reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

reklama
Nie potrzeba tłumaczyć norweskiego aktu jeśli masz apostille :) a żeby chrzest załatwić możesz iść z polskim aktem :)

A pieczątkę w fylkeskommune :)

Witam wszystkie obecne i przyszłe mamusie. Super ze jest takie forum, gdzie możemy sobie nawzajem pomoc i doradzić na obczyźnie :happy: Są tu może jakieś mamy z Sogn?
Ja mam 27 lat i dwa tyg temu zrobiłam test. Niemalże od razu wyświetlilo się piękne GRAVID:laugh2: termin u fastlege, żeby potwierdzić, dostałam na 5ego kwietnia. Strasznie mnie ciekawi który to już tydz. Wg ostatniej miesiączki będzie koło 7go tygodnia, ale brzuch już mam zaokrąglony, piersi skoczyly z B do D (nie narzekamy:-D) i ta ostatnia miesiączka taka slabiutka jakas była. Ale nic, trzeba czekać i zobaczymy co powie lekarz:happy:

No słaby słaby ale ja jestem na innych wątkach wiec jak cos skrobiesz to zawsze odpisze :)
Jak samopoczucie ? Pierwsza ciaza? Pierwsza w Norwegii?

Ciaza pierwsza☺ Czuje się bardzo dobrze. Zero mdłości, energii mam za dwoje. Wahania nastroju się zdarzają ale staram się nikomu krzywdy nie zrobić Najbardziej boję się o kręgosłup, bo już mnie bardzo boli, a ma być tylko gorzej. Jestem po 4ech operacjach w odcinku ledzwiowym, więc może być ciężko

reklama
O to na zwolnienie! Bardzo dobra podstawa - ja tez po pierwszej jestem i mega zadowolona jestem z opieki i warunków w szpitalu wiec uwazam ze super bam sie trafiło :)
Ja rodziłam w ringerike to w buskerud niedaleko Oslo

Do góry