczkę ? w jakim wieku ?

Fajniutko miec takie pociechy ale napewno też dużo pracy z dwójka jest co nie ?
Moja ostatnio ma problemy z zasypianiem musze siedziec przy niej z godzinke i dopiero potem usypia, mam nadzieje że to przejściowe jest :).
Jesteście juz długo w Norwegii ? Bo ja bym miała kilka pytanek jak oczywiscie dasz rade odpowiedziec :)

Ja jestem tutaj rok i 3 miesiące jak cos to pytaj może uda mi się odpowiedzieć :tak:
U mnie ta różnica wieku jest więc starszak sam sobą się zajmie a małą mam naprawdę kochaną i żadko kiedy daje w kosć,syn był bardziej problemowy jak małe dziecko :eek:Zaraz ide na kurs,własnie sobie hennę położyłam na brwi bo jakies takie wypłowiałe mi się zrobiły wyglądam teraz dosyć smiesznie :-D:-D:-D:-D

Kurcze koleżance wczoraj minął termin porodu i nie iwdze jej na gg od kilku dni ona mieszka we Włoszech strasznie bała się porodu ciekawe czy już jest po:-p

A to na jaki kurs chodzisz ? Ja na razie sie aklimatyzuje :) jestem tutaj dopiero 2 miesiące. Wiec musze sie podowiadywac np. o przedszkolu jak to tutaj jest. Maya ma 2 latka strasznie lubi dzieci i posłalabym ją do przedszkola chociaż słyszalam różne opinie i dobre i złe i nie wiem co zrobic.

Chodze na kurs norweskiego,idzie mi średnio no ale zawsze cos do tej głowy wejdzie :-pa najważniejsze wyskoczę z domu,spotkam się z ludźmi,pośmiejemy się powygłupiamy dzisiaj to normalnie płakałam ze śmiechu :-D:-D:-D chodzą sami polacy i kurs prowadzi tez polka,więc super jak dla mnie:tak:
Co do przedszkola to wszystko przed nami,Martyna kończy 2 lata w marcu i być może od wrzesnia pójdzie do przedszkola ale jeszcze nie jestem pewna na 100%ciągle mi się zdaje że ona jest za mała ale wiem że w domu to nie to samo,dziecko musi być z dzieckiem ja nie umiem się z nią tak bawić jak będą się bawić w przedszkolu boje się tylko chorób chociaż ona bardzo mało choruje ale tutaj czy pogoda czy nie dzieci wychodzą na dwór,a najwazniejsze że oswoi mi się z językiem i do szkoły już będzie jako tako przygotowana i ta mysl mnie przekonyje,na dzień dzisiejszy oczywiscie a jak będzie zobaczymy:tak:

Witam
Zrobiłam dzisiaj test ale był uszkodzony i wyszedł wynik negatywny :( musze zajżec do apteki.
Ten jezyk jest strasznie trudny jak go słucham. Ale ważne ze masz sie z kim spotkac i pogadac i tak jak mowisz zawsze coś wpadnie do głowy, wiem co mieszkałam 2 lata w Holandii i tam tez chodziłam na2 kursy.
Tu gdzie mieszkam to niestety nie ma jak na razie zadnej młodej mamy i siedze cały czas w domku z mała. Wychodzimy tylko na plac zabaw a tam zawsze pustka :(

reklama
ale dawno tu nie zagladalam :) tak na wszelki wypadek przedstawie sie :) Na imie mam agnieszka, mieszkam w Larsnes. Mam 25 lat i jestem mama prawie poltorarocznego Szymka :) tyle o mnie :)
Maniulka, nam ostatnio jak bylismy z mlodym na szczepieniu i przegladzie u pielegniarki, to wlasnie pytala sie o przedszkole, tzn od kiedy chcemy go poslac.No i powiedzielismy,ze tak jak skonczy te 3 latka, i mowila, ze najlepiej juz tak rok wcvzesniej zalatwiac przedszkole, bo pozniej ciezko o miejsce moze byc.Jest w gursken przedszkole, czy w larsnes dopieo? A jak tam? pieklas chalke? :)Jak nie, to Ci upieke nastepnym razem ;)

Fiatuszek, ja mam znajoma, ktora poslala synka do przedszkola, jak tylko skonczyl rok, druga ktora dala synka w wieku 15 miesiecy, i powiem Ci,ze obie sa zadowolone.Oczywiscie na poczatku bylo ciezko,ale nie ze wzgledu na przedszkole, tylko na to,ze dzieci plakaly za mama, ale ten sam problem w polsce tez jest...Ale jesli chodzi o opieke w przedszkolu, to nie maja zastrzezen :)

Do góry